Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.07.2013 17:03 - Първо да скочим - после ще мислим какво следва!
Автор: idealist Категория: История   
Прочетен: 48340 Коментари: 17 Гласове:
32

Последна промяна: 29.07.2013 07:10

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg





           Прави ли ви впечатление фактът, че на протестите никой не се изказва от микрофон или мегафон? Само се скандират някакви лозунги и обиди. И обратно - на контра протестите се изреждат да говорят десетки хора, различни един от друг, но искащи да кажат какво ги е събрало там.
           Логичното заключение от тези факти е следното - протестиращите нямат какво да кажат, нямат сериозни аргументи.
           "Ауууу, как не те е срам?!", веднага ще възкликнат няколкото дежурни хейтъри и фенове на ГЕРБ тук. Затова ще се опитам да анализирам няколкото изказвания на протестиращи пред камерите на услужливи телевизии. Защото те само на тях дават интервюта, нали знаете? И "демократично" отсвирват медиите, които не отстояват тяхното мнение.
           Първия протестиращ го попитаха: "Добре, искате оставка. А след нея какво следва според вас? Какво ще стане в страната ни?" 
           Отговорът на този на вид интелигентен млад човек направо ме втрещи. Той гласеше: "Първо да получим оставка. А после ще мислим какво следва. Стъпка по стъпка трябва да си преследваме целите."
           Втрещи ме този отговор, защото ми заприлича на следния призив: "Абе ти първо направи една крачка и скочи в пропастта. А после ще мислим какво следва. Стъпка по стъпка трябва..."
           Втората протестираща я попитаха: "Защо сте за оставката на правителството?". Отговорът гласеше много убедено: "Защото ми писна да ме управляват задкулисно олигарси. Искаме морал във властта!".  Тогава водещият, който случайно не беше от слагаческа медия, я попита: "Ами казват, че протестът се подкрепя от Пашата, Иво Прокопиев и хората на Иван Костов. А президентът се оказа офшорен олигарх? Това ли е нов морал и липса на задкулисие?". Благата физиономия на протестиращата веднага се смени. Лицето й се изкриви от злоба, очите й засвяткаха гневно и тя почти кресна: "Вие сте провокатор, кой ви изпрати тук? Няма да ви отговарям на въпросите!"
          Примерите могат да бъдат продължени до безкрай. Имайте предвид, че услужливите телевизии много старателно подбират кого да интервюират. Да изглежда интелигентно, по възможност да е с дете или партньор до себе си, да носи оригинален плакат... Какво ли биха ни чули ушите, ако тези интервюта бяха на случаен принцип?
          Вчера в предаването на Гарелов една дама, професор по икономика, каза: "Не разбирам защо протестиращите са против този кредит от 1 млрд. лв. Навсякъде в Европа протестиращите искат правителствата да намерят пари, за да им подобрят поне малко дереджето или да не го влошат. А ние българите сме против. Не го разбирам това...".

image

        "Да се говори, че някой може да открадне 1 млрд. лв., които са взети като дълг, е не само несериозно и непрофесионално, но и удрящо по имиджа на страната ни. Това каза финансистът проф. Христина Вучева. Според нея има закон, който ясно посочва за какви цели може да бъдат разходвани такива средства."
         Имам усещането, че кукловодите на протеста се оплетоха сами в собствените си мрежи и манипулации. И доведоха не само исканията до абсурд, но направо превърнаха протеста в някаква пародия или гротеска.
         Служителка на Ивет Добромирова се разкрещя срещу пострадалата полицайка преди два дни. Един вид - "Как смееш ти да се показваш, че си с бинтована ръка?! Само ние можем да се показваме, че сме наранени!"  Нищо, че повето рани са от камъните, които други протестиращи хвърляха по автобуса и полицията.

image

         Тъй наречения десен реформаторски блок се обяви против друг десен блок, който също заяви желанието си да се яви на избори. Радан Кънев злобно нападна Любен Дилов, Ст. Софиянски и Евг. Бакърджиев, прегръщайки партията на М. Кунева....Циркът е пълен, нали? :) Спомняте ли си преди изборите как Кунева не спираше да повтаря, че няма да прави коалиция с никого в парламента. Точно това й изяде главата, впрочем. Сигурно затова сега е готова да се коалира с партията на Костов дори, откъдето беше най-грозно оплювана.

image

        Междувременно Б. Борисов най-невъзмутимо отиде да изиграе едно мачле с бистришките тигри срещу ЦСКА на тяхната тренировка. Така де, има си приоритети човекът. Заеби я тая държава...

image


offnews.bg/index.php/225131/reformatorskiyat-blok-vlastta-dava-150-mln-lv-na-kovachki-za-finansirane-na-lazhedesnitsa


tv7.bg/chelusti/article/



Гласувай:
39



1. apostapostoloff - Чудиш се по цял ден
28.07.2013 17:41
каква глупост да изръсиш...
цитирай
2. tomcat2 - платени метежници какъв план искаш ...
28.07.2013 18:30
платени метежници какъв план искаш да имат,отиват да изпият по някоя биричка,да се направат на големите революционери и да си седнат отново на посрания мизерен гъз!
цитирай
3. saadi - Идеалисте , много блогъри са писали и предполагам още ще пишат по тази тема .
28.07.2013 18:31
Работата е там , че постингите им , също както и твоят са незавършени . Започват с критика към протеста и после изведнъж свършват .
Как пък никой не предложи алтернатива ?! Някакво решение ... Своя позиция за правилния път , по който трябва да върви политиката и икономиката на страната .
Явно много от блогърите все още не могат да осъзнаят защо протестират хората .
А искането им е съвсем кратко и ясно : Оставка !
Това означава ВЪН от политиката на всички досегашни управляващи . Станишев , Доган , Местан , Костов , Борисов , Сидеров , Яне и т.н.к. Всички ВЪН !
Нови избори и нови лица .
Това е единственото решение , за да поеме държавата в някаква поне друга посока от досегашната . Искането на протестиращите , разбира се е утопия . Мечта . Но хората имат право да си отстояват мечтите . Дори и в такава абсурдна ситуация , в която се намира България в момента - българите на 30-40 трябва да изчакат да измрат от старост българите на 60-80 , за да могат да решават съдбата си без БСП , която е толкова социалистическа , колкото доктор Христо Стоичков е доктор .

пп: Сега ако кажеш пак , че защитавам блогъра Тутанкамон и Бойко Борисов ,направо ще ида да се гръмна .
цитирай
4. shveik5 - По повод упрека,
29.07.2013 00:32
че не знаели какво да правят после, а пък искали оставка. Ами ако в едно семейство не могат да живеят повече заедно, не могат да се гледат, изневерили са с доверие, трябва ли да чакат да си намерят други половинки и тогава чак да се развеждат, щото според поста така излиза!
цитирай
5. svilen75 - Идеалисте, жалък си, дори не си с...
29.07.2013 01:14
Идеалисте, жалък си, дори не си струва да ти се обяснява защо протестите срещу кабинета Орешарски са конструктивни, а контрапротестите са деструктивни.
цитирай
6. idealist - Виж сега,
29.07.2013 07:13
shveik5 написа:
че не знаели какво да правят после, а пък искали оставка. Ами ако в едно семейство не могат да живеят повече заедно, не могат да се гледат, изневерили са с доверие, трябва ли да чакат да си намерят други половинки и тогава чак да се развеждат, щото според поста така излиза!

примерът ти само потвърждава тезата на постинга ми. Може ли да се сравнява едно провалено семейство с управлението на една държава? Или да я разтурваме и нея?
цитирай
7. idealist - Точно така, Свилен75
29.07.2013 07:15
svilen75 написа:
Идеалисте, жалък си, дори не си струва да ти се обяснява защо протестите срещу кабинета Орешарски са конструктивни, а контрапротестите са деструктивни.

Залепи ми един етикет и готово :) Така няма нужда да обясняваш нищо, да се аргументираш - просто веднага ставаш прав ти :)))
цитирай
8. muerte - Пореден постинг от неразбрал.
29.07.2013 09:46
И пореден отговор - протестиращите искат ОСТАВКА ВЕДНАГА.
Какво следва ли? Ами или си пъпчив, онаниращ тийн, който никоге не е ходил на избори и не се интересуваш от политика, или си червен кхмер, който (каква изненада - точно като управляващите в момента) никога нищо не е разбрал, но винаги смята че е прав.

Та, тъй като явно си едно от двете по-горе, ето какво следва. Избира се нов парламент, по сегашния избирателен закон (защото червените НЯМА да го променят, не и ако не се запали пак парламента) и новото правителство започва работа по НАИСТИНА важни въпроси. А не за два дни да се промени з-на за ДАНС, за да се назначи правилния човек, не да се назначават мутри и резаци за областни у-ли, не и за реанимиране на Белене (разбирай да вземем още има-няма 20 млрд заем), не да прекроява бюджети и да увеличи пенсията на баба ми с 3,45 лв., а да ми намали тока с 1,70 (щото сегашните това правят).

Но и да ти изброявам ти пак няма да разбереш. Не защото си тъп, а защото не ти отърва. По презумпция си приел, че твоите са прави и точка-няма друго мнение. Така са ви учили още от времето на социализЪма, нали? Амииии, той умря, ако не знаеш.
цитирай
9. legna - :)
29.07.2013 10:09
В момента ако протестираштите бутнат това правителство ,то моментално правят услуга на ГЕРБ(тоест на Америка(ционистите,масоните и евреите)Европеиския съюз и др .Играта е голяма но едва ли протестираштите я осъзнават,за кои изобшто викат.Те си мислят са ще протестираме тия и махаме и идват другите ,а другите това са герб слугите на масоните !!!!Сиреч хората които протестират помагат на масонското движение без даже и да гоосъзнават!!!!!
цитирай
10. idealist - muerte
29.07.2013 10:53
Твоята позиция ми е ясна - с ГЕРБ до ГРОБ :) И все пак, я напиши кои са според теб НАИСТИНА ВАЖНИТЕ въпроси? Ей тъй, да ни образоваш един вид?
цитирай
11. tryumfan - Не искам да се напъвам но искам да ми е хубаво???
29.07.2013 13:20
Хора хора,как да стане тая...оставили сме да ни се качват кои ли не.И те разбраха че народа е стадо,мърша боклук ,ами как няма да ни ебават мамата,и на държавата също?Те нали са си добре?Трябва да ги събаряме всички,избори и доло защото са пак същите ,избори и оставка докато не разберат че папането е свършило,и тогас и мераклиите за политици ще са много по малко упорство трябва,до края...
цитирай
12. muerte - Наистина май си тъп, а?!? ;-)))
29.07.2013 13:53
С една партия до гроб са само другарите. Отговорните и мислещи хора преценяват и тогава гласуват. Да, от тези 4 партии, които сега са в парламента най-читави са ГЕРБ, но това е на принципа "по-малкото зло", а не че съм им фен. Отговорът ти за пореден път показва, че ригидното мислене е типично за вас (вас е мн. ч.)

На теб няма какво да се обяснявам или да давам предложения. Нама смисъл. Все едно да обясниш на Кутев, че е тъп като гъз на индийски слон и той да те разбере! Ми няма как да стане. Прочети му изказванията от днес (и не само) виж клипа в нет-а, от който се вижда как прозореца на автобуса се чупи ОТВЪТРЕ и пак защитавай другарите.

П. п. Виж ако си на надница - това е друг въпрос. Всеки има право да изкарва хляла си, както намери за добре. Поне добре ли плащат, че на Бузлуджа кебапчетата пак бяха 1,50 лв., а в парламента са още на 30 ст.
цитирай
13. idealist - muerte
29.07.2013 14:40
Аха, "На теб няма какво да се обяснявам или да давам предложения. Нама смисъл..."
Това ли можеш само да ми отговориш? :) Ами ти не на мен - на другите читатели от блог.бг вземи да обясниш, а? Или всички, които не са на твоето мнение са просто тъпаци и не заслужават да им се обясни каква алтернатива предлагаш? Един вид - да вървим всички под строй в стадото на Слепия пастир и да не си позволяваме да питаме накъде ни води?
Хахахаха, много си зле ти наистина...Лечение ти е нужно, човече! Съчувствам ти искрено!
цитирай
14. tamperto - ,
29.07.2013 23:13
Добре, че не сме на твоето страхливо мислене, че еволюцията още щеше да е на фаза "едноклетъчни" които ги е шубе да скочат
цитирай
15. svilen75 - Не лепя етикети. Просто ми омръзна ...
30.07.2013 01:52
Не лепя етикети. Просто ми омръзна да споря с платени агитатори като теб ... Сега пак ще кажеш, че ти слагам етикет ;) Но как иначе може човек да си обясни тази статия?
Всъщност може. Може, ако приеме, че си човек, който не вижда по-далеко от носа си. Т.е. от червения нос на Станишев. Защото риториката ти подхожда единствено на червените бабички на Бузлуджа.
Та, кой от двата етикета си избираш? ;)
цитирай
16. idealist - Хахахаха,
30.07.2013 07:10
tamperto написа:
Добре, че не сме на твоето страхливо мислене, че еволюцията още щеше да е на фаза "едноклетъчни" които ги е шубе да скочат

ама ти революционер ли си? Ленинец? :)))
цитирай
17. idealist - E,
30.07.2013 07:12
svilen75 написа:
Не лепя етикети. Просто ми омръзна да споря с платени агитатори като теб ... Сега пак ще кажеш, че ти слагам етикет ;) Но как иначе може човек да си обясни тази статия?

как да спориш с мен - то за това се изискват някои умения :) Трябва да имаш теза, да имаш аргументи с които да я защитиш и факти, с които да онагледиш твърденията си...
Това е трудно за човек с твоето ниво, знам :)
цитирай
18. svilen75 - Теза имам, аргументите ми са в из...
31.07.2013 01:41
Теза имам, аргументите ми са в излишък, а фактите са в публичното пространство, но очевидно някой ги разчита според своята изгода (очевидно кой ;) )
Това, което ме спира е махленската риторика, с която боравиш в статията си, достойна за "добрата и обективна" ТВ7 и "Работническо дело".
...
Добре, хайде, за момент ще подтисна гадното усещане, че си платен червен агитатор, а чисто и просто човек с позиция, различна от моята, но умеещ да защитава тезите си с аргументи.
Ще изложа моята теза. Но, моля те, първо ми отговори на два въпроса, преди да продължим дебата:
1. Какво мислиш за протестите по принцип? Какво е твоето мнение за това обществено явление, придобило такава сила през последните десетилетия не само в България. Против протестите ли си по принцип или си само против протеста срещу кабинета Орешарски? Това е принципен въпрос и изясняването на позициите е много важно за следващите въпроси.
2. Подкрепяше ли февруарските протести срещу Боко и ГЕРБ? Само да уточня - не съм гербер. даже с чиста съвест мога да кажа, че съм сред неговите най-върли критици. Ако не вярваш - погледни блога ми.
цитирай
19. svilen75 - И м/у другото: Видя ли горката ра...
31.07.2013 01:44
И м/у другото: Видя ли горката ранена полицайка как припка по чукарите на Бузлуджа без грам следа от бинт? Да не се окаже сега, че Бузлуджа има лечебни свойства или пък Станишев е чудотворец? ;)
цитирай
20. idealist - svilen75
01.08.2013 08:05
Още чакам да изложиш твоята теза :) Хайде, де? :)))
цитирай
21. svilen75 - А отговорите ти преди това? Забрави ...
01.08.2013 23:23
А отговорите ти преди това? Забрави ли за тях?
Не знам за теб, но за мен е важно на каква основа ще се води дебата.
само не ми казвай, че няма разлика м/у това да си против всякакви протести принципно и да си против конкретно този протест за оставката на Орешарски.
цитирай
22. idealist - Ефффффффь!!!
02.08.2013 09:10
svilen75 написа:
А отговорите ти преди това? Забрави ли за тях?
Не знам за теб, но за мен е важно на каква основа ще се води дебата.
само не ми казвай, че няма разлика м/у това да си против всякакви протести принципно и да си против конкретно този протест за оставката на Орешарски.

Така се възкликва, когато вече замирише много нетърпимо :)))
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: idealist
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3799345
Постинги: 444
Коментари: 6971
Гласове: 20400
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930