Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.07.2013 10:17 - Едно откровение, споделено от журналист
Автор: idealist Категория: Лични дневници   
Прочетен: 12774 Коментари: 10 Гласове:
28


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg





      Тъй като предишния ми постинг за случилото се преди дни около парламента предизвика доста коментари, позволявам си да ви копирам тук едно споделено в мрежата мнение на очевидец на събитията отвътре. Няма да го коментирам дори - просто го прочетете и сами помислете.
      А на дежурните по хейтърство писачи на ГЕРБ пожелавам успешно плюване! :)
      И така, ето "Записките от обсадения парламент" на Станка Динева:


    "Приятели, призори, когато се прибрах от парламента, написах това, което леко допълних тази сутрин. Не съм пострадала от ГЕРБ и не съм спечелила от идването на БСП и ДПС на власт. Единственото, което искам, е да живея нормално, да съм здрава и да имам работа.

Казвам това, за да не бъда заподозряна в симпатии към управляващите. Точно на тях май не съм особено симпатична. Ще пусна обаче написаното, защото то е автентично като преживяване.

Свобода! Най-сетне след 13 часа под обсада в парламента съм си у дома. Влязох в Народното събрание в 16 часа и излязох в 5 часа сутринта. Дотук с мита за мирните протести!

Лично Димитър Анестев от бТВ и една неизвестна на мен колежка от БНТ обясняваха на протестиращите отвън къде да отидат и да нападнат, за да не излязат депутатите. Ако БСП-то и ДПС-то не бяха такива комплексари, щяха да дадат на съд бТВ и БНТ за подстрекателство към саморазправа с народни представители и всякаква друга експертна и журналистическа сволоч, отишла на бюджетна комисия.

Ако трябва да сме точни, колежката от БНТ направи повечко от Митко Анестев, но той то го отнесе, защото е по-известен. Шефът на охраната на НС му отне акредитацията, защото му пречеше да се погрижи за хората, за които отговаря.

Ако някой не знае, да кажа: НСО е длъжно да осигури сигурността, здравето и живота на депутатите и министрите. А не да преценява справедлив ли е народният гняв. Дълбоко съм възмутена от това, което направи Анестев с финансовия министър. Той си е най-обикновен даскал от УНСС и е в политиката от 40 дни.

Толкова беше шокиран от разбитите стъкла на автобуса, с който ги извеждаха от парламента, и агресията отвън, че беше изгубил дар слово. А Митко му тикна в лицето таблета със скайпа, който предаваше онлайн, и взе да му задава важни въпроси.

Шокира ме и тъпото обяснение по бТВ, че отвън имало провокатори. Добър ден, шадоу, къде сте тръгнали да ръководите протеста като една Пустинна буря по телевизията, след като не знаете как да се овладее положението.

Не съм съгласна с девет десети от назначенията и с решенията на управляващите, но това, което стана снощи, е гнусно. Т. нар. протестиращи нападнаха колежка, която се опита да отиде в редакцията, за да пише за заседанието на бюджетната комисия. Ако протестиращите си мислят, че сегашните протести носят заряда на тези от 1996-1997 г., дълбоко се лъжат.

Бях свидетел и на двата случая на затваряне на депутатите в парламента. Ще кажа само, че през 1997 г. първото, което направи СДС, бе да осигури възможност на журналистите да напуснат необезпокоявани парламента и да отидат да си пишат дописките. Иван Костов лично уреди ескорт на колежката от вестник “Дума”. Тогава той каза на протестиращите: ако сме демократи, ще позволим на нашите политически противници да кажат какво мислят.

Няма такова нещо днес, приятели, журналистите бяха обиждани, хулени и нападани от най-демократичните демократи в новата ни история. То и самият Анестев да беше направил опит да напусне парламента, щеше да отнесе пердаха.

От стаята на ПГ на ГЕРБ гледах по същата тази бТВ как полицаите се опитват с тела да спрат протестиращите, но те направиха всичко възможно да отнесат удари.

Искам да попитам къде беше бТВ, когато полицията, ръководена от Цветан Цветанов, хвърли як пердах на протестиращите студенти? Тогава имаше бая повече спукани глави и кръв. Но пък липсваше справедливи гняв на бТВ и БНТ.

Това, което гледах снощи от парламента, беше организиран и ръководен от бТВ и БНТ протест. А за БНТ плащаме всички ние с данъците. Тяхната задача е да съобщават за събитията такива, каквито са, не да ръководят протести за сваляне на когото и да било.

Надявам се скоро да има избори. Смятам, че те ще бъдат спечелени от ГЕРБ. Според мен протестите няма да спрат и тогава, защото не виждам как ще е сбъднат исканията на протестиращите. Да видим как ГЕРБ ще ги спрат. Дано тогава няма повече пукнати глави. Точно това и казах на ГЕРБ, когато пуших последната си цигара в стаята на парламентарната група. Обещавам тогава да извадя този пост и да го пусна отново.

От страницата на Станка Динева

П. С. След като постнах впечатленията си от снощи и пуснах няколко реплики на други постове, получих толкова много обиди и ругатни, че направо не повярвах на очите си – умните, интелигентните и красивите знаят много ругатни, псувни и мръсни думи и са безкрайно нетолерантни. Не си спомням на кого са тези думи, но те са моето кредо: аз не споделям това, в което вярваш ти, но съм готов да дам живота си да имаш правото да го кажеш.

Ако протестиращите са истински демократи, не би трябвало да ругаят един човек, че има различно мнение от вашето. Ако не са демократи, нямат моралното право да искат оставката на когото и да било. Направо не ми се мисли какво ще стане, ако тези демократи вземат властта. Сещам се за един прелюбопитен фрагмент от условията за участие в първия църковен събор в Рим. Да не се допускат до събора лица, които твърдят, че са говорили с Господ!"

www.svobodnoslovo.eu/2013/07/26/%D0%B7%D0%B0%D0%BF%D0%B8%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D0%BE%D1%82-%D0%BE%D0%B1%D1%81%D0%B0%D0%B4%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%8F-%D0%BF%D0%B0%D1%80%D0%BB%D0%B0%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D1%82/





Гласувай:
28



1. mt46 - http://bezpartien.com/%D0%B5%D1%82%D0%BE-%D0%BA%D0%B0%D0%BA-%D0%BB%D1%8E%D0%B1%D0%BE%D0%B2%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%B1%D0%B8%D0%B2%D
26.07.2013 14:12
"... Снощи в ефира съществуваха няколко протеста. Имаше протест на БНТ, протест на БТВ, протест на Нова, протест на ТВ 7. Всички те бяха различни. Най-много екшън имаше в ефира на БТВ.

Миролюба Бенатова, журналистът, който винаги е на бойното поле, беше на самата огнева линия. Буквално на ръба между полицаи и протестиращи, тя отразяваше… Какво?

Отразяваше отражението на един проектиран сблъсък. Не, не сгреших. Отразяваше отражението. Приповдигнатият тон, патосът на една революция в очите, ескалацията на напрежението – всичко това е отработено като по учебник в най-добрите школи за манипулация.

Помните ли филма „Да разлаем кучетата”? В него един режисьор иедин PR специалист успяха да разиграят пред тв екраните цяла несъществуваща война, за да накарат хората да подкрепят каузата на политиците, да отвлекат вниманието им от мръсните им игрички. Този филм вероятно се гледа под строй всяка сутрин в БТВ и се запаметяват моменти.

Протестът се случи. Протестът ескалира. Протестът е правилна кауза. Но отразяването на протеста е обида към хората в него. Не е честно тяхната кауза да се превръща в знаме на БТВ. Не е редно любовницата на Бойко Борисов – М. Бенатова – да се прави на обективна и независима. Не е редно Димитър Анестев да диктува на протестиращите как да застанат, така че да спрат депутатите и да са удобни за камерите на БТВ. Обидно е! Именно срещу това е протестът. Защото това е скритата задкулисна война на олигарсите, в която се използват нищо неподозиращите пешки – идеалистите на площада..."
цитирай
2. chavdar01 - ГЕРБЕРАСТИТЕ ТАКИВА ПОСТОВЕ НЕ ЧЕТАТ!
26.07.2013 14:53
А САМО РАЗРЕШЕНИТЕ ОТ ЦВЪ.ЦВЪ. И ОТ Б.Б.
ЗАТОВА ТРУДНО СТАВА ПРИКАЗКА С ТЯХ!
цитирай
3. stefbelchev - Бях изумен да слушам репортерите на просташките БТВ, БНТ1 и Нова ТВ да отразяват по възможно
26.07.2013 15:46
най-некадърен и нескопосан начин това, което виждаха очите им, това, което чуваха ушите им и това, което в гладките им мозъци на гумени главички им се формираше...При това на всевъзможен 1 измежду над 40-те диалекти в България...
Формулата Знам и Мога се отнасяше донякъде единствено за репортажите на ТВ7. Вероятно заради антагонизма на Бареков с едно шопско недоразумение в София, което внесе в употреба един диалект, на който в днешно време се упражняват елитарно стремящи се полу-грамотни българи - студенти-журналисти, в качеството им на репортери, протестиращи, функционери от всички партии...Какъвто Диктаторът-такива и поданиците му! Изключвам отшелниците, живущи в странство... Случилото се в нощта насилие е фанатизъм на полу-нормалините в действие...Единственото реално обяснение е да са установени или предстоящ контингент на Партията Шиз-о-Френи...Само тази идеология и философия може да ги оправдае, според мен.
цитирай
4. valsodar - Циркът е не пълен, а направо преп...
26.07.2013 15:56
Циркът е не пълен, а направо препълнен от клоуни тръпнещи в очакване да излязат на манежа. Кеф ти протестиращи радващи се, че са окървавени и бити, кеф ти полицаи които ги бият и плачат от разкаяние, бият и плачат, какви ли скечове не щеш!
Даже и Мая Манолова на такси качена се опита врътка да направи за да изиграе Човекът от народа, ама й избяга таксито под носа.

Е, няма сега на друго място чак такъв цирк, няма какво да се лъжем!
На прост народ, прости постановки се правят.
цитирай
5. idealist - :)
26.07.2013 17:57
mt46 написа:
"...
Не е редно любовницата на Бойко Борисов – М. Бенатова – да се прави на обективна и независима. Не е редно Димитър Анестев да диктува на протестиращите как да застанат, така че да спрат депутатите и да са удобни за камерите на БТВ. Обидно е! Именно срещу това е протестът. Защото това е скритата задкулисна война на олигарсите, в която се използват нищо неподозиращите пешки – идеалистите на площада..."

Някои идеалисти сме и малко реалисти. И затова не могат да ни подлъжат да сме под знамената на олигарсите на площада...:)
цитирай
6. idealist - То
26.07.2013 18:00
chavdar01 написа:
А САМО РАЗРЕШЕНИТЕ ОТ ЦВЪ.ЦВЪ. И ОТ Б.Б.
ЗАТОВА ТРУДНО СТАВА ПРИКАЗКА С ТЯХ!

няма смисъл човек да си губи времето да приказва с тях. Хората си имат силен материален интерес и си го преследват. Морал, идеали, България - всичко това е за парлама, опаковка.
Днес гледах двама в "Лице в лице" - за първа година през отпуската си останали в София, да протестират. Смятай колко са безпарични, щом всяка година си позволяват почивки и екскурзии по света...
А българите, които са наистина зле материално и очакват работа от това правителство и от парламента, трябва да станат заложници на техните мераци да лапат още.
цитирай
7. idealist - Има още една
26.07.2013 18:25
stefbelchev написа:
Случилото се в нощта насилие е фанатизъм на полу-нормалините в действие...Единственото реално обяснение е да са установени или предстоящ контингент на Партията Шиз-о-Френи...Само тази идеология и философия може да ги оправдае, според мен.

идеология, която може да обясни действията им - тази на Златния телец.
цитирай
8. idealist - Дори
26.07.2013 18:27
valsodar написа:
Е, няма сега на друго място чак такъв цирк, няма какво да се лъжем!
На прост народ, прости постановки се правят.

театрална кръв се опитаха да ни пробутат и БТВ старателно я отрази като истинска... Щеше да е много смешен този цирк, ако не беше толкова жалък.
цитирай
9. injir - Do mt46
26.07.2013 23:12
Е, сега стана интересно. Любовница на ББ - Миролюба Бенатова? Досега никой не знаеше това. Тук явно има конфликт на интереси. :)
цитирай
10. apostapostoloff - Плачете за бой вие, ама
27.07.2013 04:03
де да видим кога ще оперете пешкира...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: idealist
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3799486
Постинги: 444
Коментари: 6971
Гласове: 20400
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930