Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.10.2009 17:21 - Цената на истината
Автор: idealist Категория: Политика   
Прочетен: 2003 Коментари: 1 Гласове:
2

Последна промяна: 05.08.2011 21:45


    Поредното тв-шоу, което обижда доста хора. Защото показва какво представляват всъщност избраните за участници представители на нацията и техните близки. И картинката е доста нелицеприятна. Става му обидно на човек като гледа различните истории. И му идва да възкликне като Тити Папазов: "Ама ние сме много прост народ, бе!" .
   Както се казва - "Добрутро, Тити!" :)
   И после се чудим защо политиците ни били тъпи? Че кой да ги избере умните и можещи политици - за това явно трябва по-умен и можещ народ :) Кой откъдето не се пръкна и не ни обеща, че ще ни оправи - само него не сме избрали. Защото ни се иска някой друг вместо нас да дойде и да реши проблемите ни с магическа пръчка. И не искаме да осъзнаем реалността - че държавата ни ще стане добра, подредена, богата и перспективна само когато ние се захванем здраво с работата си и започнем да спазваме правилата. Да си плащаме данъците, да пазим чистотата около нас, да не паркираме където е забранено, да не развъждаме кучета, които после пускаме по улиците да хапят хората, да не крадем от държавата и от работодателя си, да не ни мързи, да не си мислим, че всичко знаем и само нашата истина е правилната истина...
   Какво означава, например, да слезеш от тролея и да си подадеш билетчето на някой, който се качва? Кого прецакваш така? :) 
   Или пък - да изтеглиш кредит, за да си купиш нов мобилен телефон, последен модел. А после да пищиш, че лихвите те съсипват?
   Защо жените ни продължават да забременяват нежелано, да правят опити за прекратяване на бременността и после да раждат идиотчета или осакатени деца, които цялата държава години наред да обгрижва с данъците на другите?
   Защо даваме рушвети на кого ли не, но никога не даваме пари на учителите на децата ни, например? Нали те учат и възпитават най-свидното ни?!
   Списъкът с подобни въпроси може да бъде много дълъг, нали? Ами - ей заради това сме на тоя хал. И никой не ни е виновен. Още повече, че вече сме в ЕС и всеки, който не го е мързяло да учи и иска да работи - има огромно поле за изява.
   Впрочем, на всички българи, които са поживяли по-дълго в някоя развита държава много им харесва, че там има правила и ред. Но веднага щом си дойдат тук и бързат да нарушат къде каквото правило има - за да се почувстват най-после хора в собствената си държава! :)))



Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - напоследък
24.10.2009 11:43
срещам все повече хора, които само се оплакват, нищо не харесват и мърморят постоянно... толкова ли е сложно да се вземе човек в ръце и да живее живота който му харесва? да е доволен и щастлив със себе си? явно да... няма много свободни души... а само свободният човек може да постигне равновесие и да се радва на живота... и да го направи по-добър.. та пак в тоя ред на мисли... Свободата, Санчо....
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: idealist
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3799637
Постинги: 444
Коментари: 6971
Гласове: 20400
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930