Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.02.2013 10:23 - Кой да управлява България след Буда?
Автор: idealist Категория: Политика   
Прочетен: 15397 Коментари: 46 Гласове:
46


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg





     Българите най-после се вдигнаха. Както се казва - по-добре късно, отколкото никога. Търпяхме близо 4 г. да ни баламосват и да си правят експерименти на наш гръб. И да ни обясняват как всички други, освен ГЕРБ, са виновни. А през това време Калинките и хората на Пашата си мърсуваха на воля под прикрието на главната мутра.
    Мърсуваха и успяха да изсмучат и последните капки търпение на българския народ. И той се ядоса. И излезе на улиците. Чак тогава видяхме колко много полицаи имало в България! А досега не можехме да видим жив униформен по улиците - ей така, да патрулира превантивно. Явно са им давали заплати само с една цел - да ги пазят от народната "любов".
   И ето, че стана чудо - символът на блестящата ни финансова и икономическа политика Дянков си замина скоропостижно. Отиде си при американските си господари - да си харчи спечеленото. Буда ще го последва всеки момент - просто няма начин ГЕРБ да продължи да управлява повече.

   Интересният въпрос сега е не кога точно ГЕРБ ще сдаде властта, а кой ще я вземе след тях. Ето по това ми се иска да поговорим и да поспорим.

   На протестите се чуват доста гласове, които са против всички досегашни партии. Хората не искат нито Костов, нито Станишев, нито Доган, нито Кунева, нито царските хора, нито Сидеров или гъзоблизеца Яне. Дори се чуват гласове, че не искаме повече партии...
   Нека си го представим за момент. Няма ги досегашните партии. Или дори - няма изобщо партии. Интересно, нали? И кой тогава ще управлява? Военните ли? Че то армия не ни остана. Полицията ли? Ами нали този филм досега го гледахме вече 4 г.? Или може би ще установим в страната Анархия? Защо ли не се сещам някъде в света да има държава с такова устройство - Анархия?
   Чуват се и гласове от сорта "Национализмът ще спаси България!". Ама кой точно национализъм - не казват, не е ясно. Дали този на Сидеров, дали този на Каракачанов, дали този на Расате... И какъв тип национализъм точно - от този на Милошевич ли, който съсипа Сърбия в крайна сметка?
   И още един въпрос ми се натрапва. Не искаме никой от досегашните да ни управляват, добре. Интересно - къде ще ги търсим новите? По кафенетата в чужбина и да са с царско потекло? Или ще си създадем тук, на родна почва, нов ГЕРБ? Ще си излъчим нов месия да ни води? Нов сляп пастир на заблудилото се стадо?
    Не ни ли стигат уроците за 23 г. "демокрация"? Не разбрахме ли, че всички нови управници се отличават в крайна сметка само по едно - по-алчни са за парите на народа и за държавната баница. Или защото са по-бедни, или защото са по-богати и само това умеят - да ламтят за още..
   Колкото и да са ни черни партиите, едно е сигурно - без партии няма демокрация. Алтернативите са или диктатура, или анархия и хаос.
   Тъй че - на изборите ще трябва да изберем. Ако не най-доброто, то поне най-малкото зло.
   По-важно е другото - умението ни като граждани да контролираме тези, които сме избрали. И да не ги чакаме 3-4 г. да ни разиграват, а да излезем веднага на улиците и им кажем да се осъзнаят и да си вършат работата. При демокрацията изборите и гласуването са единият инструмент на народа. Вторият му инструмент е умението да се организира и да си отстоява правата и интересите.




Гласувай:
47



1. zemela - Явно на българското общество не му е ...
19.02.2013 10:31
Явно на българското общество не му е чак толкова невъзможно да се самоорганизира. Само че, за целта, трябва да му писне достатъчно. Вярно, че търпението е добродетел, но... май беше време да се усетим, че всичко прекалено е вредно. А колкото до това, кой ще ни управлява - избор се прави с отворени очи и ясно съзнание, не под влиянието на ескалирали емоции.
Поздрави!
цитирай
2. mariniki - да, това е важният въпрос...
19.02.2013 10:34
защото хората нямат доверие на никого... всички минаха през
власта в така наречения 23 годишен преход... всички се облажиха, грабиха..
и никой не помисли за народа си... а днес трябва да се снишат до земята пред паметта
на Апостола... мълчаливо и с чувство за срам ... но едва ли...
цитирай
3. idealist - Така е
19.02.2013 10:46
zemela написа:
Явно на българското общество не му е чак толкова невъзможно да се самоорганизира. Само че, за целта, трябва да му писне достатъчно. Вярно, че търпението е добродетел, но... май беше време да се усетим, че всичко прекалено е вредно. А колкото до това, кой ще ни управлява - избор се прави с отворени очи и ясно съзнание, не под влиянието на ескалирали емоции.
Поздрави!

Аз се питам друго, обаче - има ли наистина някъде някакъв друг тип хора, които ако дойдат на власт ще ни решат проблемите? И къде са били досега тези хора, с какво са се занимавали? Нали ГЕРБ твърдяха, че са точно такива "нови" хора? Преди това царят беше за нов морал... "За един бит двама небити давам!" или "Със стари курви нов бардак не става!" - кое от тези двете твърдения да изберем?
цитирай
4. hloris - Ами според мен
19.02.2013 10:47
това Е хаоса,защото ще трябва още много осъзнаване от страна на всички нас,
за да вземем в свои ръце живота си,да определяме съдбата си...
Но поне началото е поставено,дано народът не се се поддаде този път на манипулации и на провокации,дано...иначе ни очаква още по-голямо тегло.
Решения се взимат със здрав разум,а не под въздействието на емоции,защото тогава последствията могат да бъдат...трагични....
цитирай
5. bumerang - ...
19.02.2013 11:04
Видяхме - протестите закъсняха. Те не са против високите сметки - те са само повода,но са резултат не от фалшиви показания на електромерите и високото потребление(такива са толкова малко,че е смешно да се оправдават с тях), защото притиснати от немотията хората се ограничават колкото може. Сметките са високи поради високите цени.Но цените на тока в БГ са най-ниските в Европа т.е. сметките са ни високи, защото доходите ни са ниски. Което значи, че протестите фактически са срещу тоталното обедняване, а то е резултат от водената след 89-та г. политика,когато бавно и сигурно БГ беше ограбвана.Затова протестите закъсняха. Народа мълча и трая, когато го ограбиха през банките, когато спряха блоковете на АЕЦ,когато са сключени договоритес ЕРП,когато се сключват договори за концесии за подземните ни богатства.Народа мърмореше,но не се вдигна срещу неработещата правосъдна система,а без нея престъпността на всички нива се вихри и граби,граби.Народа не проконтролира политиците си, когато се подари чрез приватизацията малкото, което имахме. Защо държавниците ни подариха предприятията без да изискват от новите собственици да ги направят работещи? Ама нямало да има желаещи да приватизират.Затова ли ги подариха на частници - да ги нарежат на скраб ,да разпродадат каквото могат и да ги фалират? Че това не можеше ли да го направи самата държава? Народа проспива или няма информация, когато го ограбват.Или няма други инструменти да го направи освен чрез масови улични протести. Сключват се неизгодни договори-народа няма информация, няма прозрачност.Естествено-щом целите са непочтени.Сега е момента народа да се бори за своето право да е информиран, да си извоюва правото да контролира онези, които е изпратил да му вършат работата,да ги отзовава.И да намери механизма да го направи. Нужни са нови,компетентни,можещи и ПОЧТЕНИ.Защото досегашните ако са могли да направят нещо,биха го направили.Значи не са могли,или не са искали-логично.И ми е смешно,когато гледам пак някои как точат зъби за властта.Тежко и горко на ония,които ще дойдат, защото след това тотално обедняване и вече всичко разсипано и разпродадено и едва мъждукаща икономика, не знам от къде ще се вземат пари за държавните дейности.Народа е гладен.Откъде ще вземат пари да му запушат устата,а не го ли направят той ще бъде там,на улицата и ще троши.Или ще изтеглят заеми,за да се задържат на всяка цена?А после?Докога?Нали все някога тези заеми трябва да се плащат?
цитирай
6. otempora - "По-важно е другото - умен...
19.02.2013 11:14
"По-важно е другото - умението ни като граждани да контролираме тези, които сме избрали. И да не ги чакаме 3-4 г. да ни разиграват, а да излезем веднага на улиците и им кажем да се осъзнаят и да си вършат работата."

И как смятате, че може да се накара прокуратурата да си върши работата или съда? Нали липсата на действаща и справедлива съдебна система у нас е в основата на беззаконието, безвластието, усещането за ненаказуемост на престъпността независимо дали тя е покрита с татуировки, ланци или парфюмирани костюми?
И още нещо - не ни разиграват 3-4 години. Разигравани сме винаги, но след комустическия режим никой не потърси сметка за нищо към управленци, били те крадливи директори, корумпирани зам. министри и чиновници в министерствата, политически партии създаващи обръчи и да не изреждам. Какво следва ли? Народът има поговорка за това което ще последва: "Пременил се Илия, пак тия". Разбирайте - на власт ще дойдат пак комунистическите отрочета, коалиция на Станишев, Кунева и безобразно крадливите чалми.
цитирай
7. kostadin - На първо време трябва да седоверим ...
19.02.2013 11:24
На първо време трябва да седоверим на водачите на протестиращите!Всички други партии трябва да са вън от играта
цитирай
8. idealist - bumerang
19.02.2013 11:34
Точно това се питам и аз - къде са тези нови, компетентни и ПОЧТЕНИ политици? Ти имаш ли някаква идея? Сподели я, ще е интересно?
цитирай
9. idealist - Не прокуратурата и съда,
19.02.2013 11:36
otempora написа:
"По-важно е другото - умението ни като граждани да контролираме тези, които сме избрали. И да не ги чакаме 3-4 г. да ни разиграват, а да излезем веднага на улиците и им кажем да се осъзнаят и да си вършат работата."

И как смятате, че може да се накара прокуратурата да си върши работата или съда? Нали липсата на действаща и справедлива съдебна система у нас е в основата на беззаконието, безвластието, усещането за ненаказуемост на престъпността независимо дали тя е покрита с татуировки, ланци или парфюмирани костюми?
И още нещо - не ни разиграват 3-4 години. Разигравани сме винаги, но след комустическия режим никой не потърси сметка за нищо към управленци, били те крадливи директори, корумпирани зам. министри и чиновници в министерствата, политически партии създаващи обръчи и да не изреждам. Какво следва ли? Народът има поговорка за това което ще последва: "Пременил се Илия, пак тия". Разбирайте - на власт ще дойдат пак комунистическите отрочета, коалиция на Станишев, Кунева и безобразно крадливите чалми.

а ние трябва да искаме сметка - всеки път, когато се приемат глупави решения. Чрез протести - мирни, но масови.
цитирай
10. bumerang - ...
19.02.2013 11:42
И кои са те?Защо не излязат на светло?Сляпото доверие не води до добро.
цитирай
11. idealist - И кои са тези водачи?
19.02.2013 11:42
kostadin написа:
На първо време трябва да седоверим на водачите на протестиращите!Всички други партии трябва да са вън от играта

И с какво са се занимавали досега или се занимават?
цитирай
12. hloris - Напълно съм съгласна с коментарите на
19.02.2013 11:47
последните трима...този 23г.преход просто обезкърви народът ни,
остави го в безпътица,отчаяние,и безизходица.
Единствено правилният модел на поведение е,че ...моделът на поведение
трябва да бъде тотално и цялостно подменен от друга форма на управление.
И,да,всички управляващи досега партии ТРЯБВА ДА ОСТАНАТ ИЗВЪН УПРАВЛЕНИЕТО НА СТРАНАТА ЗА В БЪДЕЩЕ.
Как ще стане това обаче...идея си нямам=
Някой,ако знае,да сподели как вижда бъдещето на страната ни.
цитирай
13. musicriver - :)))
19.02.2013 11:49
Като прочетох, много ми се прииска един човек да го види тоя пост, да го прочете и да се изкаже... :)))
Да взема да чистя кремъклийката ли, да приготвям раницата и като му дойде времето - > бегом към гората - > раз-два... ;)
Защо ли си мисля, че във времена на такива кризи народа, като се поуспокоят страстите, си завъртва и концентрира погледа "у лево"... Дано не съм пророк и да има някаква друга алтернатива по-добра и светла - > може би Кунева (незнам), но и нея като я гледам напоследък какви ги дрънка, ентусиазма ми отива към точка на замръзване (въпреки, че ме кефят умни и доказали се навън политици)...
Да идва пролетта и може би слънцето ще подшушне някое решение... ;)
Поздрави,

http://vbox7.com/play:38a21f78
(Мисля, че е подходящо и за темата и за деня...)
цитирай
14. blogerka - за БЪЛГАРИЯ
19.02.2013 12:04
ДА видим Швейцария - малка,красива като нас и независима и първа по стандарт в света за щастие на хората там не като нас. Управлява се от кантони на ротационен принцип.
цитирай
15. idealist - Децентрализацията на властта
19.02.2013 12:06
blogerka написа:
ДА видим Швейцария - малка,красива като нас и независима и първа по стандарт в света за щастие на хората там не като нас. Управлява се от кантони на ротационен принцип.

е една от правилните посоки, напълно го споделям. Когато решенията се вземат в по-малки общности, контролът на хората е много по-добър и ефективен, отблизо. Пък и хората много повече се познават - кой какво може и за какво се бори...
цитирай
16. dedenze - Няма годна политическа партия за решаване на проблемите
19.02.2013 12:07
създадени от същите партии в продължение на 23 години, първите стъпки са тези:
http://dedenze.blog.bg/politika/2013/02/18/shto-e-priaka-demokraciia-i-ima-li-bydeshte-u-nas.1055029
цитирай
17. idealist - Ами
19.02.2013 12:11
musicriver написа:
Като прочетох, много ми се прииска един човек да го види тоя пост, да го прочете и да се изкаже... :)))

покажи му го, кво? :)
цитирай
18. kostadin - Всеки кандидат за народното дов...
19.02.2013 12:18
Всеки кандидат за народното доверие ще трябва да разкаже подробно за соя си и за вижданията си преди да му се доверим Но не така както го правеха демократите след 89 година
Всичките ни избраници трябва да се ангажират с пробемите на пряката демокрация и ,ако не работят за въвеждането и укрепването автоматически да губят народното им одобрение
Всички милионери и милиардери да дадат обяснения за първият си милион и да отговарят пред народа.Нормално е краденото да се върне и крадците да отидат където им е мястото.
Снес слушах Яне подлогата Той се опитва да не представя всички документи по договорите и се ограничава с неща станали до 2008 година
цитирай
19. aanonimous - .
19.02.2013 12:23
ТАШУНКА ВИТКО ШЕ Я УПРАВЛЯВА:)
цитирай
20. idealist - Стига вече
19.02.2013 12:24
kostadin написа:
Всеки кандидат за народното доверие ще трябва да разкаже подробно за соя си и за вижданията си преди да му се доверим Но не така както го правеха демократите след 89 година
Всичките ни избраници трябва да се ангажират с пробемите на пряката демокрация и ,ако не работят за въвеждането и укрепването автоматически да губят народното им одобрение

доверие на кредит, да. Не бих гласувал за някого заради сладките му приказки или приятната му физиономия. Искам да е доказал на практика какво може. И да не се е спотайвал през тези 23г., които минаха... Да продава незаконно цигари през интернет - като тая Калинка-еднодневка , дето беше шеф на ДКЕВР за 3 дни... Дори не се опитвам да им помня имената вече...:)
цитирай
21. eksplozia - idealist
19.02.2013 16:41
минахме през вариолата сега ни чака варицелата:)))) Аз съм на протестите а вие?
цитирай
22. idealist - И аз
19.02.2013 17:10
eksplozia написа:
минахме през вариолата сега ни чака варицелата:)))) Аз съм на протестите а вие?

съм ЗА - ако са мирни. Но моят въпрос в този постинг е друг. Ако не щем партии - кой искаме да ни управлява?
цитирай
23. ravramov - Трябва да дадем шанс на националистите!
19.02.2013 17:26
Въпреки, че съм аполитичен и монархист по убеждение, считам че би трябвало да се даде възможност на тези, които не са били във властта, като Атака, ВМРО и останалите т. нар. патриотични формации! Горко на България, ако на власт дойдат някои от предишните другари!
цитирай
24. hloris - ами не знам-
19.02.2013 17:32
освен да се формират граждански общества,които да излъчват свои представители
в парламента...
Защото е ненормално според мен държава като нашата да има толкова много партии,в резултат на което става като в приказката:
"Много баби---хилаво дете"...перефразирам...много партии---объркан народ...
Може би трябва да се формират граждански сдружения на база"области",както е в Швейцария,т.е. те нали са разделени на кантони...
може би пиша глупости,но....това е най-сложният въпрос,който чака своето разрешение.
пп.Относно да даваме шанс на националистите,то нали това правим 23 год....аз лично вече не смея да засвиделствам своето доверие никому,че то животът ни изтече в даване на кредити на доверие,не мислите ли така?!
цитирай
25. idealist - Да ти призная,
19.02.2013 17:37
ravramov написа:
Въпреки, че съм аполитичен и монархист по убеждение, считам че би трябвало да се даде възможност на тези, които не са били във властта, като Атака, ВМРО и останалите т. нар. патриотични формации! Горко на България, ако на власт дойдат някои от предишните другари!

след редицата изцепки и метаморфози на В. Сидеров - изобщо му нямам вяра. Да не говорим, че той 3 г. послушно крепеше Б. Борисов. А хората на Атака по места и сега са си в коалиции с ГЕРБ в общинските съвети. Виж на Каракачанов повече му имам доверие - нищо, че и него го набедиха за агент...
цитирай
26. unknown1 - seasonofthewitch
19.02.2013 18:09
Преди да дойде ГЕРБ никой ли не те е баламосвал и крал,господин Идеалист?
цитирай
27. idealist - Толкова
19.02.2013 19:33
unknown1 написа:
Преди да дойде ГЕРБ никой ли не те е баламосвал и крал,господин Идеалист?

нагло и просташки - никой. Тези нямат граници просто.
цитирай
28. nikikm - Всичко тие хубаво
19.02.2013 20:04
на мат,ряла,до изборите.правилно излагаш нещата,праавилно правиш заключения,..докато ни прати на хизбири!Че то брат хизбирами вечи 23-4 годин.Тиливизията -едни и същи мутри и мутреси.Праят калабалък,събират са,изваждат са,комбинации сякакви,плят са,пък после пият,праят си бизнеса,пък ние само стръхнем:Ха тоз ша ни опрай,ха онзи,ха тоз,ха...и няма край!чи ко избирами,бе другарю и господине? Ко? Бойкот му е майката и неплащане на крадците и държавата-също крадец!Сите българи на улицата и бой /не избори/,бой и съпротива и контрол до дупка.Слугите не трябва да управляват господарите!А Господар е народът,т.е. ние!Ай тъй написах,белким некой фане!
цитирай
29. mero2 - Честно казано нямам представа кой ...
19.02.2013 20:27
Честно казано нямам представа кой трябва и кой ще ни управлява :(
цитирай
30. merlin68 - Кое обаче е по-малкото зло? И каква ...
19.02.2013 20:40
Кое обаче е по-малкото зло? И каква точно е причината да избираме само от злини? Нека да помислим малко какво е общото и различното между тези от които на нас ни предстои да изберем най-малкото зло. Ако приемем за сравнително верни проучванията на социолозите, то избора ни се свежда до БСП, ГЕРБ, ДПС и България на Кунева. Кое според теб е по-малкото зло?
БСП - една лява партия която се превръща в дясна веднага щом вземе властта. Партия която организира протести срещу бомбандировките на НАТО в Сърбия когато бе в опозиция и призна Косово когато бе на власт. Партия под чието ръководство през 90те години бяха доведени до фактически фалит всички държавни промишлени предприятия, за да може малко по-късно малкото и братче СДС да ги раздаде на свои и чужди без пари.
За второто зло - ГЕРБ няма нищо да пиша защото си е пред очите ни и го виждаме добре. Както се изразяваше премиера - слънце до преди пиарите да му обяснят, че не е редно да говори като губернатор, когато е министър председател: "На мен истинските оценки ми се дават от Брюксел и Вашингтон". И между впрочем точно в тези думички е ключът от каторгата наречена България. Защото 23 години ние нямаме правителства, ние имаме губернатори назначени от чужди държави да защитават чужди интереси! Това е и голямото общо между всичките тези злини от които ти ни предлагаш да търсим най-малката. И коя приятелю е най-малката?
Може би ДПС, защото тя не работи нито за Брюксел нито за Вашингтон, те си работят за нова Османска империя.
Или може би България на Кунева, не знам кои българи упълномощиха Кунева да ни продава в робство на ЕС, да затваря реактори и т.н.
Та подскажи ми кое според теб е най-малкото зло?
цитирай
31. idealist - merlin68
19.02.2013 21:14
Не искам аз да давам съвети. Всеки има очи и уши - да гледа и да преценява. Хората са различни, средата им е различна, миналото им е различно, бъдещето - също. Няма партия, която да угоди на всички - това е ясно. Но е ясно и че без партиите не може - това е положението, ако искаме демокрация.
Въпросът е хората да осъзнаят, че който и да ни управлява, трябва своевременно да се обединяваме и да реагираме на всяка глупост и простотия, която ни се налага. Иначе ще продължават да ни яхат.
цитирай
32. анонимен - Алекс, много добре знаеш, че кучето ...
19.02.2013 21:29
Алекс, много добре знаеш, че кучето е заровено в сбърканата система. България загива при капитализма.
цитирай
33. idealist - Не е точно това, Куш
19.02.2013 21:49
kushel написа:
Алекс, много добре знаеш, че кучето е заровено в сбърканата система. България загива при капитализма.

По-скоро целият капитализъм се разлага. Процесите са глобални и имат доста обективни предпоставки. Лошото е, че не се задава все още реален заместител...
цитирай
34. hynky - Не се гаси туй, що не гасне !
20.02.2013 02:17
Не се гаси туй, що не гасне !
цитирай
35. creativist - Лошото е че ...
20.02.2013 02:45

Аз се питам друго, обаче - има ли наистина някъде някакъв друг тип хора, които ако дойдат на власт ще ни решат проблемите? И къде са били досега тези хора, с какво са се занимавали? Нали ГЕРБ твърдяха, че са точно такива "нови" хора? Преди това царят беше за нов морал... "За един бит двама небити давам!" или "Със стари курви нов бардак не става!" - кое от тези двете твърдения да изберем?


Лошото е че и да намерим някой толкова богат, че да не му се краде повече, то той най- вероятно ще има другата по-опасната извратеност - мания за власт. Тези двете наркомании си вървят една след друга и човешкото същество по принцип си го има тоя (придобит, според мен) проблем. Дори и свестен в началото, веднъж помирисал власт и пари, човечето на мига забравя какво е бил, какви са му били идеите и целите и се превръща в нещо, което работи само и единствено за задоволяването на това пусто его. Средствата и жертвите по пътя нямат значение, все едно са с промити мозъци. Това даже сега като го пиша ми се вижда странно. От къде ли е дошла цялата тая работа
незнам.
цитирай
36. apostapostoloff - Ти, ти трябва да ни
20.02.2013 04:47
управляваш! Та най- сетне и ние да видим хаир.
цитирай
37. epicfail - Явно нямате и на идея от федеративно ...
20.02.2013 05:15
Явно нямате и на идея от федеративно управление или от президентска република за да твърдите, че партиите само могат да движат всичко ;d
цитирай
38. staler - шо се мъчите да отговорите на неп...
20.02.2013 06:25
шо се мъчите да отговорите на неправилно зададен въпрос бре?хората го казаха на протестите,а по мъдрите като мене го казаха още мноого преди протестите---всички полит.партии без изключение и като управляващи и като опозиция са омазани в ла-на.следователно какво?трябва ни ПРОГРАМНО ПРАВИТЕЛСТВО което да получава легитимност пряко от избирателите на всеки 2 години.ми това го иска и костов,ще каже някои?не.костов иска полит.партии да си разпределят квоти и да дадат министрите както и програмата/таино се надява да е баш експерта.не.ние/протестиращите и наи вече неформалните им лидери/ трябва отворят форуми за избистряне и утвърждаване на СОЦИАЛНО-ИКОНОМ. И ПОЛИТИЧЕСКА ПРОГРАМА.след като сме се разбрали какво искаме от едно бъдещо управление,тогава вече ще се издигнат много на брои обществено познати и уважавани кандидати за всеки минист.пост от които на нац.ниво чрез избори ще се легимира състава.през това време полит.партии няма да имат право да участват в избори.както вече казах-мандатност на всеки две години за правителството.народните представители---мажоритарно и да се занимават само с законодат.деиност.всеки депутат--без имунитет и с опция да бъде отзован предсрочно /процедурата--подписка на повече от 20 000 граждани например,след което--референдум.ама ние няма да првиме референдуми през ден?няма,няма--може да се правят на всеки 6 месеца и да бъдат обслужвани няколко случая едновременно/.и така поне 10години,ако ни хареса --и завинаги.каква да е програмата?целта е ясна--благоденствие и просперитет на мнозинството бълг.граждани.конкретните методи и средства?даите ми 2 лева и ще ви напиша поне 2/3 от тях.
цитирай
39. idealist - Точно така е, уви
20.02.2013 08:30
creativist написа:

Аз се питам друго, обаче - има ли наистина някъде някакъв друг тип хора, които ако дойдат на власт ще ни решат проблемите? И къде са били досега тези хора, с какво са се занимавали? Нали ГЕРБ твърдяха, че са точно такива "нови" хора? Преди това царят беше за нов морал... "За един бит двама небити давам!" или "Със стари курви нов бардак не става!" - кое от тези двете твърдения да изберем?


Лошото е че и да намерим някой толкова богат, че да не му се краде повече, то той най- вероятно ще има другата по-опасната извратеност - мания за власт. Тези двете наркомании си вървят една след друга и човешкото същество по принцип си го има тоя (придобит, според мен) проблем. Дори и свестен в началото, веднъж помирисал власт и пари, човечето на мига забравя какво е бил, какви са му били идеите и целите и се превръща в нещо, което работи само и единствено за задоволяването на това пусто его. Средствата и жертвите по пътя нямат значение, все едно са с промити мозъци. Това даже сега като го пиша ми се вижда странно. От къде ли е дошла цялата тая работа
незнам.

Единици са хората, които успяват да се опазят от властта и парите, когато ги имат. Да не им се подчинят изцяло и да запазят човешкия си облик и достоинство.
цитирай
40. idealist - Защо да нямаме идея?
20.02.2013 08:35
epicfail написа:
Явно нямате и на идея от федеративно управление или от президентска република за да твърдите, че партиите само могат да движат всичко ;d

Децентрализацията е едно от възможните решения - това е категорично вярно. Колкото до президентска република - зависи кой и какъв ще е президентът, нали? И според теб кой ще ги номинира президентите, ако не са партиите? И как се прави работещо мнозинство от 240 или 120 мажоритарно избрани депутати, които не са обединени в партии? Това е несериозно просто.
цитирай
41. blogerka - creativist,
20.02.2013 10:05
другият тип хора са умните и можещите в България. Но те са извън политиката на андрешковците,те не могат да бъдат манипулирани. Нещата бавно ще вървят към по-добро, трябва само да подкрепяме протестите - те са коректив на управляващите.
цитирай
42. bumerang - ...
20.02.2013 10:34
Умните и можещите. Сигурно ги има. И в отминалите правителства сигурно ги е имало. Но в партиините управления отговорността е колективна. Независимо дали е крал, дали е корумпиран, всеки от тях събира негативите и бива омаскарен заради колектива. Затова умните и можещите, които най-често са и богати, обикновено не влизат в политиката. Ще се намери ли умен, можещ и богат, който би искал да бърше и да го замерят с 20-годишни лайна от един гол патриотизъм?
цитирай
43. idealist - Съгласен съм -
20.02.2013 10:36
blogerka написа:
другият тип хора са умните и можещите в България. Но те са извън политиката на андрешковците,те не могат да бъдат манипулирани. Нещата бавно ще вървят към по-добро, трябва само да подкрепяме протестите - те са коректив на управляващите.

Българските граждани най-сетне научиха един основен урок на демокрацията - трябва да се обединяват в защита на своите интереси и да не позволяват никога повече управниците да своеволничат!
цитирай
44. megafon - И какво се случи?
22.02.2013 00:24
Нищо, едно нищо. Тепърва ще видим глад и мизерия.
цитирай
45. idealist - А, Мегафонче?
22.02.2013 09:36
megafon написа:
Нищо, едно нищо. Тепърва ще видим глад и мизерия.

Ти защо не си при свинете - да скандираш в защита на Б. Борисов? :)
цитирай
46. narodovazpitatel - Оставете талмудската мантра за "най-малкотоІ зло
22.02.2013 14:36
мислете за ЕДИНСТВЕНОТО ДОБРО! Трябва да се изкорени цялата пирамида на чуждите служби за репресия и геноцид (ДАНС, МВР, НСО, армията изпращаща килъри навън) които винаги защитават инсталирането на една враждебна и чужда върхушка от доказани чуждестранни агенти. Оставете пионките на службите, които възприемате за "Лидери" . Разните куневки-пръмовки, фалшивите фюрерчета сидеровчета, расатевчета, каракачановчета, яков-станишевчета, костовчета, лукановчета, пожарникарчета, царчета, защото до един са на чужда хранилка и са със специална мисия, като тази на Тато им, който на няколко пъти даде златния резерв на България на Лондонския клуб и Парижкия клуб - Ротшилдовите банкови централи, а лондонския Дейли Мирър му пишеше "научните трудове". Оставете комунизми, псевдодемокрации и прочие пирамидални тоталитарни слугински диктатури с формата на йерархична пирамида и тайни репресивни служби, а на върха - "лидера"- пионката, която след 4 години се сменя с друга еднодневка.

Разбийте пирамидата, общинско самоуправление и детектор на лъжата за всички, публичен дебат всеки ден във всеки град и село за всяко едно решение, засягащо и най-бедния и беззащитен. И едномесечно администриране от най-подготвените експерти. НЕ УПРАВЛЕНИЕ! Никой да не управлява и решава съдбата на друг. Всичко да се решава със 100% съгласие. Който не е доволен да не бъде принуждаван да участва с имуществото си или с каквато и да е негова собственост. Парче земя за всеки отделен човек и то да е неприкосновено. Ако някой е без реколта нека вземе от резервния фонд НАЗАЕМ и после да си го плати, при първа възможност. Да няма социални помощи, помощите трябва да са само НАЗАЕМ, докато стъпи на крака и индивидуално се грижи за собствената си личност и децата под 18-години. Човекът трябва да е самостоятелен и независим, никой няма право да се разпорежда или да наранява друг човек! Който нарушава правата да бъде затварян. Гражданите да се редуват на ротационен принцип като блюстители на реда и да са двойно отговорни
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: idealist
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3784140
Постинги: 444
Коментари: 6971
Гласове: 20400
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031