Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.03.2013 13:59 - Наглостта Цветанова край няма! :)
Автор: idealist Категория: Политика   
Прочетен: 3483 Коментари: 8 Гласове:
21

Последна промяна: 29.03.2013 15:06

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  




Тази сутрин по БТВ Цв. Цветанов се включи в разговора на водещия със С. Станишев, за да се защити слещу обвинението, че е подслушвал политици и бизнесмени. И се обърна към Станишев със следния призив:

"Ако аз съм виновен - готов съм да изляза завинаги от политиката. Но, ако сигналът ви е лъжа - вие готов ли сте да направите същото?"

image


    Нека сега да анализираме този призив на Цветанов по-внимателно. На пръв поглед - звучи логично, нали? И има някакъв вид реципрочност. Но дали е така наистина?

   Първият от двамата, Станишев, е получил един убедително звучащ аргументиран с конкретни данни сигнал. И го огласява и предоставя на гл. прокурор. Това е задължение на всеки български гражданин, нали? Ако има данни за престъпление - да сигнализира компетентните органи. А задължение на тези органи е да проверят сигнала и да се произнесат по неговата достоверност.  Не гражданите трябва да проверяват верен ли е сигналът, забележете,а съответните органи. Те затова са създадени, нали? Станишев е изпълнил този свой граждански дълг. И така трябва, защото сигналът е за нечувана наглост и тежко престъпление - да се подслушват незаконни десетки политици и бизнесмени.

image

    Вторият от двамата, Цветанов, ще бъде обект на проверката по този сигнал. Ще се проверява дейността на МВР и съответните служби в него, на които той до вчера беше шеф. Имало ли е устни разпореждания за незаконно подслушване или не. Осъществявано ли е такова и по чие разпореждане. И ако да - виновните да си понесат отговорността. Ако сигналът се окаже верен - Цв. Цветанов ще се окаже един доста сериозен престъпник. А престъпниците така и така , по закон, нямат право да са депутати, нали? 
    Тогава какво излиза? Цветанов нищо не рискува, обещавайки да излезе от политиката, ако се окаже, че е престъпник. Но, забележете, иска от Станишев да направи същото, ако сигналът се окаже фалшив.
    Откъде на къде и на кое отгоре Цветанов може да иска това? Защо? Защото един сигнал е предаден за проверка на органите, които единствени са компетентни да извършат такава? Или може би Цветанов иска Станишев да се заеме да изпълнява ролята на прокуратурата, следствието, службите в МВР и полицията взети заедн? Айда бе!  :)
    Цветанов, ти наистина ли смяташ българите за толкова задръстени и прости? Верно, че ти разсъждаваш от "висотата" на свою мозък на физкултурник. Ама хората не са като тебе. Има и учени, и опитни, и компетентни, и мислещи.

     Да видим сега г-н Цацаров какви ще ги натвори. Как ще проверява и какво ще ни съобщи. Впрочем, дали и той самият не е бил сред подслушваните от Цветанов? Ами ако са подслушали и записали нещо уличаващо него, докато е бил съдия? Дали пък заради това, че по този начин го държат не го подкрепиха герберите във ВСС за гл. прокурор? Кой да ни каже...:)
    А иначе - самият факт, че Цацаров е назначил предварителна проверка по сигнала означава, че за това са налице достатъчно основания. В смисъл, че това, което е посочено в сигнала съдържа достатъчно основания да се извърши прокурорска проверка. А това ясно показва, че не става дума за някаква компроматна война или партенка, а за сериозни данни за наличие на престъпление.




Гласувай:
21



1. elinora - ЦвъЦвъ е невинен!
29.03.2013 15:29
Гарантирано от ГРОБ! И имат воля! :))
цитирай
2. mt46 - Цвъко
29.03.2013 17:33
отдавна трябваше да си замине... Но навярно Боко се е страхувал от него... Сега моментът е удобен... Случайно ли е, че преди 2-3 дни друг бивш министър бе обвинен в корупция?...
цитирай
3. hristo27 - За мен е най-важно ВСИЧКИ, които са ...
29.03.2013 18:06
За мен е най-важно ВСИЧКИ, които са били до предишния парламент депутати, повече да ги няма в Народното събрание.
Но...
Когато се анализира първия вариант /че с благословията на Цветанов са подслушвани политици и бизнесмени/, работата би трябвало да стане като в белите страни, материалите да се дадат на Прокуратурата.
Но ако Серго не може да докаже тези си твърдения, тогава какво правим? Дали той ще направи същото като Цветанов? Въпросът ми е провокиран от безбройните лъжи на комунистическите социалисти през изминалите 23 години.
Има думата г-н Цацаров.
цитирай
4. idealist - hristo27
29.03.2013 19:39
Аз не бих могъл да твърдя, че ВСИЧКИ депутати през изминалите 23 г. или пък през последните 4 г. не стават, наистина. Може читавите сред тях да са 10 или 5 %, но ги има.
И още нещо - Станишев не е длъжен да доказва нищо в случая. Има сигнал - той го е предал на компетентния орган. Какво има да доказва Станишев, не разбирам? Прокуратурата проверява и казва - за това й плащаме, нали?
цитирай
5. idealist - :)))
30.03.2013 00:24
elinora написа:
Гарантирано от ГРОБ! И имат воля! :))

"Имаме воля" се четяло на обратно - "Ялов е, мами":)))
цитирай
6. hristo27 - Аз не бих могъл да твърдя, че ВСИЧКИ ...
30.03.2013 14:10
idealist написа:
Аз не бих могъл да твърдя, че ВСИЧКИ депутати през изминалите 23 г. или пък през последните 4 г. не стават, наистина. Може читавите сред тях да са 10 или 5 %, но ги има.
И още нещо - Станишев не е длъжен да доказва нищо в случая. Има сигнал - той го е предал на компетентния орган. Какво има да доказва Станишев, не разбирам? Прокуратурата проверява и казва - за това й плащаме, нали?



Неправилно съм се изразил. Не вземам ничия страна в случая. Мога да вярвам само на ДОКАЗАНИ истини. Във всяка демократична страна проверката и доказването е работа на правораздавателните органи - прокуратура и съд.
Но разпространяването чрез медиите на "факти", без да са проверени от компетентен орган си е голям "минус" за Станишев, за което евентуално може да носи наказателна отговорност. Просто не е негова работа да коментира дали е верен или не сигнала. Защото някои мастити адвокати това и чакат - да прочетат или чуят.
цитирай
7. idealist - hristo27
30.03.2013 21:35
Аз гледах какво точно каза Станишев. Той не е казвал дали е верен или неверен сигналът. Каза, че изложеното в него звучи достоверно и затова е решил да го предостави на прокуратурата за проверка. А това, че е огласил съдържанието му - ами нали ако не го огласи предварително никой няма дори да тръгне да проверява?
Борисов и Цветанов обявиха стотици хора за престъпници през мандата си, а съдът ги оправда, нали? Само дето не виждам да са понесли последствия за набедяване. Ама сега пищят, че Станишев огласил сигнала. Айде, стига с тоя двоен аршин :)
цитирай
8. gocho52 - Цецо Наглецо...
01.04.2013 16:00
.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: idealist
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3783884
Постинги: 444
Коментари: 6971
Гласове: 20400
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031