Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.04.2013 12:00 - Какъв тип хора биха гласували за ГЕРБ?
Автор: idealist Категория: Политика   
Прочетен: 44725 Коментари: 66 Гласове:
41


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg





       Социолозите посочват едни около 21-24 % подкрепа за ГЕРБ на предстоящите избори. Няма да коментирам сега дали това са реални проценти. Със сигурност част от тези хора декларират пред анкетиращия едно, а в урната ще пуснат съвсем друг глас. Защото просто се страхуват - да не загубят работата си или бизнесчето си. Факт е, че преди всички избори прогнозният вот в полза на досега управлявалите е бил завишаван в проучванията с между 3 до 5 %.
     Днес ми е по-интересен въпросът какви са тези 20-тина процента българи, които въпреки всичко, което им причини и причинява шайката на Б. Борисов и Цв. Цветанов, са готови отново да ги подкрепят. Нека се опитаме да ги анализираме:
     Първата група от тях са онези, на които тази корумпирана и рекетьорска власт е раздала  постове. ГЕРБ подмени тотално държавния апарат и общинските служители, шефовете на държавни фирми, бордовете на директори. Замени ги с послушни "калинки", хора без никакъв капацитет и опит, но послушни и верни.

image

    Тези хора при никоя друга власт не биха се добрали до подобна позиция в администрацията - поради своята некадърност и пълна некомпетентност. И те знаят това отлично. И затова ще гласуват за ГЕРБ "до последен дъх". Защото веднага щом ГЕРБ падне от власт те ще бъдат съвсем справедливо и в интерес на обществото сменени. Тази, да я наречем, "чиновническа кохорта" съвсем не е малобройна. Това са десетки хиляди послушковци, домогнали се до държавния или общински печат и осребряващи вече 4 години възможността да си играят с него.
     Втората група подкрепящи все още ГЕРБ са хората, на които управлението на мутрите раздаваше пари, държавни и общински поръчки. Като онези пиарки на Миро Найденов, които прибраха стотици хиляди левове за да пишат коментари във Фейсбук и Туитър и да бранят из блоговото пространство безумната "политика" на ГЕРБ. Или като онзи каратист - член на борда на директорите на ЧЕЗ.

image

Това са онези фирми, които послушно си платиха на управляващите, за да могат да получат парче от държавната баница, от която да крадат на воля. Спомнете си само примера за проведения конкурс за "златния гьол" на турската ни граница и ще разберете за какво иде реч. Тази група от хора не е толкова многобройна както първата. Но пък тя може да осигури за ГЕРБ гласовете на своите работници - под страх от оставане без работа и заплати. Това са бизнесмени, които са способни дори прасетата си да закарат на жълтите павета пред парламента, за да защитят любимия си Бойко Борисов.
   Третата група хора, които ще гласуват за ГЕРБ аз бих нарекъл групата на "запалянковците". Това са хора, които просто са влюбени в Б. Борисов и неговия просташки маниер на говорене.

image

     Това са хора, които задължително са на по-ниско интелектуално ниво дори от самия Борисов. За тях той е идол, върхът на интелигентността. Те се радват на просташкото му държание и говорене и не спират да се ласкаят от мисълта, че той е "един от нас".  Не знам само защо забравят за милионите на Борисов и Цветелина?
     Четвъртата група подкрепящи мутренската партия е най-забавна. Това са хората, които винаги псуват комунистите, подкрепяйки ГЕРБ. Те са най-слепите и жалки от всички групи. Защото целият елит на ГЕРБ се състои от бивши комунисти и ченгета, които ги обслужваха по живково време.

image

     Като се започне от самия Б. Борисов, мине се през Цветанов и Цецка Цачева и се стигне до десетки бивши вече депутати, кметове от ГЕРБ, областни управители и местни лидери. Да не говорим за произхода на президента Росен Плевнелиев, когото ГЕРБ ни натресе, защото е най-послушен от възможните техни кандидати.

image

     Това са отделните съставни части на тези 20-тина процента подкрепящи все още ГЕРБ. Те са реално около 15-17 % от всички избиратели. И те сами не могат да дадат отново властта на ГЕРБ - малко са за това. Не могат, ако останалите над 80% излезем и гласуваме на 12 май. И то не просто да гласуваме за някой, който ще остане под 4 процентната бариера, а за партия, която ще влезе в парламента. Само така част от гласовете ни няма да отиде и при ГЕРБ при преразпределението на мандатите.
    Това е решението и то не изисква кой знае какво усилие от всеки от нас. Но не го ли направим - сами ще си бъдем виновни за последствията. И колкото и да протестираме и да викаме после "Оставка!", попарата ще си я сърбаме самите ние.
     Затова - нека да помислим добре и да го направим.
     А лицето Бойко Методиев Борисов да продължава да казва че е пИдал, за да го мислим за интелигентен... :)

   



Гласувай:
43



1. kostas - Ето и един виц да стане по-весело и нагледно ...
27.04.2013 12:37
Един човек влиза в ресторант, където робот стои зад плота вместо барман. Отива човекът на бара, а роботът го пита:
-Колко е Вашето IQ?
-150 – казал човека.
Роботът веднага му сипва 16-годишно уиски и започва разговор за глобалното затопляне, интерференцията на заобикалящата среда, квантовата механика, нанотехнологийте и т.н.

Човекът остава много впечатлен от вечерта и затова и на другата вечер решава да тества робота. Когато роботът го пита за неговото IQ – той казва 80.
Веднага роботът му сервира бира и му говори за футбол, карти, любими ястия, жени и пр.

Все така заинтригуван, човекът се връща на следващата вечер отново. На третия ден същият влиза и казва IQ=0
Роботът, без да го пита, му налива една карнобатска и казва:

-И к’во прайме ся? Пак ще гласуваме за ГЕРБ, нали?
цитирай
2. idealist - kostas
27.04.2013 13:09
Да, тоя виц много хубаво онагледява ситуацията :)
цитирай
3. gocho52 - Чи той си й пидал...
27.04.2013 14:00
Няма нужда да казва.
цитирай
4. idealist - Не знам дали е пИдал, но
27.04.2013 14:48
gocho52 написа:
Няма нужда да казва.

интелигентен със сигурност не е и няма как да изглежда такъв - дори и да се присламчва към пИдалите :)))
цитирай
5. tomcat2 - Типичния герберски избирател:...
27.04.2013 14:54
Типичния герберски избирател:

Войнстващ простак,селянин задължително,изключително ниска култура ,има завършено основно максимум средно образование,изключително лесно манипулируем ,неспособен на собствено и критично мислене,вонящ на чесън и лук!
цитирай
6. idealist - Това
27.04.2013 15:07
tomcat2 написа:
Типичния герберски избирател:

Войнстващ простак,селянин задължително,изключително ниска култура ,има завършено основно максимум средно образование,изключително лесно манипулируем ,неспособен на собствено и критично мислене,вонящ на чесън и лук!

са тия от трета и четвърта група, да. Но в първите две има и доста изпечени мошеници - с истински или фалшиви дипломи в джоба си :)
цитирай
7. batogo - !!!:)))
27.04.2013 16:49
Чудя се докога тъпаците в тая държава ще се смятат за умни, ще правят оценки и ще леят мозък, сякаш всички останали са се появили тук с утринната роса и нямат представа какво се случва!?:))))))))))))))))) Но, какво ли се чудя и аз, след като тъпака винаги се мисли за най-умен, защото не може да осъзнае колко е тъп...:))))))))))))))))))))
цитирай
8. apostapostoloff - Не се самозалъгвайте-
27.04.2013 17:12
ГЕРБ ще спечели изборите с голяма преднина, а Българското Сдружение на Простака ще се превърне в незначителна партийка, която НИКОГА ПОВЕЧЕ няма да е във властта. На 13. 5. ще трябва пак да се хванете за палците!
цитирай
9. idealist - batogo
27.04.2013 17:16
Остана да кажеш кой според теб е тъпака и кой умника? :)
цитирай
10. idealist - apostapostoloff
27.04.2013 17:17
Твоята изтъркана плоча я знаем - ти си твърдо в 4-тата група! :)))
цитирай
11. zaw12929 - Колкото Гербери познавам, са на...
27.04.2013 17:24
Колкото Гербери познавам, са нагли, ще ти скроят гаден номер и... искат да те заставят да гласуваш за ГЕРБ
Вчера от птицефермата край чифлика от заранта с автобуси закараха работниците на предизборен митинг на ГЕРБ в Стара Загора със заплаха, че който отсъства да се счита съкратен. Кметът на Русе е ГЕРБЕР... Дано като гласуват, да не пускат бюлетина за ГЕРБ
цитирай
12. chavdar01 - ДО 8. apostapostoloff
27.04.2013 17:32
ДАВАМ ИМ НАЙ-МНОГО 50-55 МЕСТА В ПАРЛАМЕНТА!
ЩЕ ВИДИМ,ИМА ОЩЕ 15 ДЕНА ДА СЕ ДООСЕРАТ!
цитирай
13. idealist - Да,
27.04.2013 17:56
zaw12929 написа:
Колкото Гербери познавам, са нагли, ще ти скроят гаден номер и... искат да те заставят да гласуваш за ГЕРБ
Вчера от птицефермата край чифлика от заранта с автобуси закараха работниците на предизборен митинг на ГЕРБ в Стара Загора със заплаха, че който отсъства да се счита съкратен. Кметът на Русе е ГЕРБЕР... Дано като гласуват, да не пускат бюлетина за ГЕРБ

аз съм убеден, че никой човек, който има лично достойнство няма да им гласува на ГЕРБ.
цитирай
14. stamenmihalevski - Понеже авторът на статията се оп...
27.04.2013 17:57
Понеже авторът на статията се опитва да прави психопрофил на гласоподавателите на ГЕРБ, слагайки всички от тях в 3-4 групички, отнемайки им правото да бъдат индивидуални личности и натрисащ ги директно в някакво стадо, в което всички са почти еднакви и което само той и съмишлениците му виждат, реших да му напиша, как аз виждам нещата или по-скоро как ми звучи текстa, който е публикувал. Ще карам по ред на номерата(на групите).
Първа група - убеден съм, че наистина има такива поддръжници на ГЕРБ, които ще пуснат гласа си, защото в противен случай ще изгубят работата си. Това са най-вече хората от администрацията естествено. Кое обаче ми прави впечатление? ... Много просто - според така поднесеното мнение(на автора) излиза, че подменените уж компетентни лица са си вършели съвестно работата преди идването на власт на ГЕРБ и са били сменени единствено и само заради това, че не са били послушни. (Забравих, че преди 2009 в България беше раят на Земята...)Това са сменените "общински служители, шефовете на държавни фирми, бордовете на директори". Само че не ми стана ясно с какво тези подменените са доказали, че са компетентни и можещи. Мнението на автора за мен лично не е доказателство, а мнение и нищо повече. Явно според автора преди 2009 администрацията на България си е вършела работата много добре и не е имало нужда от промени в нея, само че забравя да доуточни, че администрацията до 2009 е служела най-вече на тройната коалиция. Явно в администрацията, с която са работели БСП,ДПС и НДСВ не е имало корупция(няколкото милиарда източено ДДС явно не се брои, щом не са го източили от ГЕРБ, а и разни други примерчета има, като спрени еврофондове, но да не издребнявам...) Значи ГЕРБ пазят статуквото и са бивши комунисти(според написаното за четвъртата група), а другите партии, които ще влязат в парламента се борят срещу ГЕРБ т.е. срещу статуквото. Много интересен извод - БСП и другите партии не са комунисти, а комунистите са ГЕРБ. Само да попитам към каква точно аудитория е насочена тази статия??? Към избирателите на БСП вероятно... :)))
цитирай
15. stamenmihalevski - Втора група - за нея претенции ня...
27.04.2013 17:57
Втора група - за нея претенции нямам. Има ги, но отново се пропуска да се доуточни, че това не е типично само за ГЕРБ, а за всяка партия т.е. както има бизнесмени, които ще гласуват за ГЕРБ, заради далаверата, така има и бизнесмени, които стоят зад БСП например! Само че ако на автора не му е известно, всъщност именно така функционират партиите и то не само в България, а навсякъде където има демокрация(няма да коментирам дали изобщо някъде в света има истинска демокрация, защото мисля, че всеки, който се интересува от въпроса, може сам да стигне до съответните изводи.) Сигурен съм, че авторът знае какво означава думата лоби и се надявам да му е ясно, че партиите(не само ГЕРБ, а всички) общо взето са именно това(за съжаление). Също искам да попитам автора да не би случайно и той да получава субсидий по някой си европейски(или български) проект, за да пише статийки и коментарчета в интернет(нали такива обвинения има срещу пиарките на Найденов, затова питам, да не би крадецът да вика дръжте крадеца).
Трета група - тук съм съгласен напълно, но пак се пропуска нещо и то целенасочено. Защо бабите гласуват най-вече за БСП? Защо турците гласуват най-вече за ДПС? Бабите са ясни, повечето вероятно си мислят, че хубавите времена, когато са били млади някога ще се върнат, а не разбират, че младостта отиде ли си, никога няма да се върне, дори и да гласуват за БСП(т.е. по-скоро гласуват от носталгични чувства по младостта, а не от политически пристрастия. Също тогава хората са били много слабо информирани, какво точно се случва в държавата и света, и са нямали възможността да отидат и да видят със собствените си очи, затова са били и много по-малко стресирани и им липсват безгрижните времена, но това е много дълга тема, просто я загатвам...) Турците пък гласуват заради страх. Поведението на Бойко Борисов е следствие на "пазара" т.е. той се държи така, както са го посъветвали пиарите(ако си мислиш, че наистина е толкова тъп, на колкото се прави, ще трябва да ти напиша, че ти си дори по-зле и от това, на което той се прави :) все пак не се обиждай, предполагам че си наясно с нещата, въпреки написаното от теб, но не обиждай и мен като читател с подобни щуротии), а те пък наблюдават вкуса на народа и т.н...
цитирай
16. stamenmihalevski - Четвърта група - По-горе я споме...
27.04.2013 17:58
Четвърта група - По-горе я споменах, но искам да напиша още нещо за нея. Значи излиза, че ГЕРБ са си бивши комунисти. Е добре де, кажи ми кои не са :) Само че сред многото "троянски коне" в ГЕРБ виждам и такива, които се опитват да се отърват от "ДС-шпионите" във властта, обаче това не е толкова елементарно и не става за един ден, защото все пак министър-председателят не е цар с абсолютна власт, както предполагам не малко хора си мислят. При всички положения обаче първата стъпка е да се подмени из основи администрацията :))) , а тези, които мрънкат срещу промените там или работят в нея, или се страхуват от промяна в статуквото т.е. работят за статуквото и запазването му. Стигаме до първата група отново(само че този път на фокус са избирателите на по-бившите управляващи, които искат да се върнат в "държавната хранилка")...
цитирай
17. stamenmihalevski - Накрая искам да напиша нещо като ...
27.04.2013 17:59
Накрая искам да напиша нещо като заключение - Преди няколко дни бях на 99% сигурен, че ББ играе с ДС и същевременно е нещо като американски проект. След вчерашните записи(Кокинов-Найденов-Борисов) вече имам малко по-различно мнение. Той вероятно играе с тях(и с ДС, и със САЩ), защото няма избор(иначе до властта едва ли ще стигне), обаче им върти някакви номера и на едните, и на другите, щом всички така му скочиха през последните месеци(има и доста други причини, които ме навеждат на тази мисъл - АЕЦ Белене - блокирана, шистов газ - блокиран и други...). Дори вече подозирам кои са хората, които са "троянските коне" на разни общества(тайни и не много тайни)в ГЕРБ, но не мога да бъда сигурен, а и не съм толкова тъп, че да ги споменавам. Както и да е... постинги като този ме мотивират да отида и да гласувам, мислейки, че няма да сбъркам. Само че за твое разочарование везните все повече клонят към ГЕРБ(с везни имам в предвид политическите ми виждания) и ти допринесе допълнително за това. Понеже си психопрофилатор на гласоподавателите на ГЕРБ, ще ми е интересно мен към коя група ще ме впишеш. За твое улеснение ще ти кажа, че псувам комунистите, но знам, че ги има и в ГЕРБ и то "на килограм"(някои даже са доста килограми :) ), също мразя мутрите, а знам, че ББ е такъв(сега вече уж бизнесмен, но миналото му е публична тайна), обаче виждам и искрения вой на глутницата, която отстрани точи зъби(дано поне ти да не си един от тях), което ме кара да си мисля, че глутницата е огладняла, а това е хубаво, защото явно някой ги е оставил без "дневната дажба". Грешката, която мога да направя, гласувайки за ГЕРБ е, че евентуално ще подкрепя статуквото(статуквото на комунистите), но докато аз не измисля или някой друг не ми предложи, как поне да го разклатим това статукво, ще рискувам, защото гласувайки за БСП например, тогава ще съм сигурен, че ще помогна на статуквото да си остане, а негласувайки пак ще подкрепя малко или много БСП и ДПС, което означава, че пак със сигурност подкрепям статуквото... Поздрави и ако съм те обидил с нещо, не приемай нещата лично, нали си професионалист :))), а и можеш да ми го върнеш, като ме сложиш примерно в група 3 на "запалянковците"...
цитирай
18. idealist - stamenmihalevski
27.04.2013 18:16
Господине, сърдечно ви благодаря за огромното внимание, което сте отделили на моя постинг. Това искрено ме радва.
Няма да губя време да коментиран всичко написано от вас - всеки си има право на мнение. Ще кажа само едно нещо:
Разбирам от блога ви, че вие живеете в Германия. Не знам от колко време сте там и с какво се занимавате. Но аз съм си тук, в България. И познавам доста от хората, които ГЕРБ уволниха и доста от хората, които ГЕРБ назначиха. Вторите все още не са разбрали къде са попаднали и какво трябва да работят.
И още нещо - разбрах, че мразите много хора. Един съвет - поогледайте се и заобичайте някого :) Лека вечер!
п.п. Пиша ви на "вие", защото не се познаваме и са ме учили, че така е учтиво.
цитирай
19. valsodar - Ако реша да гласувам, то със сигу...
27.04.2013 18:20
Ако реша да гласувам, то със сигурност няма да е за нито една от партиите, на които "предричат" влизане в парламента, по простата причина, че всички те са се дълбоко компроментирали с разминаването между думи и дела.

Искам не стари муцуни, а отговорни пред България хора в парламента.
И не ме е страх, че подкрепяйки новите в политиката лица, гласът ми би бил откраднат от големите, защото след по-малко от половин година ще има нови избори, а подкрепата, колкото и малка да е била тя, ще ги легализира пред обществото ни.
цитирай
20. idealist - valsodar
27.04.2013 18:45
Съгласен съм с теб. Но искам само в едно нещо да ме убедиш - че новите "муцуни" ще са по-компетентни и по-малко крадливи от старите. Ще можеш ли?
цитирай
21. stamenmihalevski - :))) Добре, извинявайте за неуч...
27.04.2013 18:55
:))) Добре, извинявайте за неучтивостта ми, няма да се повтори, щом не ви е приятна. Явно да коментирате написаното от мен ще е загуба на време... ОК, хора всякакви, мнения всякакви. Да, живея в Германия, но и аз като вас познавам разни хора в България(политически активни, уволнени и назначени от ГЕРБ). Всички от едната или от другата група да се слагат под общ знаменател само по себе си е...(Няма да пиша какво, за да не ви обидя. Само ще кажа, че и в БСП има много кадърни и можещи, и го пиша, въпреки че по-скоро бих гласувал за ГЕРБ. Разликата е, че явно аз мога да си позволя да го напиша...) :))) ... а вие същото за ГЕРБ предполагам НЕ можете да напишете, дори и да ви се иска... Това, което ми хареса в отговора ви е "мразите много хора, поогледайте се и заобичайте някого" ... :))) Обещавам, че ще следвам съвета ви. Всъщност не ги мразя, а ме е яд, че се страхуват я от руснаци, я от американци, я от безпаричие, я от народа... все разни страхове ги гонят, които им пречат да помислят трезво и да помогнат повече хем на себе си, хем на България (богата България - силен елит, бедна България - елит/прислуга), но те си знаят, щом тази роля им харесва... Само че докога ще издържат на напрежението ми е интересно... А вие как бихте определили вашата роля в цялата схема???(Знам че нямате желание да си губите времето с мен и затова не очаквам отговор на последния въпрос. Отговорете поне на себе си и бъдете искрен...) Напишете ми поне към коя група спадам аз, нали има 4 групи привърженици на ГЕРБ, значи аз фигурирам в някоя или някои от тях...
цитирай
22. idealist - stamenmihalevski
27.04.2013 19:25
В блога ми има достатъчно постинги, от които може да се разбере моята лична позиция и мнение по редица въпроси. Няма как отново да ги преразказвам сега, въпреки че вниманието ви ме ласкае :) Ако ви е интересно - би май гест, както се казва в едни други държави.
А вас ви съветвам да напишете един постинг - защо по-скоро бихте гласували за ГЕРБ. Ще са ми много интересни мотивите ви. И ако може - посочете кои пунктове от управленската си програма са изпълнили? Опс, забравих - те нямаха такава...
Но преди да го напишете - не е зле да видите какво каза преди малко Гриша Ганчев в предаването на Сашо Диков по Нова ТВ. Струва си.
цитирай
23. starotomagare - Толкова много приказки само заради едното плюене
27.04.2013 19:43
И ко праим сиа ?Гласуваме за Станишката за да оправи всичко дето изпосраха по време на тройната коалиция (Триглавата ламя).
цитирай
24. leshoiad - Боже, точно мафиота Гриша Ганчев ли ...
27.04.2013 19:43
Боже, точно мафиота Гриша Ганчев ли даде за пример, за който и децата знаят, че е кредитен милионер?
Любопитно ми е какъв тип са избирателите на БСП- с три думи, тъпи червени кратуни, хаха
Знаеш ли защо ГЕРБ пак ще спечели изборите2
Защото враговете на Бойко са пълни идиоти и той само се кефи с такива олигофрени.
Прочети как с това подслушване в тоалетната му червените кратуни станаха за смях.
Директно ми отговори - Бойко ли искаш да е премиер или Станишев?


Моите колеги имат забрана да ми говорят за това какво излиза в българските медии. Имат забрана. Само знам, че и в моята тоалетна ме подслушват, оплака се бившият премиер.

"Никой друг лидер, на никоя партия, досега, не е излязло СРС срещу него. Вие сте нормални хора, защо не се замислите – кой го организира и срещу кого? Всичко друго приемам, ама в тоалетната… Всеки българин ходи до тоалетна. Ако на вас ви сложат СРС в тоалетната, ще ви е приятно ли? Не! Защо тогава обществото допуска незаконен запис с тоалетните на хората и изобщо вие да говорите за него", каза Борисов.
Борисов е жертва на скандала! Кой го е записал, пита Цветанов
27 апр 2013 15:26
375
Стига вече „бръмбари“ и СРС-та, скочи Плевнелиев
27 апр 2013 12:36
319
Нито аз, нито Борисов сме зависими от някого!
27 апр 2013 10:33
412
Записи на Борисов, Найденов и Кокинов кацнаха в медиите
26 апр 2013 12:36
1180
В разпространените записи освен обсъждането на делото срещу Мирослав Найденов, проверките срещу неговите пиарки, с едната от които той живеел, вулгарния език и обидите срещу висши прокурори, се чува и шум от тоалетно казанче.
цитирай
25. idealist - leshoiad
27.04.2013 19:56
Ти добре ли си? :) Много ми е жал за хора с твоя интелектуален "потенциал", наистина... Вземи мерки, прегледай се навреме.
цитирай
26. idealist - Да , бе
27.04.2013 19:59
starotomagare написа:
И ко праим сиа ?Гласуваме за Станишката за да оправи всичко дето изпосраха по време на тройната коалиция (Триглавата ламя).

от това "изпосраното" Борисов харчи 3.5 години. Но не даваше заплати и детски, а "строеше". Защото като строи може да открадне до 50%. А от майчинските няма как да крадне. Проста работа, нали? :) Направили есента на 2011г. ремонт на Дунав мост за 1 700 000 лв., и след година и половина в него зейна такава дупка, че спря трафика на Европа. Познай колко са откраднали само от тая дребна далаверка?
цитирай
27. stamenmihalevski - Благодаря за гостоприемството! По ...
27.04.2013 20:00
Благодаря за гостоприемството! По отношение на предложението ви за постинг, в който да опиша точно мотивите си за това, защо ЕВЕНТУАЛНО бих гласувал за ГЕРБ, ще отговоря, че такъв не желая да пиша по ред причини, една от които е, че не желая да споделям мнението си на 100% с останалите хора, а защо не желая да го правя, също не искам да коментирам. (Имам един постинг, който е нещо като предложение за разни промени в политическата системата като цяло, обаче и там не съм си изказал мнението до край и за момента нямам намерение да го правя...) Пишете ми за управленската програма на ГЕРБ. :) По мое мнение всяка управленска програма е по-скоро пропаганда отколкото програма отразяваща реални цели на която и да е партия(не само в България), и полезното от четенето на тези програми е, че се вижда коя партия с какви пропагандни методи борави. (Примерно доколкото чух Станишев обещавал 250 000 работни места, ако БСП спечели... :) Ако не се лъжа Обама беше обещал 500 000... No comment... :))) Това обаче може да се види и на други места(примерно в блог.бг) :) Говорите за изпълнени пунктове на програмата(която всъщност липсвала) на ГЕРБ. Да попитам ли и аз за управленската програма на няколкото правителства на БСП от 89-а до сега и за изпълнените точки? Правителството на Виденов предполагам си е изпълнило програмата точка по точка... :))) (Предполагам, че вината на Виденов е по-скоро неговата заблуденост и доверчивост, но имайки се в предвид последствията от тази негова заблуденост и доверчивост трябва да се отбележи, че е доста виновен. Все пак имам съмнения, че се е опитал да се противопостави на ставащото, но е нямал компетентността, смелостта или в най-добрия за него случай - късмета - да успее...) Благодаря за инфото, че Ганчев е казал нещо важно по "Нова". Ще се поинтересувам, но за момента постинг на тема "Гласувайте за ГЕРБ" нямам желание да пиша, а и едва ли някога ще напиша. Имат си пропагандатори, те да му мислят, а аз ще се заяждам и с тях, когато съм на кеф... :)))
цитирай
28. chavdar01 - ДО 27. stamenmihalevski
27.04.2013 20:42
АЛО,СТУДЕНТЧЕТО ГЛЕДАЙ СИ УРОЦИТЕ!
ЯВНО ОЩЕ НЕ СИ НАЯСНО СЪС СЕБЕ СИ.
ПУСНИ СИ БРАДА И СИ КУПИ НОЖИЧКА! :))))))
И СИ РАЗШИРИ МАЛКО ПОВЕЧЕ МИРОГЛЕДА!
цитирай
29. apostapostoloff - Кой си ти, та ще даваш оценки
27.04.2013 20:53
на българите бе, мочко?! За какъв се имаш? Ти си един самовлюбен келеш, едно калпаво червено лекенце, на което все някой друг му е крив!

Ти си толкова тъп, че не можеш да проумееш очевадното: САМО Н. В. Пазарът определя ДНЕС кой е стойностен и кой не е. а НЕ НЯКАКВИ НИЩОЖЕСТВА КАТО ТЕБ!

Мен НАПРИМЕР пазарът, световният пазар охотно ме приема, а ти си и си оставаш само един анонимен графоман от циганската махала на Европа. При това с комунистически убеждения. Не виждаш ли, че няма кой дори и гъза да си избърше с теб?!
цитирай
30. demonwind - За по една стотачка -
27.04.2013 21:04
нали вече толкова е мизата, ще се наредят доста овце пред урните. Още на кметските избори, когато Тиквич стана кмет, един бял бус (на ГЕРБ) беше спрял пред едно от училищата и отвътре раздаваха пликове с петдесетачки на мангустите, които пък хич не се и свеняха да ги размахват открито. Същата вечер (беше октомври) в кварталните магазини изчезна марковото уиски и луканките (в хипермаркета все пак успяха да насмогнат), а в три посред нощ пияни мангали с кларинет вдигнаха квартала на крак (без да дойде никаква полиция, разбира се). Ама дано този път да е различно, защото току виж следващите (като Тиквич се осере за пореден път) са Обединение за толерантност, отговорност, морал и алтернативен напредък (ОТОМАН), че вместо пари ще раздават бурки и чалми...
цитирай
31. demonwind - 29. apostapostoloff
27.04.2013 21:09
Постоле, бързо хапчетата! Впрочем кой знае, в някой паралелен свят може би си президент на Германия, а доколкото знам ти пътуваш доста из тези светове, като попребозаеш с огнена вода :)

А, и да не забравя - Само Левски!
цитирай
32. bojinkata - на българите бе, мочко?! За какъв се ...
27.04.2013 21:20
apostapostoloff написа:
на българите бе, мочко?! За какъв се имаш? Ти си един самовлюбен келеш, едно калпаво червено лекенце, на което все някой друг му е крив!

Ти си толкова тъп, че не можеш да проумееш очевадното: САМО Н. В. Пазарът определя ДНЕС кой е стойностен и кой не е. а НЕ НЯКАКВИ НИЩОЖЕСТВА КАТО ТЕБ!

Мен НАПРИМЕР пазарът, световният пазар охотно ме приема, а ти си и си оставаш само един анонимен графоман от циганската махала на Европа. При това с комунистически убеждения. Не виждаш ли, че няма кой дори и гъза да си избърше с теб?!

Апостоле, ти си доказаното нищожество!
цитирай
33. bojinkata - stamenmihalevski
27.04.2013 21:22
stamenmihalevski, като трябва да станеш конкретен те хвана амнезията? Иначе написа цял ферман глупости.
цитирай
34. idealist - apostapostoloff
27.04.2013 21:35
Коментарът прекрасно онагледява собствената ти нещастна личност. Нямам какво да допълня :)
Само да напомня - в моя блог не толерирам вулгарни и просташки коментари на изпращяли хейтъри. Следващия ти такъв просто ще бъде изтрит.
Без уважение :)
цитирай
35. lidislidis - Пропуснал си и 2 милиона гласа от чужбина...т.н ''мъртви души''
27.04.2013 22:05
2 000 000 гласоподаватели, които и не знаят, че са гласували...''Закона'' на РБ се е погрижил, като не е променено УМИШЛЕНО законодателството за адресните регистрации на българите , които са заминали отдавна по света , някои имат и чужди гражданства, но се водят на бившият си последен адрес в България, нищо, че са продали апартаментите и къщите си отдавна, те са на този адрес и се висят на всички избори по списъците и им се отчита глас...Парадокс, но е факт! И става ясно, че е престъпление да водиш на един адрес 50 човека, десет пъти продали апартаментите...и е фалш и преброяването на населението и е неадекватно и регистерите по общини и т.н... Така, че ние и тук сме сила без да искаме и без да знаем ''гласуваме'' за ГЕРБ, същото е, ако гласуваме и в посолствата, нали там са хора на ГЕРБ консули и посланници , които Бойко Борисов изпрати миналото лято....
цитирай
36. stamenmihalevski - (До bojinkata) Аз съм достатъчно ...
27.04.2013 22:38
(До bojinkata) Аз съм достатъчно конкретен, а това че ти примерно не разбираш конкретиката ми е мой(творчески) проблем, но и твой(читателски) проблем... И също ако искам мога да бъда много по-конкретен, но заради разни читатели и заради мен самия естествено не желая да го правя. Пиша за тези, които ме разбират и не съм конкретен именно за тези, които искам да си мислят, че не съм конкретен и също, че пиша глупости. Радвам се, че съм успял... А по отношение на "ферманите", ако idealist желае, може да ги изтрие, за да не му заемат място под статията, а на теб щом не са ти харесали, се чудя защо изобщо си си правил труда да ги четеш до края. Никаква амнезия не ме хваща. Ето ти малко конкретика на нивото, което явно очакваш и което явно ще ти бъде достъпно - ЕВЕНТУАЛНО ще гласувам за ГЕРБ, защото въпреки че почти всички партии се управляват почти от едни и същи кръгове(както всъщност е почти навсякъде по света), ми се струва, че има някой, който играе номерца на кукловодите и то не лоши, дори на моменти оригинални(по мое мнение естествено, за което нямам доказателства и с което не ангажирам никой. Доказателствата си ги търсете сами там, докъдето имате достъп. Това не е мой проблем. Аз също търся там, докъдето имам достъп. Затова не желая и да пиша постинг на тема "Гласувайте за ГЕРБ", за да не взема случайно да подведа някой за нещо, в което и аз самият не съм абсолютно сигурен.)...
цитирай
37. stamenmihalevski - (До chavdar01) Съвсем наясно съм ...
27.04.2013 22:38
(До chavdar01) Съвсем наясно съм със себе си! По-скоро ти не си наясно с мен, но това нито ме интересува, нито пък ще се мъча да ти разяснявам картинката по отношение на вижданията ми. Мирогледът ми е достатъчно разширен, за да мога да виждам и знам неща, които не ги дават по телевизията. Също съм достатъчно широко скроен, за да допускам, а дори и да знам, че има хора, които са на по 25-30 години и знаят за това, как функционира света много по-добре от 99% от хората на планетата(примерно най-младия милярдер. Той допреди няколко години е нямал брада и сигурно скоро си е купил ножичка, но знае за това, как функционират нещата на високо ниво много по-подробно от всички нас, които пишем в блога, взети заедно. Обаче някои хора естествено никога няма да си го признаят, но това не ме вълнува особено, защото си е техен проблем). За съжаление аз не съм от тях(от тези, които имат нужната информация за нещата), но поне разбирам, че има и такива, за разлика от много други, които си мислят, че като са станали на 30-40-50-60 или пък 70 години, са видяли всичко от живота и всичко им е ясно, а още си представят министър-председателя като някой магьосник, който с вълшебната пръчка ще оправи живота на всички и който като е станал министър-председател има властта да "измете" всичко живо. И последно за Чавдар - колкото повече научава един човек, толкова повече разбира, че още нищо не знае. Да, аз още нищо не знам и съм научил твърде малко, само че тези, които ми се хвалят, че ги разбирали нещата и като довод ми вадят възрастта си... :))) ... какво друго да им кажа, освен че 12-годишното лапе на президента на САЩ, Русия, Франция или Германия например е по-наясно с властта и начина й на функциониране от поне 80% от гласоподавателите в която и да е страна, с което искам да кажа, че възрастта и компетентността са две съвсем различни неща, защото и бушмените имат зрели мъже, но те едва ли са по-образовани, по-компетентни и по-знаещи от поне половината осмокласници в България...
цитирай
38. valsodar - Нямам желанието да убеждавам
27.04.2013 22:39
idealist написа:
Съгласен съм с теб. Но искам само в едно нещо да ме убедиш - че новите "муцуни" ще са по-компетентни и по-малко крадливи от старите. Ще можеш ли?


Първо, АКО реша да гласувам, т.е. аз самият трябва да съм убеден поне в известна степен, в това, в което искаш да убедя теб самият, т.е. за момента изборът ми е крайно ограничен.

Почти всички формации обещават някаква манна небесна да се изсипе над България, а това няма как да се случи!

Ще повярвам на този, който назове нещата с истинските им имена, така както го е сторил Чърчил в битката за Англия.
цитирай
39. stamenmihalevski - (До idealist) Днес ви напълних б...
27.04.2013 22:39
(До idealist) Днес ви напълних блога с коментари, но както по-горе написах, ако искате ги изтриите, защото в сравнение с другите коментиращи съм се поотплеснал доста, но какво да се прави, нали още не съм наясно със себе си и ме хваща амнезията, затова така, ту се повтарям, ту не знам какво искам да кажа... Абе какво да ви обяснявам, най-вероятно съм шизофреник с поне 8 самоличности, но пък ги представям всички от името на един и същ блогър... :)))
цитирай
40. tikoev - Подменена е цялата държавна адм...
27.04.2013 23:28
Подменена е цялата държавна администрация. Подменени са и директорите на училищата, а по стара традиция изборите се провеждат там...В изборните комисии ще бъдат внедрени техни хора, пак по стара традиция...Бюлетините и протоколите пак по стара традиция ще бъдат извозени до ЦИК от същата онази полиция която ни пази...
цитирай
41. leshoiad - ти си май за преглед.
28.04.2013 00:32
idealist написа:
Ти добре ли си? :) Много ми е жал за хора с твоя интелектуален "потенциал", наистина... Вземи мерки, прегледай се навреме.


омръзна ми от ръмжащи с пяна на устата комуняги, които се правят на неутрални, ама червеното им личи и от космоса.
Ти като развален лаптоп ломотиш все против ГЕРБ, ама една разумна мисъл нямаш.
Попитах те кой ще избереш, но съм сигурен, че ще избереш Станишев.
И Лютфи Местан също.
Недей да плюеш само против ГЕРБ, ами посочи алтернатива.
цитирай
42. barrybarovec - Най-голямата смешка е, че ГЕРБ се ...
28.04.2013 04:59
Най-голямата смешка е, че ГЕРБ се представят за дясна партия. И съответно, за алтернатива на БСП. По този повод искам и аз да споделя един виц.

На кръщенето на едно бебе отишли роднини, но били от различни партии. Наобиколили го и започнали да му се радват.
Един казал:
- От нашите е, вижте какви са му червени бузките!
Друг се обадил:
- Не, от нашите е, вижте колко са му сини очичките!
А отнякъде се чуло:
- Абе герберче е - хем е насрано, хем засмяно!
цитирай
43. komunisticheski - комунисти
28.04.2013 05:33
идеалисти, които не биха искали бсп да вирее
цитирай
44. vladobo - защо бих гласувал за ГЕРБ
28.04.2013 08:27
Сега пък аз ще ви кажа защо бих гласувал за ГЕРБ. Може би никой не споделя мнението ми и не спадам към никоя от изброените групи, но пък това ще разшири хоризонта на автора.
Бих гласувал за ГЕРБ, защото поради тяхната наглост, глупост, надменност и манталитет тип "селски бек" станаха възможни всички тези разкрития за реалността в която живеем. А ние живеем в малоумна реалност. И тя е изградена от всички управлявали преди ГЕРБ. Всеки от тях влизаше в скрит сговор с другите, за да не разбираме ние в какви лайна всъщност затъваме все повече и повече. Всеки от тях предаваше топката на другия, с обещания да накаже предидущите за прегрешенията им и никога това не се случваше. ГЕРБ също обещаваха това, но и те не го направиха. Обаче направиха друго.
Те се опитаха да пренасочат всички финансови потоци, цялата контрабанда, всички пари от престъпна дейност, всяко левче от далаверка към тях. Партията столетница усети, че от тях няма да получи благосклонното отношение, както от всички свои издънки преди това и започна битка за хапката. Започна тотална и повсеместна война за да може да запази хранилката и да запази цицките от които сучеше през всичките тези години.
Благодарение на тази война, започнаха да се вадят всякакви компромати на всякакви нива. От едната и от другата страна. Така, ние започнахме да виждаме и чуваме неща, които не са за нашите прости уши и нашите заблудени очи. Започнахме да разпознаваме откъде идват всички беди и защо в крайна сметка, прехода в България не проработи, за разлика от повечето подобни нам страни. Започнахме да виждаме на кого се дължи мизерията в която съществуваме и поради която се чудим как да си набием камшиците в посока я Европа, я щатите, я малко по-малко мизерните Гръция и Кипър. Започнахме да осъзнаваме, че ни потискат монополи, че ни угнетяват олигарси, че ни прекарват и ни принуждават по всякакви възможни начини. Не че преди не го усещахме и не го говорехме под сурдинка, но нямаше такава осветеност и конкретни доказателства... ...
цитирай
45. valmont - не съм от тез, како Сийке...
28.04.2013 08:35
" целият елит на ГЕРБ се състои от бивши комунисти и ченгета..."
Колега, от прадядо си, дето са го въртели в кацата за да си даде "доброволно" чифлика, та върху земята да построят 4 завода, знам, че бивши комунисти няма!
С риск да ми се обидите ще споделя мнение, че и ония и тия са си все същите, само дето тия вече са си баш утайката... Комунист, социалист, герберист... Не ми ги хвали хич!
цитирай
46. vladobo - защо бих гласувал за ГЕРБ - продължение
28.04.2013 08:43
... А искам да припомня какво беше преди това. Както споменах и преди това - всичко се говореше под сурдинка. Всъщност, целия ни живот протичаше така, по втория начин. Имаше толкова много обществени тайни, че бяха повече от другите. Държавата беше охлабила примката, всеки правеше каквото си иска и на никого не се търсеше сметка, освен ако не сгафи много яко. А дори и тогава, се шумеше за ден-два и всичко утихваше и се забравяше. Живеехем в бутафорен свят. Точно както и по време на социализма, но вече в демокрацията. Всички си мислехме, че има демокрация защото ни отпускаха малко юздите и ние се радвахме, като циганче на баничка (да ме извиняват циганите ама такъв е лафа). И ние се упивахме всеки път, като успеехме да изтарикатеем нещо на дребно или да излъжем държавата, или да минем тънко, бутайки някое рушветче. Така си течеше и всеки беше доволен.
Всеки,но не и аз. Не знам дали съм сам в тези мисли, но никога, ама никога няма да приема да живеем в такъв свят. Най-малкото, ще искам повече за себе си и за обикновените хора. Защото не може да се говори, че си вдигнал заплатите и пенсиите с 40%, когато те не покриват и жизнения минимум.. да не започвам сега. Не съм съгласен с живота, който беше преди ГЕРБ. Не съм съгласен с живота, който бе по времето на ГЕРБ също. НО! Благодарение на глупостта с която си мислеха, че ще успеят да отстранят конкуренцията си, се извадиха доказателства за фалшивата държава в която живеем. Извадиха се и доказателства за флашивата съдебна система, която уж трябва да ни пази правата и да отстоява закона. И благодарение на наглоста на ГЕРБ успяхме да разберем, че никой, ама никой няма да ни спаси, а ние сами трябва да си борим за свободата си.
За мен, това е определящо - свободата. Всеки, който си мисли, че е имал добър живорт през всичките години на прехода, го съжалявам. За мен, досега не сме имали реална свобода, реална пазарна икономика, реална възможност да избираме. Реална бе само възможността да избягаме... Няма да пиша повече.
цитирай
47. idealist - vladobo
28.04.2013 09:24
От това, което си написал разбирам, че единствената заслуга на ГЕРБ е да докара хората до такава мизерия, че те повече да не искат да мълчат послушно. И да поискат да знаят истината и да получат възмездие. С други думи - с пълната си некомпетентност и огромната си алчност ГЕРБ доведе България до революционна ситуация.
И сега ти предлагаш да гласуваме пак за ГЕРБ? Сиреч - да вдигнем революция не СРЕЩУ, а ЗА тези, които ни доведоха до този хал? Много интересна идея, наистина. Как така никой в цялата досегашна история на човечеството не се е сетил за това спасително решение?! :)
цитирай
48. idealist - Хм,
28.04.2013 09:27
valmont написа:
" целият елит на ГЕРБ се състои от бивши комунисти и ченгета..."
Колега, от прадядо си, дето са го въртели в кацата за да си даде "доброволно" чифлика, та върху земята да построят 4 завода, знам, че бивши комунисти няма!
С риск да ми се обидите ще споделя мнение, че и ония и тия са си все същите, само дето тия вече са си баш утайката... Комунист, социалист, герберист... Не ми ги хвали хич!

ами да вземем тогава да похвалим костовистите, царистите, националистите или анархистите-витковисти и т.н.? Белким пък стане чудо? Как беше - дано, дано, ама - надали?
цитирай
49. chavdar01 - ДО 37. stamenmihalevski - (До chavdar01) Съвсем наясно съм ...
28.04.2013 09:49
ОПИТВАШ СЕ ДА ПОКАЖЕШ САМОЧУВСТВИЕ,НЯМА ЛОШО.НО ТРЯБВА ДА Е ДОБРЕ ОБОСНОВАНО ИНАЧЕ СИ СТАВА САМО ЕДНО "ГОЛО"САМОЧУВСТВИЕ БЕЗ ПОКРИТИЕ!
ЯВНО НЕ ПОЗНАВАШ ПОЛИТИЧЕСКАТА ОБСТАНОВКА В БЪЛГАРИЯ В МОМЕНТА ИЛИ ПРОСТО СИ ТЪРСИШ ПОЛЕ ЗА ИЗЯВА В БЛОГА НА КОЛЕГАТА "ИДЕАЛИСТ",АКО Е ВТОРОТО-УСПЯЛ СИ!
ИНАЧЕ МОГА МНОГО ДА ТИ ОБЯСНЯВАМ ЗАЩО НИКОГА ГЕРБ,НО ТРЯБВА ДА ИМАШ ЖЕЛАНИЕ ДА ГО РАЗБЕРЕШ.В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ НЯМА НИКАКЪВ СМИСЪЛ!
И ПАК ТИ ПОВТАРЯМ: УЧИ СИ УРОЦИТЕ ТАМ КЪДЕТО СИ,ПЪК НИЕ ТУКА В БЪЛГАРИЯ ЩЕ СЕ ОПИТАМЕ НА ТЕБЕ И ДРУГИ ТАКИВА КАТО ТЕБЕ ДА ИМ СЪЗДАДЕМ УСЛОВИЯ КОИТО,КАТО СЕ ИЗУЧАТ ДА СЕ ВЪРНАТ ТУКА И С ОБЩИ УСИЛИЯ ДА ИЗДИГНЕМЕ ДЪРЖАВАТА ДО НОВИ ВИСОТИ!
цитирай
50. pantaleev - Много добре си го написал
28.04.2013 10:43
Но от както сайтът стана собственост на ТИМ се завъдиха някакви блогъри които за пръв път виждам и чувам. И теб са те налазили ГЕРБери. Според мен този Стамен Михалевски си е водил записки от инсруктажа сайтовете да бъдат заляти от млади гербери. От една страна го разбирам - младо момче е и доста наивно, но ако е платено пак го разбирам - за единият хляб се бори човека. Ако новите герои на сайта са нови гербери аз се замислям да напусне блог цената.
Дерзай идеалисте.
цитирай
51. idealist - pantaleev
28.04.2013 11:03
Благодаря ти :) Аз нямам намерение да преставам да пиша това, което мисля. Жалкото е, че вместо истински спор с аргументи, опонентите тук умеят само да лепят етикети и да сипят обидни квалификации. Но - толкова по-жалко за тях самите, нали? :)
цитирай
52. leshoiad - Ето какво поочетох сега.
28.04.2013 11:35
05:19 - Двама социалисти бягат от БСП в навечерието на вота
Автор: komunisticheski Категория: Политика
Прочетен: 64 Коментари: 1 Гласове:
3



Изобщо не сме сигурни, че в БСП има някакви социалисти, че да бягат от нея. БСП не е лява партия, дори не е партия, а организирана престъпна група по смисъла на Наказателния кодекс. Показателно е как за 4 години в опозиция личният състав на двайсетолетницата се разбяга. Още 4 години така и маса гладни плъхове ще побегнат или измрат. Нека хората с леви убеждения не се заблуждават за същността на БСП и да не хранят плъховете на тези избори.

БСП и ГЕРБ са двете еднакво отвратителни неща и след като се бичуват едните, трябва да бъде същото и с другите.

Единственият начин да се спасим от тях като не гласуваме.
При 10 -12 процента избиратели изборите ще са невалидни.

цитирай
53. pantaleev - Ами да изчакаме да видим каква политика ще водят новите собственици на сайта
28.04.2013 11:40
Иначе от месеци съм наблюдател на събитията в сайта. Какъв спор с аргументи искаш друже като тукашните опоненти са слаба ракия. Целта е ГЕРБ да управляват всичко и всички. Но вярвам че ги чака съдбата на СДС и на НДСВ, ако не и по лоша. Времето ще покаже.
цитирай
54. idealist - Дааа,
28.04.2013 11:42
leshoiad написа:

Единственият начин да се спасим от тях като не гласуваме.
При 10 -12 процента избиратели изборите ще са невалидни.

За пореден път доказваш, че нямаш никаква представа за нещата. Първо, по закон изборите ще са валидни дори и само 5 % от българите да гласуват. И второ - всеки негласувал практически дава гласа си за всички партии, които минават 4 % бариера.
Единствено ГЕРБ има интерес от това българите да не гласуват масово - за да получат един добър брой депутати от твърдото си ядро привърженици и така да си спасят кожите от възмездие!
цитирай
55. turb04 - За ГЕРБ биха гласували единствено ...
28.04.2013 12:00
За ГЕРБ биха гласували единствено хора с четиристранна лоботомия... Но те са мнозинство, уви...
цитирай
56. zarenkow - Мисленето ви е от типа:
28.04.2013 12:07
Ако от А следва В, и В приятно, то А истинно. Факта, че го има , показва че е възможно, нищо че е абсурдно. :)
цитирай
57. demonwind - 39. stamenmihalevski
28.04.2013 13:13
ОПРЕДЕЛЕНИЕ ЗА МЪДРОСТТА

Как можеш да купиш или да продадеш небето? Ние не сме собственици на свежестта на въздуха или на блясъка на водата. Как тогава можете да ги купите от нас? Всяка част от Земята е свещена за моите хора, свята в тяхната памет и опит. Знаем, че белият човек не разбира нашия начин на мислене. Той е непознат, който се е появил в нощта и е взел от земята всичко, от което се нуждае. Земята не е негов приятел, а враг, и когато я завладее, той продължава нататък. Той краде Земята от нейните деца. Апетитът му ще унищожи Земята и ще я превърне в пустиня. Ако дивите животни ги нямаше, ние щяхме да умрем от огромната самота, изпитвана от духа ни, защото каквото сполети Земята, сполетява и децата на Земята.


Вождът Сиатъл, 1854 г.

Като беше споменал бушмените, та се сетих да пусна този цитат, написан преди повече от век и половина от един "неук дивак"...
цитирай
58. stamenmihalevski - (До Чавдар) Отговорът ти ми прави ...
28.04.2013 15:55
(До Чавдар) Отговорът ти ми прави добро впечатление! А защо... няма да ти пиша... :) Имам самочувствие за много неща, а за други пък го нямам. Аз си мисля, че е с покритие, но това е доста относително и въпрос на гледна точка. Дали познавам политическата обстановка в България също е спорен въпрос. По коментарите ми съдиш, че не я познавам, което е твое право, но не бъди 100% сигурен в изводите си за някой, преди да си уведомен на 100% за знанията, опита, преживяванията, приятелите и всичко останало свързано с живота му, защото това се нарича предразсъдък, който доста често изиграва лоша шега на имащия го(това беше и идеята ми в предишния ми коментар към теб т.е. да не съдиш за наивността и компетентността на някой по неговата възраст). Наистина имам желание да ми обясниш, защо не трябва да гласувам за ГЕРБ и ще се радвам, ако го направиш. За мен запознанството с едно различно от моето мнение е шанс за научаване на нещо ново и интересно. Дали обаче ще науча нещо ново и интересно или ще прочета стандартната пропаганда на БСП зависи от теб в случая. Като си изуча уроците в университета вероятно ще се върна в България за постоянно, а дали българите ще успеем най-сетне да направим от държавата си място, което да ни предлага достоен живот зависи от всички нас, не само от ББ, Станишев, Доган и т.н...
цитирай
59. stamenmihalevski - (До pantaleev) Направо улучи в д...
28.04.2013 15:55
(До pantaleev) Направо улучи в десятката. На надник съм към ТИМ, но скоро не са ми плащали и започнах да се притеснявам вече. Дано прочетат написаното и най-сетне си получа парите. хаха ... за младостта и наивността вече ми писна да пиша... кой разбрал, разбрал, а кой не разбрал, да се спасява... Това, че ти ще напускаш евентуално блога да не би да е заплаха към собствениците? Сигурно очакваш лично някой от тях да ти се обади по телефона и да те моли да останеш или какво...? ... Ааа забравих... ако напуснеш сигурно ще им падне посещаемостта с около 60-70%... Ти си велик!!! Престанеш ли да пишеш, ТИМ са фалирали на 2-рия ден... Защо не направиш една услуга на България и не ги пратиш в трета глуха???
цитирай
60. stamenmihalevski - (До demonwind) Този текст съм го чел ...
28.04.2013 15:56
(До demonwind) Този текст съм го чел някъде и въпреки това го прочетох пак и то с удоволствие. Напълно съм съгласен с него, но не разбирам какво общо има той с компетенция и младост. Един бушмен може да бъде 1000 пъти по-мъдър от осмокласника в България, но ако двамата ги сложиш пред един компютър, кой ще е по-компетентен??? :))) Надявам се с този пример да съм станал малко по-ясен. Мъдрост, компетенция, младост, житейски опит... това са все неща, които са много различни едно от друго и въпреки че имайки много от едното, значи малко или много имаш и от другото, не означава, че щом си много мъдър си стар или щом си много компетентен си мъдър и т.н. Поздрави и все такива неща да четете(не мойте, а текста, който сте публикували като коментар)...
цитирай
61. chavdar01 - ДО 58. stamenmihalevski - (До Чавдар) Отговорът ти ми прави ...
28.04.2013 16:36
ТОВА ВЕЧЕ НАИСТИНА Е ЕДИН ДРУГ КОМЕНТАР!НЕ СЪМ ОТ БСП,АКО ТОВА ТЕ ПРИТЕСНЯВА.
ПО ПРИНЦИП СЪМ ДЕМОКРАТ-ПАТРИОТ И ДАЖЕ "ЦВЕТОВЕТЕ" ЗА МЕН НЯМАТ НИКАКВО ЗНАЧЕНИЕ.ЗА МЕН Е ВАЖНО ХОРАТА ДА ЖИВЕЯТ ДОБРЕ И ДА ИМАТ ДОСТОЙНСТВО!!!
НАЙ МИ Е МЪЧНО КОГАТО ВИДЯ ХОРА С КОСТЮМИ ДА РОВЯТ В КОФИТЕ ЗА БОКЛУК! ПРЕДСТАВЯШ ЛИ СИ КОЛКО ГОЛЯМО Е ПАДЕНИЕТО И КОЛКО МНОГО Е ПРЕЧУПИЛ В СЕБЕ СИ ТАКЪВ ЧОВЕК?!
А ЖИВОТА Е КРАТЪК,ДАЖЕ МНОГО КРАТЪК!

P.S.
ПРОЧЕТИ ПЪРВИЯТ МИ ПОСТ И ЩЕ РАЗБЕРЕШ ОТ КОГА СПРЯХ ДА ВЯРВАМ НА ГЕРБ!
ТАКА ЧЕ,УЧИ!!!
ТАМ Е УСПЕХА!!!
цитирай
62. demonwind - 60. stamenmihalevski
28.04.2013 20:18
Прав си за бушмена и компютъра, но докато ни управляват компютри и роботизирани псевдохора, от матрицата няма излизане. Ти кажи честно къде се чувстваш по-добре - в мръсния задушен град, пропит от негативни емоции и електромагнитни и други лъчения или в някое живописно селце в планината, където единствения шум през нощта е този на пеещите щиглеци, а сутринта те буди петела на едни от последните обитатели?

Поздрави и на теб!
цитирай
63. pantaleev - stamenmihalevski
29.04.2013 09:21
Абе момченце, кой съм аз в това пространство и с какво съм допринесъл въобще не е твоя работа. Млад блогър си още и лесно можеш да бъдеш натирен от старите кучета в този блог. Моят съвет е да не приказваш глупости колко били от ГЕРБ, защото влизаш в категорията глупаци.
цитирай
64. mariana19561 - Понеже авторът на статията се оп...
30.04.2013 21:51
stamenmihalevski написа:
Понеже авторът на статията се опитва да прави психопрофил на гласоподавателите на ГЕРБ, слагайки всички от тях в 3-4 групички, отнемайки им правото да бъдат индивидуални личности и натрисащ ги директно в някакво стадо, в което всички са почти еднакви и което само той и съмишлениците му виждат, реших да му напиша, как аз виждам нещата или по-скоро как ми звучи текстa, който е публикувал. Ще карам по ред на номерата(на групите).
Първа група - убеден съм, че наистина има такива поддръжници на ГЕРБ, които ще пуснат гласа си, защото в противен случай ще изгубят работата си. Това са най-вече хората от администрацията естествено. Кое обаче ми прави впечатление? ... Много просто - според така поднесеното мнение(на автора) излиза, че подменените уж компетентни лица са си вършели съвестно работата преди идването на власт на ГЕРБ и са били сменени единствено и само заради това, че не са били послушни. (Забравих, че преди 2009 в България беше раят на Земята...)Това са сменените "общински служители, шефовете на държавни фирми, бордовете на директори". Само че не ми стана ясно с какво тези подменените са доказали, че са компетентни и можещи. Мнението на автора за мен лично не е доказателство, а мнение и нищо повече. Явно според автора преди 2009 администрацията на България си е вършела работата много добре и не е имало нужда от промени в нея, само че забравя да доуточни, че администрацията до 2009 е служела най-вече на тройната коалиция. Явно в администрацията, с която са работели БСП,ДПС и НДСВ не е имало корупция(няколкото милиарда източено ДДС явно не се брои, щом не са го източили от ГЕРБ, а и разни други примерчета има, като спрени еврофондове, но да не издребнявам...) Значи ГЕРБ пазят статуквото и са бивши комунисти(според написаното за четвъртата група), а другите партии, които ще влязат в парламента се борят срещу ГЕРБ т.е. срещу статуквото. Много интересен извод - БСП и другите партии не са комунисти, а комунистите са ГЕРБ. Само да попитам към каква точно аудитория е насочена тази статия??? Към избирателите на БСП вероятно... :)))

цитирай
65. difcho - НАЙ-ТЪПИЯ АНАЛИЗ КОЙТО СЪМ ЧЕЛ В ЖИВОТА МИ.
30.04.2013 22:10
Не е обида , а погнуса от начина на мислене .
Умния човек не остава да му казват какво да прави , а го прави .
Да използваш страха на хората за някакви цели е също толкова тъпо както и анализа ти . Съжалявам но не можах да го прочета докрай. То една истина си написал , след нея 5 лъжи.
Не гласувам , така че не ме слагай като "платен" драскач.
Интересно ми е на теб колко ти дават да пишеш тоя простотия, и защо въобще намираш смисъл , като тия които вярват на тая пародия не могат да четат?

Нищо лично , но и ако в живота така си се навел, то си спринтьор в лявата лента.
цитирай
66. ssstto - Хората, дето гласуват за ГЕРБ
08.05.2013 15:42
те нямат интернет, гледат новините по бТВ и квото, тва.

Или ако имат четат по диагонала. Или четат топспорт.бг

А за №2 - гласуващите от страх http://ssstto.blog.bg/politika/2013/04/18/vmesto-da-pochivat-na-obiad-v-zavod-za-gyshi-drob-gi-agitira.1101871
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: idealist
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3783778
Постинги: 444
Коментари: 6971
Гласове: 20400
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031