Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.05.2013 10:59 - Първи следизборни коментари
Автор: idealist Категория: Политика   
Прочетен: 2497 Коментари: 4 Гласове:
17

Последна промяна: 13.05.2013 11:11

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
       Практически третата политическа сила в момента са онези около 25% избиратели, които гласуваха за партиите, останали под 4%-та бариера.
    Ако се постигне диалог с тях и те се включат в бъдещото управление на страната със свои идеи и експерти - България може да има само до няколко седмици едно стабилно програмно управление с широка обществена подкрепа.
    Ако БСП, ДПС и Атака не се обединят в името на България и не предложат такова партньорство и на тези 25% - те ще предадат интересите на собствените си избиратели.
    Ако повечето от партиите, които събират общо тези 25% откажат да си партнират с парламентарно представените партии поне до решаването на най-неотложните проблеми и възстановяването на държавността - те също ще предадат интересите на собствените си избиратели.
    Както образно се изрази някой - партиите сега отиват на матура. Да видим - кой ще я издържи и кой ще се издъни.
      Какво казаха избирателите на тези избори?
 
     1. Че хората повече не искат ГЕРБ дори да помирисва властта - това първият категоричен факт. Само 1/6 част от всички избиратели подкрепят кликата на Борисов и Цветанов. С какви мотиви са го напарвили - вече съм описвал подробно в друг постинг със заглавие "Кои са тези, които биха гласували за ГЕРБ?"
    2. Че хората не искат повече еднопартийно управление или управление на малцинството.
   3. Че бъдещото правителство трябва да може да разчита на широка парламентарна, но и извънпарламентарна подкрепа - не случайно 25% от хората са дали гласа си за формации, които не успяха да минат 4 %. Това са реални гласове, които трябва да бъдат чути и представени в бъдещото управление. Без Яне Янев, разбира се!
    4. Големият % негласували също е показателен - тези хора не само че нямат доверие в ГЕРБ. Те нямат доверие в механизмите, по които работеше досега политическата ни система и институциите. Тези хора просто не вярват, че демокрацията у нас работи и може да дава плодове. А това е ужасно, като се замислим, нали?
    Близо 50% от българите да не вярват в демократичното устройство като ефективна форма на управление. Това е критична маса от хора, и ако тяхното мнение не се промени чрез бързи и решителни действия, последствията могат да станат непредвидими. Защото това са хора, които в огромната си част са докарани до мизерия и до предела на своето търпение. И това не означава нищо друго освен революционна ситуация от класически ленински тип - когато масите не искат повече да бъдат управлявани така, а властта не е в състояние да управлява повече така.
    Предстои ни да видим доколко водещите ни политици - Станишев, Местан и Сидеров, са готови да осъзнаят цялата сериозност на ситуацията и да надмогнат личните си и партийни пристрастия или обременености. Предстои ни да видим как новопоявяващите се лидери на мнения, като В. Симеонов от НФСБ, М. Кунева, Св. Витков, Касим Дал и др. ще успеят правилно да прочетат вота на българите и на избирателите си. Не е без значение и ролята на такива политици, като Кр. Каракачанов, Ив. Костов, Ив. Кабаиванов, Любен Дилов-Син, Христина Христова, които въпреки незадоволителните си резултати имат сериозен политически опит и кадрови потенциал.
    Защото днес се оказва решаващо важен един призив на покойния д-р Петър Дертлиев - "Да управляваме с потенциала на цялата нация!". Не осъзнаят ли тази категорична  потребност всички видове политици, те рано или късно ще станат вкупом непотребни!
    Защото българите вчера им казаха ясно:" Не ни интересуват личните ви битки, вражди, приятелства или победи! Интересува ни да работите ефективно за България! А България сега има нужда не от противопоставяне и хаос, а от обединяване на усилията в името на ясни цели и спешни мерки!"




Гласувай:
19



1. apostapostoloff - А бе, важното е, че червените шебеци
13.05.2013 11:24
пак загубиха изборите!
цитирай
2. miuenski - САМО 1/8 ОТ ИЗБИРАТЕЛИТЕ ПОДКРЕПЯ ...
13.05.2013 13:01
САМО 1/8 ОТ ИЗБИРАТЕЛИТЕ ПОДКРЕПЯ ПАРТИЯТА НА ОЛИГАРСИТЕ, НАЧЕЛО С УКРАИНСКИЯ ЕВРЕИН БЕЗ ТРУДОВ СТАЖ
цитирай
3. idealist - apostapostoloff, miuenski
13.05.2013 13:22
Това бяха последните ви коментари в моя блог. Многократно съм повтарял, че тук е мястото за хора с възпитание и с аргументи. С поне няколко мисли в главата и с поне няколко каруци прочетени книги освен "Винету"!
Тъй че - сбогом ви! :) Тънете си там в онова, което сте .... наплодили :))) Но тук няма да цапате повече!
цитирай
4. vdp - Idealiste,
13.05.2013 13:43
idealist написа:
Това бяха последните ви коментари в моя блог. Многократно съм повтарял, че тук е мястото за хора с възпитание и с аргументи. С поне няколко мисли в главата и с поне няколко каруци прочетени книги освен "Винету"!
Тъй че - сбогом ви! :) Тънете си там в онова, което сте .... наплодили :))) Но тук няма да цапате повече!

Остави ги, бе човек. Такива екземпляри онагледяват цялата ГЕРБаджийска простотия.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: idealist
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3800408
Постинги: 444
Коментари: 6971
Гласове: 20400
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930