Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.05.2013 13:22 - Предсмъртните гърчове на обречения ГЕРБ и неговите клакьори
Автор: idealist Категория: Политика   
Прочетен: 9247 Коментари: 20 Гласове:
23

Последна промяна: 19.05.2013 09:14

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg





       Веднага след като осъзнаха, че победата им на изборите е на практика тежка загуба и че са в тотална политическа изолация, Б. Борисов и клакьорите на ГЕРБ започнаха една много опасна игра.
      Целта на тази игра е много ясна и прозрачна - да се направи всичко възможно да не се състави правителство и страната да тръгне отново към избори, като по този начин ГЕРБ остане на власт чрез кабинета на Марин Райков.
      Какви са средствата на ГЕРБ за постигането на тази тяхна цел?
      Започнаха се пространни обяснения за това колко несъвместими са програмите на останалите три парламентарни партии. Как едните били ЗА Белене, а другите - ПРОТИВ. Как едните били за промяна на плоския данък, а другите за запазването му. Как едните били за 1000 лв. минимална заплата, а другите за 450. Как едните били за национализация, а другите против. И така нататък и така нататък.
      В същото време старателно се избягват общите неща в платформите на тези 3 партии. Като, например, това - да се разследват всички далавери на кликата на ГЕРБ и да се потърси възмездие за тях. Или това - да се предприемат спешни мерки срещу монополите и за подпомагане на най-затруднените прослойки в обществото. Или това - да се спре административния рекет и мачкането на дребния и среден бизнес. Или това - да се разчистят всички "калинки" и "каратисти" от властови позици и да се изметат от МВР всички гербопослушни и предани началници.
     На второ място - започна да се твърди, че бъдещото правителство ще е КОАЛИЦИЯ. Нищо, че и трите партии казаха, че ще подкрепят конкретна програма и действия. Нищо че и трите партии казаха, че не искат да правят коалиция. Нищо че самите избиратели на практика, чрез своя вот, показаха, че правителството трябва да се направи именно от тези три парламентарни групи. Защото и трите декларираха, че са против ГЕРБ.
    Третото обвинение към всяка от  партиите е това, че те ще направят отстъпление от своите платформи и, по същество, ще излъжат избирателите си. Нима на всеки нормален човек не е ясно, че ако имаш само 27%, 10% или 7 % от депутатите ти просто няма как да изпълниш цялата си платформа, понеже не можеш сам да съставиш правителство и да му осигуриш парламентарна подкрепа за законите и бюджетите, които ще предлага?
    За толкова малоумни ли ни мислят изпадналите в паника лидери и клакьори на ГЕРБ? Борисов 4 г. управлява еднолично и еднопартийно и тотално не изпълни обещанията си, имайки цялата власт, нали? С какво право сега ще вменява несъществуващи вини на другите? Как може да оценяваш резултатите на едно правителство, което още дори не е избрано?
      Стигна се до такива нелепи твърдения като това, че ДПС били преляли 200 000 свои гласове на БСП! Хахахаха, по-малоумно твърдение трудно би могло да се измисли. За един новоизбран лидер като Местан на тези избори беше от особена важност да постигне максимален резултат за партията си и това е пределно ясно. Но Б. Борисов го изрече с типичната си увереност и категоричност. Вярно, че в същото време си призна, че " аз сега им пускам разни блъфчета..." :)))
    Нито БСП, нито ДПС, нито Атака се хващат на нелепиците му, разбира се. Но много жалка картинка са креатурите на Борисов из разни медии, които в хор веднага подемат и доразвиват неговите "велики" тези. Люба Кулезич, Цветанка Ризова, Бойко Василев, Емил Кошлуков, Георги Коритаров, Кеворк Кеворкян, Огнян Минчев, Едвин Сугарев, Петко Симеонов и тем подобни доказани слагачи или откровени изпращялници чак се задъхват в затичаното си старание да повтарят до безкрай едни и същи въпроси и тези. С една единствена задача - да мултиплицират "гениалната" мисъл на своя Буда, набивайки я в съзнанието на електората. А целта им е ясна - Борисов да провали съставянето на кабинет и да остане на власт, за да манипулира и следващите избори.
     Кое е, обаче, най-опасното в действията на Борисов и марионетките му. Ако се противопоставяха просто две партии - както и да е. Не ни е за сефте, ще мине и замине. Но сега се цели противопоставяне на етническа основа!  Сее се омраза, нетърпимост и озлобление, което (ако поникне) би имало непредвидими последствия за обществото ни!
     А такива действия са ярко ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННИ! 
Ето ви за пример един текст от Конституцията:

Чл. 44. (1) Гражданите могат свободно да се сдружават.
         (2) Забраняват се организации, чиято дейност е насочена срещу суверенитета, териториалната цялост на страната и единството на нацията, към разпалване на расова, национална, етническа или религиозна вражда, към нарушаване на правата и свободите на гражданите, както и организации, които създават тайни или военизирани структури, или се стремят да постигнат целите си чрез насилие
.

    Наказателният кодекс е пълен с текстове, които  квалифицират такива действия като тежки престъпления. Ще ви дам само един пример от НК:

     Чл. 162. (1) (Изм. - ДВ, бр. 27 от 2009 г., изм. - ДВ, бр. 33 от 2011 г., в сила от 27.05.2011 г.) Който чрез слово, печат или други средства за масова информация, чрез електронни информационни системи или по друг начин проповядва или подбужда към дискриминация, насилие или омраза, основани на раса, народност или етническа принадлежност, се наказва с лишаване от свобода от една до четири години и с глоба от пет хиляди до десет хиляди лева, както и с обществено порицание.

      Впрочем, веднага след избора на ново правителство, трябва да се потърси наказателна отговорност от Б. Борисов за нещо не по-малко катастрофално за България. То е описано много точно в чл. 107 от Наказателния кодекс:

    Чл. 107. Който с цел да отслаби властта или да й създаде затруднения разстройва или подравя промишлеността, транспорта, селското стопанство, паричната и кредитната система, други стопански отрасли или отделни стопански предприятия, като използува държавни учреждения, стопански предприятия или обществени организации, като възпрепятствува тяхната дейност, или като не изпълнява възложените му важни стопански задачи, се наказва за вредителство с лишаване от свобода от три до десет години, а в особено тежки случаи - с лишаване от свобода от пет до петнадесет години.



Гласувай:
26



1. turb04 - Тъй като родното дясно произлиза от ...
18.05.2013 13:27
Тъй като родното дясно произлиза от столетната червена бабичка, просто няма как да е дясно в истинския смисъл на думата и да просъществува...
цитирай
2. анонимен - Дано поне единия от двамана фашисти ...
18.05.2013 13:34
Дано поне единия от двамана фашисти да облече раирания костюм.
цитирай
3. idealist - Родното дясно
18.05.2013 14:52
turb04 написа:
Тъй като родното дясно произлиза от столетната червена бабичка, просто няма как да е дясно в истинския смисъл на думата и да просъществува...

няма как да не произлиза от БСП в първите години след 1989-та. Просто защото преди това имаше член Първи в Конституцията. Лошото е друго - за 23-24 г. родното дясно не се научи нито да партнира в името на постигане на целите си, нито да защитава интереса не само на крупния бизнес, но и на останалите прослойки в обществото, които са 95 % от него. И заедно с това, родното дясно през цялото време си беше маша в ръцете на САЩ и техните интереси у нас. Справка - договорите за Мариците и цените на тока от тях.
цитирай
4. idealist - Куш,
18.05.2013 14:53
kushel написа:
Дано поне единия от двамана фашисти да облече раирания костюм.

Фашизмът все пак е бил идеология, доста стройна при това, макар и мракобесна и анти човешка. А тия интелектуални пигмеи нямат пипе да родят идеология или дори да следват такава, с която се идентифицират.
цитирай
5. turb04 - Ако Волен направи правителство с ...
18.05.2013 15:22
Ако Волен направи правителство с БСП, това няма ли да е своего рода националсоциализъм? :)
цитирай
6. idealist - Ето,
18.05.2013 16:24
turb04 написа:
Ако Волен направи правителство с БСП, това няма ли да е своего рода националсоциализъм? :)

въпросът ти нагледно показва, как едни напълно безпочвени твърдения, повторени десетки пъти, започват да звучат достоверно на някои хора. Първо, това правителство няма да е коалиционно, а за изпълнение на конкретна програма, която е важна за всички българи. Нали така? И второ - това по никой начин не означава сливане на една националистическа партия с една социалистическа. Ерго, това не може да се нарича национал-социализъм. Сътрудничеството по конкретни проблеми на 2 различни партии не ги прави някаква трета, нали? Евтини гербаджийски трикове са това, Турбо4, повярвай ми. Трикове на безсилието и интелектуалната немощ :)
цитирай
7. alegatora - Направи текста малко по-контра...
18.05.2013 17:42
Направи текста малко по-контрастен - за да е по-четлив.
цитирай
8. idealist - Ами
18.05.2013 18:18
alegatora написа:
Направи текста малко по-контрастен - за да е по-четлив.

не знам как, опитах. Май става така, когато има цитирани текстове вътре. Сори
цитирай
9. gocho52 - Ако Сергей обича кебапчета,значи ли,
18.05.2013 19:49
че Волен не бива да ги яде?
Ако Орешарски не пие боза,
значи ли ,
че Лютвите ще пие уиски?...
Ще има Програма,който я харесва, ще гласува за нея,другото е само бойковизъм.
цитирай
10. idealist - Да,
18.05.2013 20:28
gocho52 написа:
че Волен не бива да ги яде?
Ако Орешарски не пие боза,
значи ли ,
че Лютвите ще пие уиски?...
Ще има Програма,който я харесва, ще гласува за нея,другото е само бойковизъм.

Ти си го казал много по-кратко и образно от мен :)
цитирай
11. sande - Гад!
18.05.2013 22:12
Обикновен фашизъм.

Да живее БКП!
цитирай
12. raders - Всъщност, в името на властта /а то ...
18.05.2013 22:32
Всъщност, в името на властта /а то значи парите/ тези атакисти отхвърлиха тотално собственото си кредо. Което значи, че на следващите избори изобщо няма да ги има. Вярно, че Бойко си е интелектуално магаре /то затова простолюдието го харесва/, но тези, които идват след него са си откровени вагабонти. И са го доказвали не веднъж. Вярно, че Орешарски е добър професионалист, но със сигурност неговите "партайнгеносе", въпреки че е надпартиен, ще му се бъркат непрекъснато в работата, а може и да го саботират.
цитирай
13. idealist - raders
18.05.2013 22:59
Нямат никакъв интерес да го саботират, защото ако се издъни той и те заминават подире му.
Аз не коментирам тук трите партии, обаче. Темата е за това, че Б. Борисов е готов да разпали и етнически конфликт, само и само да остане някак на власт и да не влезе в затвора.
цитирай
14. penchoan - Борисов си търси белята, няма да ...
19.05.2013 07:59
Борисов си търси белята, няма да миряса. Накрая ще поискат и неговия имунитет и ще се свърши историята.
цитирай
15. idealist - Да,
19.05.2013 09:25
penchoan написа:
Борисов си търси белята, няма да миряса. Накрая ще поискат и неговия имунитет и ще се свърши историята.

трябва да му го поискат - заради геноцида, който причини на българския народ.
цитирай
16. ok3223 - Сърбоманско говедо ...
19.05.2013 10:13
sande написа:
Обикновен фашизъм.

Да живее БКП!


Като бившо доносчик и образцов член на БКП, няма как да не си ревал като откачен горния любим твой лозунг.
ИНАЧЕ ЩЕШЕ ДА ГЛЕДАШ ЗА РАБОТА В БЪЛГАРСКИТЕ ЛЕГАЦИИ В ЧУЖБИНА ПРЕЗ КРИВ МАКАРОН, като мен и много такива мен.
А ти-и мошенико дърти, както сам се хвалеше до неотдавна, дълго време си "работил" като легационен "чиновник" в различни български представителства в чужбина.
Що не одиш в милата ти Сърбия и там да раздаваш тъпоумни квалификации.
Шубе те а, защото сърбите ще те чукнат ...
Та затвори си калната уста и го давай по леко и полека, защото ще изкараме и твоите кирливи ризи на мегдана.
Дребна рибка си, гадна вярно, но не си заслужава да се занимават ората със смрадливото ти минало. ХОХ
цитирай
17. alexs - Герб пада статуквото остава!!!
19.05.2013 10:39
Герб пада статуквото остава!!!
цитирай
18. ok3223 - А Тиквата е на пангара
19.05.2013 10:41
Ще се устрои парламента. Ще отнеме имунитета на Цвоцко Ц.,ща попее на Цацаров колкото трябва и докато трябва и, ако набере достатъчно доказателства, Цацаров може да го прати на съд, да опита Цвъцко безпристрастието на българския съд.
СЛЕД КОЕТО ИДЕ РЕД НА БОКО ТИКВАТА.
И за него има доста събран материяалец в архивите на ДАНС и МВР, и може да бъде и ще бъде поканен да даде позакъснели обяснения, на "Разговори" в главната и касационната прокуратура.
Сигурно ви е ясно, че ако потрябва,
и НЕГОВИЯТ ИМУНИТЕТ ЩЕ БЪДЕ СНЕТ ОТ НС НА МИНУТАТА.
Те от това ги е страх Боко и Цвъцко,
ЗАТОВА МЪТЯТ ВОДАТА с НАДЕЖДА ДА СЕ ИЗМЪКНАТ СУХИ ОТ БЛАТОТО, В КОЕТО СА СЕ НАКИСНАЛИ САМИ.
НО-О, ШАНСОВЕТЕ ИМ СА НУЛЕВИ ...
цитирай
19. idealist - Този път
19.05.2013 10:51
ok3223 написа:
Ще се устрои парламента. Ще отнеме имунитета на Цвоцко Ц.,ща попее на Цацаров колкото трябва и докато трябва и, ако набере достатъчно доказателства, Цацаров може да го прати на съд, да опита Цвъцко безпристрастието на българския съд.
СЛЕД КОЕТО ИДЕ РЕД НА БОКО ТИКВАТА.
И за него има доста събран материяалец в архивите на ДАНС и МВР, и може да бъде и ще бъде поканен да даде позакъснели обяснения, на "Разговори" в главната и касационната прокуратура.
Сигурно ви е ясно, че ако потрябва,
и НЕГОВИЯТ ИМУНИТЕТ ЩЕ БЪДЕ СНЕТ ОТ НС НА МИНУТАТА.
Те от това ги е страх Боко и Цвъцко,
ЗАТОВА МЪТЯТ ВОДАТА с НАДЕЖДА ДА СЕ ИЗМЪКНАТ СУХИ ОТ БЛАТОТО, В КОЕТО СА СЕ НАКИСНАЛИ САМИ.
НО-О, ШАНСОВЕТЕ ИМ СА НУЛЕВИ ...

Цацаров наистина е решен да отиде докрай, поне така твърди той самият. А основания Борисов да бъде обвинен - колкото искаш!
цитирай
20. penchoan - Цацаров може да спаси България от ...
19.05.2013 16:12
Цацаров може да спаси България от гражданска война, като поиска имунитета и на Борисов. Иначе ще се лее кръв!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: idealist
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3799695
Постинги: 444
Коментари: 6971
Гласове: 20400
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930