Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.06.2013 18:42 - Лицемерието на днешните протести или защо пак мерим с двоен аршин?
Автор: idealist Категория: Политика   
Прочетен: 21646 Коментари: 59 Гласове:
35

Последна промяна: 18.06.2013 18:43

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg



      Напълно бях солидарен с протестите до момента, в който стана ясно, че Д. Пеевски се отказва да заеме поста шеф на ДАНС. Възмущението и погнусата бяха и моите емоции в първите два дни.
      Но протестите не стихнаха, а исканията ескалираха до пълни безсмислици, чийто единствен резултат биха били хаосът, разпадът на държавата и връщането на Б. Борисов и Цв.Цветанов на власт. Започнаха и явните провокации, появиха се дебелите вратове, полетяха бутилки и камъни. Раздават се някакви пари на глава протестиращ. Дори заведения обявиха отстъпка за протестиращи...
     От този момент нататък протестите станаха ярко лицемерни. Ще попитате защо ги квалифицирам така? Много е лесно да обясня.
     Къде бяха същите тези протестиращи, когато близо 4 години в държавното ни управление летяха всевъзможни калинки? Къде бяха, когато видният енергетик Митко Каратиста се вихреше в ЧЕЗ? Къде бяха, когато премиерът осуетяваше проверки на митниците? Къде бяха, когато се сменяха като носни кърпички министри на здравеопазването, довели го до тотален хаос? Къде бяха, когато Цветанов и Борисов открито заявяваха, че ще подслушват всичко и всички? Къде бяха, когато от парламентарната трибуна се четяха осъдителни присъди, без дори да е внесен обвинителен акт? Къде бяха, когато главният прокурор заяви, че от цялото МВР и всички служби може да разчита само на пожарната?
    Да изброявам ли още въпроси или стигат?
    За да попитаме днешните протестиращи - тогава бяхте слепи и глухи или ви бяха изключили нета и кабелната? С какво тази ваша лицемерна позиция днес е по-добра от политическото лицемерие?  Гледам сега по БТВ едно девойче казва - искаме оставка, нищо че правителството е само на 20 дни, видяхме ги какво могат. Интересно, а предните за 4 г. не ги ли видяхте? И кой откъде ви подаде този двоен аршин?
    Лицемерието на тези протести е още по-неприемливо, защото то практически слага кръст на протестите от зимата. Излиза, че вече не са ни важни цените на тока, водата, парното и газа. Че не ни интересуват мизерните пенсии и заплати. Че не ни пука за поскъпналите с до 400% лекарства. Че контрабандата и данъчните измами са бял кахър. Че сме били слепи и по време на 3-те месеца на служебното правителство, което реално не успя да свърши нищо. И не само защото нямаше парламент, а защото просто си беше Б отборът на ГЕРБ.
    Всеки непредубеден и трезвомислещ зрял човек си дава ясна сметка, че без парламент и работещо правителство последствията ще бъдат много тежки и ще се върнем още години назад.
    4-5 месеца на ново безвластие, дирижирано от Пашата. Липса на нов изборен кодекс и правила, непроменени закони, намаляващи бюджетни приходи, провалени преговори с евросъюза за новия 7 г. период, шереща се корупция, рекет и контрабанда, безкрайни предизборни митинги с познаните до болко лица и разединените протестиращи - не го ли гледахме този филм само преди месец?
    Кой има интерес той да се повтори - задавате ли си този въпрос? Кой се страхува сегашното правителство да заработи? Кой не желае службите, МВР и гл. прокурор да работят в една посока? Кого захранват хаосът и безредиците?
    Длъжни сме да дадем шанс на това правителство. Можем да изчакаме 100 дни, преди да искаме оставка. Не да чакаме слепи, глухи и тихи, както през последните 4 г. А да чакаме, реагирайки на всяка евентуална грешка и нередност. И през това време да настояваме парламентът също да работи - в диалог с гражданите. Да променя закони и създава условия за нормализация на обществото и за провеждане на бъдещите наистина демократични избори. Да имат възможност през това време хората от протестите да излъчат своите легитимни представители и да ги номинират за бъдещи депутати. 
   Толкова ли е сложно всичко това да се осъзнае? Разбира се, че не е. И съм сигурен, че повечето българи го разбират и искат. Не го искат само тези, чиито интереси ще бъдат накърнени. Или онези, които са подведени от тях и от обслужващите ги медии?
Спомнете си само протестите през 1997-ма. Колко масво хората искаха промяна и нов морал. Получиха ли нов морал? Промяна получиха, обаче - държавната собственост потъна за жълти стотинки в нечии джобове.  Поредната такава промяна ли търсим? Пак ли ще вярваме в чудеса? Пак ли ще слушаме не разума, а емоциите?
   Има една мъдра приказка: "Каквото човек си направи сам - никой друг не може да му го причини!". И още една: "Всичко можеш да направиш с човека насила, само акъл не можеш да му дадеш така!".
   Нека днес да помислим добре. И да бъдем мъдри.



Гласувай:
44



1. apostapostoloff - След няколко дни ще ви свалят от власт и
18.06.2013 18:50
ще ви наврат на кучето в гъза!
цитирай
2. tomcat2 - Това не са протести на българския ...
18.06.2013 18:57
Това не са протести на българския народ, а на ненормалната седерунгелска и герберска паплач!
цитирай
3. tomcat2 - Забележи как седерунгелските п...
18.06.2013 19:07
Забележи как седерунгелските плъхове и национални предатели и чужди агенти ,като гнусния ционист Соломон Паси изкочиха от дупките си настървени за власт !,Няма да ви мине номера седерунгелски мърши ,безродническа сган!
цитирай
4. usandthem - Ще ви бъда много признателен, ако ме упътите къде мога да взема някой лев,
18.06.2013 19:15
че се минавам яко - мразя червените боклуци,напълно безплатно ! :)
цитирай
5. idealist - Моля,
18.06.2013 19:23
за коректен и възпитан тон на дискусията. Не обичам да трия коментари, не ме принуждавайте да го правя.
цитирай
6. tomcat2 - България ви видя какво представ...
18.06.2013 19:27
България ви видя какво представляват тези т. нар. протести ,опит за реставриране на десните педераси и герберски прасета,метежниците намаляват,протеста е към края си!Свършиха парите на тиквата да плаща за малоумни селяци!Норммалните хора се отдръпнаха погнусени !Само сините мършояди и герберски свине останаха да реват!
цитирай
7. vaskod2 - И аз мразя комунистите безплатно. ...
18.06.2013 19:29
И аз мразя комунистите безплатно.
Стига вече, мъжки. Ставаш смешен и жалък като Станишев. Прозрачен си - комунист
Спри се малко. Толкова вонят комунистите и ДПС, че не се траят.
цитирай
8. tomcat2 - комунисти в България няма сган ш...
18.06.2013 19:38
комунисти в България няма сган шизофренична реститутска!
цитирай
9. idealist - vaskod2
18.06.2013 19:45
Когато единственият аргумент на някой е само това, че той мрази - мога само да изразя съжалението си към него. Написал съм ясни въпроси и аргументи. Имате ли с какво да отговорите, освен с омраза? И бихте ли казали кого обичате, ако може?
цитирай
10. idealist - Обърнете се
18.06.2013 19:47
usandthem написа:
че се минавам яко - мразя червените боклуци,напълно безплатно ! :)

към Искра Фидосова и Пашата - достатъчно парички натрупаха на наш гръб и сега имат за раздаване.
цитирай
11. idealist - Ти
18.06.2013 19:56
apostapostoloff написа:
ще ви наврат на кучето в гъза!

винаги си олицетворявал по един неповторим начин душевността на своите любимци :)
цитирай
12. usandthem - Коректен и възпитан тон ?!
18.06.2013 20:05
Като този на побърканият котарак Том, ли ?! Ти, ако си истински социалист - идеалист, пръв ще се възмутиш от изнасилването на партията ти от ДПС. И няма и миг да търпиш меката китка, да се подиграва с идеалите ти. Обаче и ти си същият жалък мижитурка, неможещ да живее без вождове и любима партия ! :)
цитирай
13. idealist - usandthem
18.06.2013 20:44
И в твоите думи откривам много сериозни "аргументи" - меки китки, мижитурки, изнасилване... Все думи на вожда и учителя Борисов, нали? Тъжно и жалко...
цитирай
14. kbalenciaga - Просто е
18.06.2013 22:07

Много умни, образовани, успели българи са изпростяли тотално от алчност и егоизъм!

Сега ще напиша нещо, което е в основата на днешните протести, но
НИКОГА, НИКЪДЕ НЕ СЕ ПИШЕ И НЕ СЕ СПОМЕНАВА ЗА НЕГО!

Всички тези умни, образовани, и успели българи мълчаха като мишки по време на управлението на ГЕРБ. А сега поведени от слугите на Червените олигарси започнаха да цвърчат по протестите защото са лакоми и егоистични!

И защото много добре разбират, че едно правителство приближено до БСП, ще даде и нещо, някоя троха и на най онеправданите, НА най бедните българи.
Нооо, тези трохи трябва да се вземат от въпросните умни, образовани и успели българи.
А те не искат да дадат и трохичка!

ЕТО ТОВА Е ОСНОВНАТА ДВИЖЕЩА СИЛА НА ДНЕШНИТЕ ПРОТЕСТИ!
ЕТО ТОВА Е НАЙ ГОЛЯМАТА ТЕМА ТАБУ В МОМЕНТА!!!
цитирай
15. mt46 - Протести -
18.06.2013 22:13
нека да има, но срещу всички партии в НС /всички са еднакво отговорни пред народа/. С искания - да работят, а не да бръщолевят, да променят редица закони /не само изборния/ в интерес на гражданите на РБ...
цитирай
16. idealist - kbalenciaga
18.06.2013 22:14
Гледах преди малко по БНТ резултати от експресно допитване за нагласите на българите. Една 34 % иска избори веднага. 66 % не ги искат, защото знаят какво ще получат. Но ако гледаме БТВ и им вярваме - цяла България се е вдигнала като един. Явно така са им поръчали новите американски собственици от CNN. Русе е над 140 000 град, а излизат 70-80 човека. Ако това са всички...
цитирай
17. idealist - Да,
18.06.2013 22:31
mt46 написа:
нека да има, но срещу всички партии в НС /всички са еднакво отговорни пред народа/. С искания - да работят, а не да бръщолевят, да променят редица закони /не само изборния/ в интерес на гражданите на РБ...

и с ясни и реалистични искания, които да се дискутират и да се търсят решения.
цитирай
18. kbalenciaga - idealist и стигнахме до парите...
18.06.2013 23:31

Ясно е че Червените олигарси са зависимо от Западните управляващи политици.
Защото заради тях са това, което са в момента.
Според мен по малко са зависими от САЩ и НАТО, а повече от ЕС.

След тези циркове по днешните протести, ясно е, че една от основните цели е да се отпуснат колкото се може по-малко пари от ЕС!

Сега погледнах за отпуснатите средства по европейски програми за периода 2007-2013г.
И се оказва, че има такава чудовищна измама, на която вярват българите.
Че направо се чудя как е възможно това!

"България е усвоила едва 31% от средствата, отпуснати й от ЕС за периода 2007 – 2013 г."

"Според договореното до момента европейските пари за България за следващите седем години ще бъдат 15.4 млрд.евро"

Толкова са били отпуснати и за миналия период.

31% от 15 млрд. евро са 5 милиарда.
Това са всички пари, по всички европейски програми усвоени от България.
5 млрд. евро.
А България като вноски в ЕС, 7г. по 800 милиона евро на година, е дала около 5,6 млрд. евро!!!

ОКОЛО 5 МЛРД. ЕВРО ВЗЕТИ ОТ ЕС, И ПРИБЛИЗИТЕЛНО ТОЛКОВА ДАДЕНИ ОТ БЪЛГАРИЯ НА ЕС!

А толкова години лъгаха българите, как Европата давала, наливала пари в България?!!!
А това се оказва една ОГРОМНА ИЗМАМА!!!
Но продължават да лъжат и мажат!

И на всичкото отгоре една голяма част от тези пари са за подкупи, за далавери, за измами, за приближени до властта фирми!
А една голяма част от тези пари отива пак в ЕС, в европейски фирми!

И с тези циркове които правят сега, сещате ли се колко от тези 15 млрд. евро ще бъдат усвоени от България за периода 2013-2020г.?
цитирай
19. podvodni - Подводни
19.06.2013 00:44
Алекс, аз съм от непротестиращите. Не ходих на зимните протести и сега не ходя на тези. По тази причина останах "чист" и мога да мисля.
Реално, това което пишеш има смисъл. Но кажи, кава би следвало да е реакцията, при пхоложение, че парламент (една част от него) и правителство, всячески се стремят да предизвикват хаос?
цитирай
20. idealist - Ами мисля, че ясно си казах мнението
19.06.2013 08:46
podvodni написа:
Алекс, аз съм от непротестиращите. Не ходих на зимните протести и сега не ходя на тези. По тази причина останах "чист" и мога да мисля.
Реално, това което пишеш има смисъл. Но кажи, кава би следвало да е реакцията, при пхоложение, че парламент (една част от него) и правителство, всячески се стремят да предизвикват хаос?

Трябва да се даде шанс на новото правителство да заработи. Заедно с това изкъсо да се следи всяко действие и назначение и да се оказва обществен натиск, ако има нови грешки. Заедно с това да се води активен диалог в две посоки - конкретни решения по най-важните проблеми на хората и законодателни промени, които да осигурят легитимност на бъдещата власт. Ако нещата не се променят сериозно към добро - през м. юли догодина да има нови избори, заедно с тези за евродепутати. Това е.
цитирай
21. valeska - Наблюдавам внимателно политическите процеси в България.
19.06.2013 09:59
Хората искат бъдеще за страната без олигарси. Пеевски е обобщен образ на олигарсите в България и това предизвика недоволство и протести. Големият въпрос е може ли да се преборят олигарсите и кой има силата да го направи. Лично аз не виждам кой! Хората в България са обезверени. Кой ще върне тяхното доверие и надежда? Ако това не се случи, ще се въртим в един омагьосан кръг на предсрочни избори и безвремие. Това, което наблюдавам е само омраза, а тя не може да бъде градивна.
цитирай
22. idealist - Съгласен съм с теб, това е важна цел!
19.06.2013 10:26
valeska написа:
Хората искат бъдеще за страната без олигарси. Пеевски е обобщен образ на олигарсите в България и това предизвика недоволство и протести. Големият въпрос е може ли да се преборят олигарсите и кой има силата да го направи. Лично аз не виждам кой! Хората в България са обезверени. Кой ще върне тяхното доверие и надежда? Ако това не се случи, ще се въртим в един омагьосан кръг на предсрочни избори и безвремие. Това, което наблюдавам е само омраза, а тя не може да бъде градивна.

Ние трябва да искаме да я постигнат току-шо избраните парламент и правителство. Да им дадем шанс да го направят. Не успеят ли - ще търсим нови. Но не им ли дадем шанс - ще получим още по-лош резултат, убеден съм.
И още нещо - днес лидерите и на двете партии, подкрепили Пеевски се извиниха и поискаха прошка. Очаквам с нетърпение позицията на всички, които заявяват че са вярващи - ще дадат ли прошка и шанс или не? Лицемерието и двойният аршин са не по-малък бич за обществото ни от олигарсите в сянка!
цитирай
23. ferhunde - Умен човек си. Спри да пишеш глупости.
19.06.2013 12:23
Извинил се бил оня комунист. Дай да се разплачем. Нормалните хора си дават оставките. В. Сега написа как шопарът пеевски е знаел още с влизането си в кочината, че ще оглави ДАНС и помниш ли как заплаши Цветанов?
Няма начин да заблудиш интелигентните хора с такива локуми. Един мафиот и бандит подаде оставка на третия ден на протеста. Друг бандит се е захванал за кокала и сега лъже народа с бабини деветини - щял да вдига минималната заплата и на баба му фърчилото.
Истинските, честните българи се отвращават както от Борисов и Цветанов, така и от Станишев, Местан, Сидеров и Орешарски. Не ни карай да избираме вместо едни червеи други червеи.
Това правителство трябва да си ходи. Незабавно.
цитирай
24. idealist - ferhunde
19.06.2013 13:18
А защо нормалните Борисов и Цветанов не си дадат оставките от ГЕРБ, за да не са в тежест на съпартийците си?! А за да наричаш Орешарски бандит - трябват факти. Иначе не се различаваш от Цветанов по нищо, нали?
Емоцията "отвращение" е едно, а това кое е по-добро в момента за държавата и хората - съвсем друго нещо. Емоционалните решения са най-лошия съветник при управлението на държава. Справка - Борисов. И днешното отсъствие на ГЕРБ от парламента, когато се обсъждат важни и неотложни проблеми на хората.
цитирай
25. chara - Един въпрос към форума. Някой би ли се наел да ми дефинира етикета "комунист",
19.06.2013 13:32
който очевидно се употребява в обществено укорим контекст безразборно и за щяло и нещяло?
цитирай
26. muerte - Сори, но пишеш глупости.
19.06.2013 13:55
След като си предложил някой за шеф на ДАНС (или не искаш да кажеш кой ти го е наложил) ще носиш ЦЯЛАТА отговорност - както политическа, така и морална. Това важи както и за мрънкащия Орешарски, така и за Сергея. Така е навсякъде по света.

Вчера станишко на пресконференция каза въпиющата глупост: "Видях един дълбок душевен катарзис у Делян Пеевски!" При което журналистите в залата се скъсаха да се смеят. Е, още ли го искаш този да ти ръководи партията? Дето щом от ДПС кажат нещо и той повтаря като ехо?!?

Сажалявам ви хора, но зорлем ни тласкате да гласуваме за други партии. Вие сте наведени пред турците, волен е шизо, за ДПС е ясно. И какво остана, а?
цитирай
27. julianna62 - Че си идеалист,идеалист си
19.06.2013 14:03
ама слез малко на земята,което едва ли ще стане скоро ,като ти чета постингите.Приеми го ,като приятелски съвет.
цитирай
28. idealist - muerte
19.06.2013 14:29
Толко са наивни и манипулативни твърденията ти в коментара. От тях излиза, че щом журналистите са се засмели на нещо - то автоматично става неистина, нали? А те дали са били на този разговор? Това, че не вярвам в нещо не го прави лъжливо, запомни това. Давам ти пример - аз не съм за дясното, но това не го прави ненужно, нали? Лъжливо го направиха точно десните политици. Същото важи и за лявото, впрочем.
Колкото до това как е НАВСЯКЪДЕ по света - да беше го казал на Б. Борисов, когато излезе разговора му за Мишо Бирата, м? Защо не му го заяви тогава? Май друго обясняваше, в опита си да го оправдаеш? :) А онова Бойковото в записа си е чиста проба престъпление, а не просто политическа грешка поради морала на едно кадрово решение. Защо не иска оставки тогава и не обяснява как е по ЦЕЛИЯ свят?
Виждаш ли си двойния аршин и лицемерие? Ей за това става дума в този постинг. И ти благодаря за коментара - послужи ми отлично за онагледяване! :)
цитирай
29. idealist - Съветите са хубаво нещо.
19.06.2013 14:30
julianna62 написа:
ама слез малко на земята,което едва ли ще стане скоро ,като ти чета постингите.Приеми го ,като приятелски съвет.

Но когато не са подкрепени с аргументи са си просто едни празни приказки. Анализирай това.
цитирай
30. theeconomist - Чара, много те уважавам, за това аз ще ти дам отговора:
19.06.2013 14:58
"Кой не скача е червен", "Червени боклуци", "Червени бабички", "Червени олигарси", почни всички пенсионери, всички с образование по ниско от средното, всички неграмотни, турците в България, болните и сакатите,.....всичко това са квалификации на....КОМУНИСТА БОЙКО БОРИСОВ - Е ТОЙ Е ИСТИНСКИ КОМУНИСТ!
цитирай
31. chara - theeconomist Благодаря!
19.06.2013 15:23
Напоследък във форумите, в които съм регистрирана, щом започнат да етикирт с "комунист", питам що е то?
Не съм получила досега смислен отговор от предпочитащите да лепят етикети, вместо да мислят.
И се надявах тук да се аргументират употребилите етикета "комунист". Ама не би ...
цитирай
32. idealist - chara
19.06.2013 15:29
Харесва ми интерпретацията на theeconomist, но не бих искал да обидя истинските и честни комунисти, каквито има доста по света, като ги сравнявам с Б. Борисов :)
А принципно отговорът ми е следния - етикетът "комунист" в негативна окраска се използва масово само от хората, които нямат аргументи, с които да си защитят тезите. Затова ръсят обиди и подобни етикети. Това са скудоумни хора, като правило хейтърски настроени, и без базирана на сериозен анализ позиция.
цитирай
33. theeconomist - А и сега се сетих!
19.06.2013 15:35
Тия дето тук са сложили "червени минуси" и те са комунисти!:-)))
А тия с плюсовете са ....еколози!:-)))
цитирай
34. stultus - Защо продължават протестите ли?
19.06.2013 15:52
Ами защото продължава и назначаването на десетките и стотици "делянпеевчета". Олигархията и ДС действат с огромна скорост, няколкостотин кадри вече са назначени, на опашката чакат още стотици. И народът го вижда. Защото онези, срещу които протестираме дори не са имали намерение да си взимат поука. Подписва двайсет-трийсет назначения на час, а после излиза и се извинява, за това на Пеевски. Ама разбира се :) Дори да ги изгоним днес, вече има материал за поне година разчистване. А скоростта на бясно кадруване непрекъснато се увеличава, защото вече знаят че си отиват и искат поне да оставят техни хора тук-там. Във всеки един момент се назначават такива като Пеевски. Непрекъснато. Но народът вижда. Кредит на доверие? За последните шейсет години никой не е имал повече кредит на доверие от БКП(БСП ДС), виждаме резултата, стига вече. Хората научиха едно простичко нещо - докато не изхвърлим БСП-ДПС-ДС, България никога няма да се оправи. Защо преходът е безкраен? Защото всеки път щом БСП е на власт, всичко се връща в изходна позиция.
Какво е комунист ли? Ще отговоря какво е български комунист. Преди и около девети в България имаше истински комунисти. След девети, бащите на днешните комунисти избиха истинските комунисти като кучета и останаха такива като днешните, та ето и определението за български комунист: "Български комунист е българин, който поробва и убива други българи"
цитирай
35. idealist - stultus
19.06.2013 16:19
Да, бе - извън ГЕРБ всички са маскари и крадци, нали така? Я не ме разсмивай :)))
цитирай
36. stultus - @idealist
19.06.2013 16:32
Хайде пак се връщаме в изходна позиция. Казал ли съм че ГЕРБ са много свестни? Не. И техният ред ще дойде, може би по-скоро отколкото си мислят, а вашето поставяне на въпроса по този начин измества темата. От партиите на прехода няма ни една чиста и всички трябва да изчезнат. До една. Но процесът не е внезапен, и не става за днес. Всички мръсни ще си идат, въпросът е че ако днес не изхвърлим ДС олигархията, този процес дори няма да започне. Поздрави.
цитирай
37. danailvdimitrov - всичко това прилича на спорове на давещи се...кой е виновен
19.06.2013 16:39
а времето е малко!
цитирай
38. idealist - Веднага ще се съглася,
19.06.2013 16:53
stultus написа:
Хайде пак се връщаме в изходна позиция. Казал ли съм че ГЕРБ са много свестни? Не. И техният ред ще дойде, може би по-скоро отколкото си мислят, а вашето поставяне на въпроса по този начин измества темата. От партиите на прехода няма ни една чиста и всички трябва да изчезнат. До една. Но процесът не е внезапен, и не става за днес. Всички мръсни ще си идат, въпросът е че ако днес не изхвърлим ДС олигархията, този процес дори няма да започне. Поздрави.

че всички трябва да изчезнат. Имам само едно условие - да ми дадете гаранции, че новите ще са различни. Можете ли? Защото всички нови партии през изминалите вече 25 г. преход ни убеждават точно в обратното, нали? Хайде малко повече реализъм и познаване на човешката природа.
Поздрав и от мен!
цитирай
39. apostapostoloff - Аз не съм баламурник, т. е. идеалист и
19.06.2013 17:23
затова нямам никакви любимци. Аз съм безпартиен, защото смятам, че българските политици са само една шайка от гамени, далавераджии и мръсници. Аз само ви гледам сеира отстрани, маймуни безмозъчни.
цитирай
40. christof - Идеалист,
19.06.2013 17:49
принципно съм се зарекъл да не коментирам под постингите на блогъри, чиято профилна снимка на аватара е на друг човек - независимо дали става въпрос за жена или мъж. Обикновено, когато видя женски профил със снимка на някоя известна холивудска актриса или някое младо маце, свалено от нета, започва да ми се повдига и нерядко съм драйфал, защото съм убеден, че зад този профил стои някоя застаряваща лелка или дърта брантия, на която много й се иска да е пак млада, ама - нъцки! Времето на никого не прощава. Същото се отнася и до мъжките профили с чуждите снимки на млади холивудски актьори или красиви пичове, свалени от нета. Слагането на чужди снимки в аватара на профила е признак на много тежка дебилщина и психопатично лицемерие, подмолност, хлъзгавост и гнус. Това е причината, поради която бягам от такива профили като дявол от тамян.
Обаче след като прочетох този твой "материал", не се сдържах, наруших си правилото и наминах да те попитам - а бе, ти идиот ли си?
цитирай
41. georgimet - ти сериозно ли?
19.06.2013 17:55
Днес министър председателя Пламен Орешарски каза, че е наредил на Делян Пеевски да бъде даден достъп до класифицирана информация преди да е избран за шеф на ДАНС. Питат го а ако не го избере парламента за шеф на ДАНС, а той вече има класифицираната информация? Орешарски отговаря: Ми не познавам правната страна на въпроса, не знам... Пламен Орешарски още е премиер. Още ли мислиш, че точно протестите са лицемерни, едва ли не от скука ходим да протестираме?
цитирай
42. stultus - @idealist
19.06.2013 17:57
Различните са вече тук, а гаранцията сме ние. Проблемът е че сегашната система не им дава шанс. Един пример за първа стъпчица би могъл да бъде свалянето на четирипроцентната бариера на два, а защо не и на един процент, така в парламента ще се появят нови лица, за които хората ще преценят дали наистина са различни и дали си струва да бъдат подкрепени и в бъдеще. Трябва да се даде възможност и обществото да избира отделни независими личности. Трябва ни широкоспектърен парламент, даващ представителна извадка на всички слоеве на обществото и събарянето на порочния досегашен двуполюсен модел. Трябва всеки да може да избере своя представител в парламента, а не той да му бъде налаган. Хората знаят кои са знаещите и можещите, но при такива пречки, при такава преграда от четири процента и при условие че правилата са писани от статуквото, просто не могат да ги вкарат в парламента.
цитирай
43. ok3223 - Ще ги изхвърлиш ... утре
19.06.2013 18:27
stultus написа:
Хайде пак се връщаме в изходна позиция. Казал ли съм че ГЕРБ са много свестни? Не. И техният ред ще дойде, може би по-скоро отколкото си мислят, а вашето поставяне на въпроса по този начин измества темата. От партиите на прехода няма ни една чиста и всички трябва да изчезнат. До една. Но процесът не е внезапен, и не става за днес. Всички мръсни ще си идат, въпросът е че ако днес не изхвърлим ДС олигархията, този процес дори няма да започне. Поздрави.


Разправяй ги на баба ти.
Ако изхвърлим тези, които са само 10 дни на власт, и можем да се надяваме, дават такива признаци, че ще са по-добри от ГРОБАРИТЕ начело с пожарникаря егоманиак. Това ще е тотален провал и загуба на време и възможност, в краткосрочен план да се подобрят нещата поне донякъде. Има шанс това да стане.
Ако ги свалим днес и сега, идва на власт мутрата Боко Тиквата. При този ситуация и настроения, разположение на силите, това става автоматично, което е и целта на настоящето представление.
Ще имаме варианта Берлускони в Италия, в балгарско изпълнение, което ще ни загроби за дълго време, ако не, и завинаги.
След самозапалили се 7-на българи от отчаяние, мизерия и липса на перспектива, в резултат на водената от ГРОБ и Тиквата политика; да искаш отново власт за нови 4 год. с всички възможни и невъзможни средства, това е престъпно нахалство, минало всички разумни граници и граничещо с национално предателство и ГЕНОЦИД.
Този организиран от ГЕРБ опит за държавен преврат трябва да бъде пресечен с всички с всички законови средства на държавата.
Защото това си е незаконен опит на ГЕРБ и Тиквата, да завладеят властта в държавата, с оргнизираните от тях уж "спонтанни" протести.
ДРУГОГО ПРИКАЗКИ ЗА НАИВНИЦИ ...
цитирай
44. ok3223 - Какви ги говориш бе ...лъжец гаден
19.06.2013 18:50
[quote=georgimet]Днес министър председателя Пламен Орешарски каза, че е наредил на Делян Пеевски да бъде даден достъп до класифицирана информация преди да е избран за шеф на ДАНС. Питат го а ако не го избере парламента за шеф на ДАНС, а той вече има класифицираната информация? Орешарски отговаря: Ми не познавам правната страна на въпроса, не знам... Пламен Орешарски още е премиер. Още ли мислиш, че точно протестите са лицемерни, едва ли не от скука ходим да протестираме?[/quote

Как ще дава Орешарски право на достъп до класифицирана информация, когато това не е в неговите правомощия, а не е и негова работа.
Пеевски, никога не е имал достъп до класифицирана информация и е подал оставка, още преди да започне работа в ДАНС.
За да бъде предложен за председател на ДАНС. Предложението е било съгласувано предварително с ЦРУ и партньорските секретни служби на държавите от ЕС.
Всичките са били съгласни, никой не е бил против, и за това бе и предложен за избор за председател на ДАНС от НС.
Ако е имало един не съгласен от тях, той нямаше изобщо да бъде предлаган за избор от НС.
Процедурата е тежка и трудна и малко хора биха минали през това сито.
Което ме навежда на мисълта, че този Пеевски отдавна си е имал познанство със секретните служби на ЕС..
И Е ТАКА.ДРУГ ВАРИАНТ НЯМА.
цитирай
45. christof - ok3223
19.06.2013 18:58
Чиниш ми се да си доста тъп. Това дали не се дължи на факта, че си прост фатмак? Ти как мислиш?
цитирай
46. idealist - christof
19.06.2013 19:14
Освен собствената си простотия и злоба да имаш някакво друго водещо начало или аргумент? :) Най-добре и занапред да не се вясваш в блога ми, няма да липсваш никому, уверявам те. Плувай спокойно в собствения си сос.
цитирай
47. ok3223 - Наистина си пърдялник
19.06.2013 19:19
анонимен написа:
christof написа:
-а бе, аз съм идиот, даже нямам и лице, затова съм сложил тази какафония, за аватар - вместо образ , защото мисля с пърдялника си?

Кръстете се и оплаквайте обладания от дяволи пърдялник?!?


и мислиш и говориш с него.Но-о и слушалката ти е забодена в пърдялника, затова ни сервираш малоумните си и гнусни словонасирания тук.
цитирай
48. idealist - kansandilh
19.06.2013 19:22
По първото ти несъгласие - още от предните протести аз призовавам точно за това. Който и да е на власт - да има ежедневен обществен контрол и натиск, ако е нужно. Тъй че - мислим еднакво.
По въпроса за лицемерието - няма да се съглася и ясно съм се мотивирал в постинга защо. Не искам да се повтарям. Ето ти цитат:
"Ще попитате защо ги квалифицирам така? Много е лесно да обясня.
Къде бяха същите тези протестиращи, когато близо 4 години в държавното ни управление летяха всевъзможни калинки? Къде бяха, когато видният енергетик Митко Каратиста се вихреше в ЧЕЗ? Къде бяха, когато премиерът осуетяваше проверки на митниците? Къде бяха, когато се сменяха като носни кърпички министри на здравеопазването, довели го до тотален хаос? Къде бяха, когато Цветанов и Борисов открито заявяваха, че ще подслушват всичко и всички? Къде бяха, когато от парламентарната трибуна се четяха осъдителни присъди, без дори да е внесен обвинителен акт? Къде бяха, когато главният прокурор заяви, че от цялото МВР и всички служби може да разчита само на пожарната?
Да изброявам ли още въпроси или стигат?"
А казусът Пеевски е добре да се разнищи. Както и казусът Пашата и Каратиста, Мишо Бирата и т.н.
Благодаря ти за коментара!
цитирай
49. idealist - А ти
19.06.2013 19:25
georgimet написа:
Днес министър председателя Пламен Орешарски каза, че е наредил на Делян Пеевски да бъде даден достъп до класифицирана информация преди да е избран за шеф на ДАНС. Питат го а ако не го избере парламента за шеф на ДАНС, а той вече има класифицираната информация? Орешарски отговаря: Ми не познавам правната страна на въпроса, не знам... Пламен Орешарски още е премиер. Още ли мислиш, че точно протестите са лицемерни, едва ли не от скука ходим да протестираме?

самия познаваш ли правната страна на въпроса? Имаш ли изобщо представа как и защо се дава такъв достъп? Аз също съм имал такъв достъп и знам как. Писнало ми е да се изказват "компетентно" тотално некомпетентни хора...
цитирай
50. idealist - Виж,
19.06.2013 19:29
stultus написа:
Различните са вече тук, а гаранцията сме ние. Проблемът е че сегашната система не им дава шанс.

Нито знам кои сте тези ВИЕ, нито с какво сте по-различни, нито може да ме убедите преди да сте управлявали поне година, нали? А дотогава - направете партия, агитирайте, отделяйте часове наред дни и месеци подред и спечелете избори. Тогава ще ви гледаме под лупа вас.
А иначе - за промени в законите няма спор - нужни са. Друг въпрос е 4% бариера дали трябва да се намали - може да си направиш справка каква е тя в развитите европейски демокрации. И не само там. 10 партии в парламента по никой начин не гарантират по-добро управление. Важни са качествата и движещите мотиви. И двете трябва първо да се докажат, нали? Стига юнашко доверие.
цитирай
51. stultus - @idealist
19.06.2013 20:45
Не знаете кои сме ние? Ами погледнете през прозореца. :) Ние сме хората. Когато лекарите лекуват някого от рак питат ли го какво ще прави ако се излекува? Първата задача е да се излекуваме от рака БСП-ДС. Не казвам че с много партии ще имаме свръхкачествено управление, казвам че с много партии повече граждани ще имат представителство в парламента. В края на краищата не е ли това целта на демокрацията? Каква е гаранцията че следващите ще са по-свестни? Гаранцията са днешните управляващи - всеки ще е по-добър от тях.
И така първата задачка е да изхвърлим ДС, защото дотогава не може да има оправия. Когато направим това нови неща ще дойдат на дневен ред по естествен път. Ако извърлим ДС парламентът празен ли ще остане? Съмнявам се, но хора като вас хитро поставят въпроса именно по този начин. Край на хитростите. Тези си заминават, кой ще дойде, ще поживеем и ще видим, ако трябва, ще изхвърлим и тях. На протеста попитаха едно момче "Докога ще сваляте правителства?" "Докато се научат" отговори той. Това е. Ако трябва ще ги сваляме през седмица, докато се научат.
цитирай
52. idealist - Ох,
19.06.2013 21:10
най-обичам когато някой си присвои правото да говори от името на хората. Без с нищо да не го е получил легитимно. Не ми се коментира повече мнението ти - това ми дойде в повече. :)
цитирай
53. stultus - @idealist
19.06.2013 21:29
Аз не говоря от името на хората. Просто мисля като тях :) Щом желаете, приключваме разговора. Беше ми приятно да си поговорим, желая ви приятна вечер.
цитирай
54. ryr - Много точно казано това не са протести на Българите а на хора облажили се от предишната власт залъгвани от нови обещания.
20.06.2013 08:50
tomcat2 написа:
Това не са протести на българския народ, а на ненормалната седерунгелска и герберска паплач!

цитирай
55. ryr - Много правилно. Съгласен съм
20.06.2013 08:59
Точно по същия начин виждам нещата и аз. Много точно и вярно е написаното по -горе
цитирай
56. ok3223 - Ще сваляте и качвате, а ...
21.06.2013 11:47
stultus написа:
Не знаете кои сме ние? Ами погледнете през прозореца. :) Ние сме хората. Когато лекарите лекуват някого от рак питат ли го какво ще прави ако се излекува? Първата задача е да се излекуваме от рака БСП-ДС. Не казвам че с много партии ще имаме свръхкачествено управление, казвам че с много партии повече граждани ще имат представителство в парламента. В края на краищата не е ли това целта на демокрацията? Каква е гаранцията че следващите ще са по-свестни? Гаранцията са днешните управляващи - всеки ще е по-добър от тях.
И така първата задачка е да изхвърлим ДС, защото дотогава не може да има оправия. Когато направим това нови неща ще дойдат на дневен ред по естествен път. Ако извърлим ДС парламентът празен ли ще остане? Съмнявам се, но хора като вас хитро поставят въпроса именно по този начин. Край на хитростите. Тези си заминават, кой ще дойде, ще поживеем и ще видим, ако трябва, ще изхвърлим и тях. На протеста попитаха едно момче "Докога ще сваляте правителства?" "Докато се научат" отговори той. Това е. Ако трябва ще ги сваляме през седмица, докато се научат.


МИМИКРИРАЛИТЕ ГРОРБАРИ НА Боко тиквата и фалш елита, който се мисли и представя сам за такъв. От преуспели шмекерчета,които искат да хванат по едри риби.
2-3000 човечета, от които 3/4 гробари, другата от платени лумпени и по някой случаен нормален българин, да диктуват на НС избрано от 3 милиона българи. Как ти се струва това.Улицата да диктува дневния ред на една държава.Ама и в Замбия даже, никъде не е така.
2-3 хиляди не тежат повече от 3 милиона нали.
Ще ви потърпим, па ... ще ви изметем до един, когото потрябва ...
цитирай
57. alegatora - Постол се изразява кат македонски комита - така требе да действят протестираците:
21.06.2013 12:31
apostapostoloff написа:
ще ви наврат на кучето в гъза!

цитирай
58. valmont - Ей за тая плоскост говорех наскоро, Колега
23.06.2013 11:02
Не го правете- като дойдоха герберастите преди 4 години и те така "червените това, червените онова..." Сега Вие: "що не скачахте срещу герб?" Явно е, че е имало нужда революцията да назрее... Сега се е пукнала, сега скачат "интернет лумпените" и викат по "червените боклуци"... Ако правителството не им дава поводи, по три- четири на ден, те ще си вземат децата и ще идат на море в Турция, ама не отиват, защо?
Уважението ми към Вас е безусловно и никога не бих си позволил обидни епитети, съгласен съм до голяма степен с мерките, които предлагате, но не мога да се съглася с отношението Ви към протестиращите...
Предлагам чувствата да ги оставим за по- тесен кръг общуване, а да почнем да МИСЛИМ по- трезво и неемоционално... И никакъв толеранс към безумията на "партията" БСПДПСГЕРБ, и техните производни, настоящи или бивши, парламентарно представени. Че с пълна сила ни застига онова проклятие "Да живееш в интересни времена!"
Поканата за пура или "лулата на мира" остава!
Или както гласи моя най- любим таг на I-net лумпените: #усмихнисебе!
цитирай
59. demograph - Когато информацията е много на някои пачите им завират
27.06.2013 20:39
Когато информацията е малко на някои главите им блокират.

Нито един/една от протестиращите които познавам не е богаташ, платен или екстремист. Образовани млади хора. Някои са без работа в момента, но не това ги възмущава. Възмущава ги липсата на почтеност и и перспектива при тази власт. Те бяха и на предните протести.

Днес бе дадена команда до всички подчинени медии да започнат масирано очерняне на протеста, а при непокорните беше пратен Сидеров...

Това е фашизъм...! Мислете, но така, че нито да заврите, нито да блокирате.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: idealist
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3799577
Постинги: 444
Коментари: 6971
Гласове: 20400
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930