Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.10.2016 10:41 - Словото на Б. Борисов при номинирането на Ц. Цачева
Автор: idealist Категория: Политика   
Прочетен: 8012 Коментари: 7 Гласове:
16


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

 

    Не знам колко от вас са гледали в неделя директното предаване от номинирането на Ц. Цачева. Аз си го причиних, признавам. И не беше напразно – имах удоволствието да чуя над 30 минутното слово на нашия пръв партиен и държавен ръководител Бойко Борисов.

    Това беше едно важно слово, предназначено явно да надъха и нахъси електората на ГЕРБ. Хем да оправдае гротескната им кандидатура, хем да даде опорните точки за кампанията, хем да демонстрира самочувствие и оптимизъм.


     image

     Именно затова си струва да му отделим малко повече внимание и да го анализираме.

     Какво ни каза Б. Борисов:

        1. Той бил изплатил 7. 7 млрд. лв. за стари борчове на държавата и за фалита на КТБ и въпреки това държавата ни оставала стабилна и банките издържали стрес-тестовете.

        Няма да коментирам сделките на Ив. Костов за двете „Марици“, които за нарицателен пример за корупция и натовариха бедните българи да плащат на богатите американци за десетилетия напред. Няма да коментирам и защо, вместо да си достроим АЕЦ „Белене“ сега плащаме грешни пари, понеже Борисов загуби делото срещу руските ни партньори. Не ща дори да припомням КОЙ натика парите на стотици държавни фирми именно в КТБ.

      Ще напомня само, че това правителство на Борисов си гласува в Народното събрание нов държавен дълг за 16 млрд. лв. Сметнете сами – 16 минус 7.7 = 8.3 млрд. Иначе казано – Борисов е взел два пъти повече нов дълг, отколкото е изплатил за стари борчове. И той имаше наглостта вчера да се хвали с това и да го представя като велико постижение на управлението на ГЕРБ?! Може ли човек да смята народа си чак за толкова прост и късопаметен? Явно Б. Борисов може.

     2. Защо бил сменил Ирина с КриСталина? Тук  Борисов си призна, че за това са го посъветвали отвън доста настойчиво. Само дето пропусна да каже КОЙ? Но то това е ясно на всеки, след совалките на външното министърче и на президента ни до САЩ.

    Не разбрахме, обаче, след като са го накарали да направи тази замяна дали някой му е обещал КриСталина Георгиева да стане шеф на ООН? Невярвам, защото Борисов не пропусна да изтъкне големите качества на португалеца Гутериш. Впрочем, Гутериш беше председател на Социнтерна до 2005 г.

    3. Борисов сподели защо вместо да номира по-избираемите Й.Фъндъкова, Д.Николов, Т.Дончев или своя милост ни предлага семплата и недолюбвана от електората персона на Цецка Цачева. Накратко обяснението му звучеше така: „Другите постове са ми по-важни /там се разпределят големи пари – бел. авт./ А и Цецка, ако стане президент, няма да ми се опъва и пречи, защото няма личен авторитет.“ Томислав Дончев го допълни напълно искрено и доста простовато: „Социолозите прогнозират наша победа без значение кой ще ни е кандидат.“ Сиреч – и магаре да сложим пак ще го изберат.

     Не знам колко от вас биха приели някой да ги номинира по такъв начин, с такива аргументи? „Слагаме теб, понеже си най-безполезна, най-зависима и най-невзрачна – т. е. безобидна“. Но Цецка прие номинацията с усмивка и благодарност, естествено. Сигурно майчинските й инстинкти са взели връх над достойнството и самоуважението й, ако такива са й присъщи изобщо.

    4. Още по-гротескно и карикатурно беше представянето на номинацията за вицепрезидент на вицеадмирала. „Милушев, Миланов, Манушев...“ -дори името му не се беше постарал да запомни Б. Борисов. „Той тука ли е? Че му се обадих в последния момент. А, успял е да облече костюм, браво!“ – това са реплики, извадени сякаш току-що от Алековия „Бай Ганьо“, не мислите ли? Спомняте ли си една здравна министърка от първия кабинет на Б. Борисов, която беше подбрана на едно кръстовище? Едвали този вицеадмирал ще има по-различна съдба от нейната. Нищо, че с умилена усмивка ръкопляскаше, докато Цв. Цветанов изтъкваше собствените му качества.

    5. Не пропусна да спомене в словото си и Владимир Путин. Как руският президент го бил попитал: „Имаш 40 % ръст на нашите туристи – не си ли доволен?“. Това ли е „заплахата“, която Русия представлявала за България, според онези недоразумения Плевнелиев и Д. Митов?!

    И накрая – от словото на Б. Борисов разбрахме, че той внимателно следи изявите на ген. Румен Радев. И си води езикови бележки. „Не се казвало КАРАМ самолет, а ПИЛОТИРАМ“, преговори наученото от Радев в словото си Б. Борисов. Ами така е, Борисов – самолетите се пилотират или управляват. Също както държава се управлява, а не се кара между две мачлета.

    В заключение – словото на Борисов беше един опит за помпане на мускули, пълен с много лъжи и поредната доза самолюбие. То издаваше страх от основния опонент ген. Радев. И сякаш искаше да оправдае предварително загубата: „Аз нали ви казах при номинациите още – президентството не ми е важно сега!“




Гласувай:
18



1. mt46 - Не знам
03.10.2016 13:05
дали това е поредната подигравка с българския народ, или ГЕРБ и БСП имат договорка президентът да е от БСП, след което да има предсрочни парламентарни избори...
цитирай
2. idealist - По-скоро
03.10.2016 13:12
Бойко е прежалил Цецка, за да подкрепи Калфин на втори тур. Ако той стигне до него, де
цитирай
3. apostapostoloff - Основният опонент на ГЕРБ е
03.10.2016 19:22
Красимир Каракачанов, Радев няма да вземе и 10 %. Той е безгласна буква, анонимна нула, слаба ракия. Левицата, цялата левица отнов ще се осере тотално.

И хлабът, и ножът, и сиренето са у Бойко Борсов. Трябва веднъж за винаги да се примирите с мисълта, че ще си умрете отчаяни и обезверени, а той все така ще си управлява.
цитирай
4. milady - много добър анализ! поздрав,макар,че никак не ми е весело..
03.10.2016 21:04
думи немам за №3...
гОркият несретник,не знае,къде се намира просто..
Meine Goete!!
цитирай
5. fascindoo - и тук apRostАpostoloff се осрa тотално!
04.10.2016 10:52
apostapostoloff написа:
Красимир Каракачанов, Радев няма да вземе и 10 %. Той е безгласна буква, анонимна нула, слаба ракия. Левицата, цялата левица отнов ще се осере тотално.

И хлабът, и ножът, и сиренето са у Бойко Борсов. Трябва веднъж за винаги да се примирите с мисълта, че ще си умрете отчаяни и обезверени, а той все така ще си управлява.


[;-0)
цитирай
6. apostapostoloff - Ето защо
05.10.2016 09:54
ГЕРБ ще спечели изборите:

http://apostapostoloff.blog/politika/2016/10/05/izumitelen-uspeh.1480602
цитирай
7. idealist - Еффффф....
05.10.2016 10:18
apostapostoloff написа:
ГЕРБ ще спечели изборите:


"Ефффффф!" - възклицание, което се употребява когато нещо много силно се размирише :)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: idealist
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3783881
Постинги: 444
Коментари: 6971
Гласове: 20400
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031