Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.10.2012 12:53 - Отново за "ВИП Брадър 2012"
Автор: idealist Категория: Забавление   
Прочетен: 6371 Коментари: 21 Гласове:
29


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
   Около 2 седмици остават до края на този сезон на шоуто. За 45 дни видяхме доста неща и вече можем да направим опит за анализ и оценка. Без претенции за истина от последна инстанция, разбира се.
   Какви са плюсовете в реализацията на формата тази година?
   На първо място това е сравнително добрият подбор на участниците. Не е никак лесно да осигуриш влизането в къщата на известни хора, които в същото време да и достатъчно атрактивни. Винаги може да се желае и още по-добра селекция. Но и тази е достатъчно добра. Може би с едно изключение само - на напълно безцветната и бездарна Соня Колтуклиева, която съвсем справедливо беше отсвирена първа от зрителите.


image

   Второ добро постижение са част от мисиите и игрите. "Богове и простосмъртни" беше един много сполучлив опит, за да се покаже как битието променя съзнанието. Както и да паднат и последните маски. Кога иначе щяхме да видим такова мощно вулканично изригване като това на Мариана Попова по адрес на "бургаския миндил" Златка? Познавателните игри пък показаха, че и някои от останалите ВИП-ове не са много далеч от географските познания на Златка Димитрова, когато става дума за Хемингуей, например.

image

  Въвеждането на "училище за звезди" също е нов и положителен момент в шоуто. Включването на всеки номиниран с конкретна задача позволява на зрителите да открият негови качества. Или недостатъци - както това стана с Бони и детектора на лъжата. Фолк певицата едва ли щеше да бъде изгонена от къщата, ако не бяха трите й нагли лъжи. Дори и заклетите й фенове явно не можаха да й ги простят.
   И дотук с плюсовете. Аз поне не се сещам за други.

   Нека сега да видим минусите.
   Най-големият минус за мен е слабата режисьорска и сценарна работа. И по-точно - по монтажа на отделните епизоди. Особено на тези в късното издание. Какво имам предвид ли? Ами излъчването на кадри от събития с няколкодневна и дори седмична давност. На кого му се иска, например, да гледа сценки с участието на Влади и Ирен дни след като те са напуснали шоуто? Да показваш в петък какво си е говорила Криси Патрашкова със Златка, след като тя още в понеделник си излезе от къщата е доста тъпо. Защо не е показано навреме, щом е толкова важно за разкриването на образите? Ясно е , че трябва да се натаманяват сюжетните линии, за да е по-интересно. Но това не бива да става за сметка на хронологията на събитията, защото обърква зрителите. И оставя впечатлението, че в къщата е пълна скука и няма какво друго по-актуално да се покаже. Бихме приели някое друго изключение по важен повод, но примерите са прекалено много. Досадни са и нееднократните повторения на вече излъчвани кадри.
   Друг сериозен минус на това издание е отношението към здравето на участниците и гафовете, свързани с него. Защо изобщо трябва да се вкарват в къщата хора със здравословни проблеми? При това сериозни. Да припомним издевателството над здравето на Багата, когато трябваше да правят коремни преси заедно с Николай. Или безкрайните вайкания за това как Фънки тотално е нарушил режима и диетата си. А скандалният гаф с тризначките и онази киселина в изповедалнята, която щеше да ги отрови пред очите ни в лайфа от сряда? Кой идиот изобщо можа да го измисли това?!


image
  
    Тоталната разпасаност на съквартирантите по отношение на мисиите и дисциплината в къщата е друга слабост. Кой ли не се изреди да саботира поставяните задачи или да се отказва от участие в игрите. Толкова добричък Биг Брадър не бяхме имали досега. Наказанията бяха или символични, или направо никакви. Никол и Златка заговорничат - ами извадете ги на номинации, защо имунизирате Фънки? Или пък - Фънки вилнене из двора на къщата след като се разбра, че остава. Защо не го наказва никой? Помните ли в първия Биг Брадър какво се случи на Нед и Гроши заради една счупена бутилка?
   Загадка остана и решението като гост-звезда да се вкара точно Иван Ласкин.

                                                                 
  image    image

    При положение, че жена му Алекс е водеща - подобна семейственост винаги дразни. Пък и каква точно звезда е Ласкин, както справедливо отбеляза Ирен Кривошиева? Изобщо не се разбра с каква идея беше вкаран там именно той. Едва ли за да гледаме тъпите му грандомански изхвърляния, псевдо бунтарство, закани за физическа разправа  и други  пиянски изцепки. На мен лично ми дожаля за Алекс Сърчаджиева, наистина.
   Сигурно може да се изброят още доста добри и лоши страни на този сезон. Сигурно вие имате съвсем различно от моето мнение по доста неща от написаните по-горе.
   Но едно нещо си остава безспорно - "Биг Брадър" продължава да бъде тотален лидер сред ТВ предаванията у нас. При това съвсем справедливо. Защото няма друго съпоставимо по въздействие предаване, което да разобличава лицемерието, фалша и лъжата с такава сила. Както и да ни кара да се замисляме за доста неща от собствения ни живот и обкръжение.  
   Нали?

  



Гласувай:
29



1. seasonofthewitch - Падението на звездните величия на ...
27.10.2012 16:09
Падението на звездните величия на българския "Олимп".Преекспониране значимостта на хора,които също ходят по голяма нужда и акото им не мирише на Шанел 5:).Нелепи проекти,след участие в които листата ми с български "културни деятели" съвсем оредя.
Поздрави:)
цитирай
2. idealist - seasonofthewitch
27.10.2012 16:23
Не бих казал, че са нелепи проектите. Зависи кой какво е очаквал да види в тях, де. Ако си е мислел, че те наистина не ходят до тоалетната - със сигурност се е разочаровал :)))
цитирай
3. seasonofthewitch - Господин Идеалист, очаквах спе...
27.10.2012 16:44
Господин Идеалист,очаквах специално от ВИП проектите по-достойно поведение пред публиката,с което да я "облагородяват".Очаквах уважавани личности да дават добър пример за подражание:)
цитирай
4. diamant1965 - Изумявате ме, хора. . . Ако чакаме ...
27.10.2012 16:46
Изумявате ме, хора...Ако чакаме някакво тв предаване /шоу/ да ни показва фалша и лицемерието, че и да ни кара да се замисляме за собственият си живот и обкръжение, направо не ми се мисли...Трагедия! Според мен да гледаш подобни тъпни, които уж показват реално живота на някакви хора, си е чиста проба воайорство от най-низша проба. Ей на това "учат" подобни "шоута".
Абе вие собствен живот нямате ли си?!
Оппаааа...Извинявам се, никого не искам да обидя. Просто ме дразни вниманието, което се отделя на това предаванийце.
Хубава и спокойна вечер на всички!
цитирай
5. idealist - Това е просто шоу :)
27.10.2012 16:49
seasonofthewitch написа:
Господин Идеалист,очаквах специално от ВИП проектите по-достойно поведение пред публиката,с което да я "облагородяват".Очаквах уважавани личности да дават добър пример за подражание:)

Нито някой ги кара да дават пример, нито пък в подобно шоу трябва да търсим точно това. Не го възприемай като Час на класния ръководител. :)
цитирай
6. idealist - diamant1965
27.10.2012 17:07
Зависи кой как го гледа шоуто. За мен то е точно това, а не възпитателна рубрика. Пък и не се сещам да е пълно в ТВ ефира ни с други по-интересни забавления. А дали имаме или не собствен живот не зависи от това дали гледаме или не телевизия, нали? :)
цитирай
7. diamant1965 - :)
27.10.2012 17:36
Никъде не съм казала, че го възприемам като възпитателна рубрика, само това остава :))) И естествено, че наличието на собствен живот не зависи от това дали гледаме или не тв. Просто исках да кажа, че наблюдаването на нечий чужд живот, независимо дали е по телевизия или на живо, не ми се вижда много красиво. Е да, ще кажеш, че участниците сами са се съгласили да бъдат наблюдавани, но за пари. А това е още по грозно.
Пък и изобщо най-голямото шоу си е самият Живот, реалният. И по-добрият вариант, според мен е самият ти да бъдеш участник в него, и то активен, не пасивен. Само тогава няма да имаш нужда от подобни "развлечения". Но явно някой точно това желае - да ни направи само пасивни, безмозъчни наблюдатели.
Израз на точно такова желание за мен се явява въпросният "ВИП Брадър".
цитирай
8. idealist - Тук съм съгласен :)
27.10.2012 17:56
diamant1965 написа:
Но явно някой точно това желае - да ни направи само пасивни, безмозъчни наблюдатели.
Израз на точно такова желание за мен се явява въпросният "ВИП Брадър".

Но това важи за всяко предаване, нали?
Иначе правилно си описала аргументите ми, че това не е воайорство. Никой не ги кара насила да се показват и не ги гледа скришом.
цитирай
9. seasonofthewitch - Господин Идеалист, очаквах спе...
27.10.2012 18:26
idealist написа:
seasonofthewitch написа:
Господин Идеалист,очаквах специално от ВИП проектите по-достойно поведение пред публиката,с което да я "облагородяват".Очаквах уважавани личности да дават добър пример за подражание:)

Нито някой ги кара да дават пример, нито пък в подобно шоу трябва да търсим точно това. Не го възприемай като Час на класния ръководител. :)

Бях много малка,но помня последните "комунистически" Новогодишни програми:)))))Спомняте ли си,че бяха много забавни,без в тях да има простотия?:)))))Различни времена,с различни нравите,но щеше да е малко по-добре,ако имаше някаква цензура спрямо простосмъртието на ВИПовете:))
Поздрави:)
цитирай
10. idealist - seasonofthewitch
27.10.2012 18:35
Цензурата е в дистанционното сега - който не му харесва го цъква и готово :)))
цитирай
11. анонимен - Златка:"Къци да изиграй гей и ...
27.10.2012 21:36
Златка:"Къци да изиграй гей и даже хомосексуалист" хахахахахха Поне се посмяхме.
Не симпатизирам на никой, нито имам идея кой ще спечели, само предполагам, че на финала ще останат Фънки, Орлин, Никол и Багата.
цитирай
12. idealist - Да,
27.10.2012 21:54
анонимен написа:
Златка:"Къци да изиграй гей и даже хомосексуалист" хахахахахха Поне се посмяхме.
Не симпатизирам на никой, нито имам идея кой ще спечели, само предполагам, че на финала ще останат Фънки, Орлин, Никол и Багата.

И за мен тези са финалистите. Може би с Люси и Камелия. Но няма да се учудя ако и Къци стигне до финал. Като си спомня как един ревльо спечели един от сезоните. :)
цитирай
13. анонимен - diamant1965, толкова са ви промили мозъците, че изобщо не се усещате какви простотии дрънкате!
27.10.2012 23:11
"Просто исках да кажа, че наблюдаването на нечий чужд живот, независимо дали е по телевизия или на живо, не ми се вижда много красиво."
Не ти се виждало красиво?! А как се изграждаш като личност в дадено общество???
Не наблюдаваш ли живота първо като се почне от близките, майка, татко, баба, дядо, други роднини, приятели, че после съученици, учители, звезди на които да подражаваш и т.н т.н.???

Ама пльоскате глупостите с които са ви зомбирали и ги повтаряте като папагали, воайорството това, воайорството онова! И то за хора, които целенасочено и по собствено желание са влезли в предаването Биг Брадър да ги гледат постоянно!
А на всичкото отгоре тези от Вип Брадър са публични личности, много от тях големи ексхибиционисти, които са готови на всичко да бъдат точно гледани и коментирани от много хора.
Изобщооо!
цитирай
14. анонимен - Нямах представа че това "ш...
27.10.2012 23:30
Нямах представа че това "шоу" пак го дават :O
цитирай
15. tera - Гледах само началото
27.10.2012 23:36
http://tera.blog.bg/lifestyle/2012/09/19/pamela-nai-svestnata-bradyrka.1001398

Оттук на сетне ми е все тая. Поредната тъпня!
цитирай
16. idealist - Защо
28.10.2012 00:33
tera написа:
http://tera.blog.bg/lifestyle/2012/09/19/pamela-nai-svestnata-bradyrka.1001398
Оттук на сетне ми е все тая. Поредната тъпня!

си променила мнението си след постинга си - не става ясно?
цитирай
17. gocho52 - Искам и Бойко да е вътре.
28.10.2012 17:40
С Доган...
цитирай
18. idealist - Може
28.10.2012 17:58
gocho52 написа:
С Доган...

и Фидосова... :)))
цитирай
19. diamant1965 - ан. 13, по-глупав коментар не бях чела :DDD
28.10.2012 18:33
"А как се изграждаш като личност в дадено общество???
Не наблюдаваш ли живота първо като се почне от близките, майка, татко, баба, дядо, други роднини, приятели, че после съученици, учители, звезди на които да подражаваш и т.н т.н.??"
Просто No сomment! :DDDD
цитирай
20. mariniki - разбира се...
28.10.2012 19:52
съгласна съм с теб...
абсолютно..
цитирай
21. tutankhamon661 - idealist
06.11.2012 22:32

Съгласен съм с написаното.
Особено въпросът за здравето буди недоумение. Ако продължат в същия дух, нищо чудно да видим и смъртен случай в Къщата. Hапример човек като Фънки, очевидно, има доста проблеми.

Колкото до наказанията, Златка и Юлиян отдавна трябваше да си го получат, защото брутално нарушават правилника с отношението си към Къци. Агресията е забранена и не се е стигнало до бой само защото Къци е хем уравновесен, хем знае, че няма шанс. На негово място аз щях да избия зъбите на Юлиян и да ме изгонят, което нямаше да е справедливо, след като са ме прeдизвикали многократно. Провокациите им трябваше да бъдат пресечени в зародиш.

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: idealist
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3799680
Постинги: 444
Коментари: 6971
Гласове: 20400
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930