Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.10.2013 16:27 - Между Х-фактор и Музикална академия
Автор: idealist Категория: Забавление   
Прочетен: 4122 Коментари: 3 Гласове:
13

Последна промяна: 11.10.2013 16:37

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg




       През последните седмици битката за рейтинг между водещите телевизии се изостри до небивали висоти. Докато преди няколко години основни конкуренти за праймтайма бяха БТВ и Нова, то сега и ТВ 7 протяга доста умело ръка към поотънелите в кризата реклами послания и парите от тях.
     Не знам как е при вас, но мен риалитито на БТВ "Африка - звездите са полудели" не успя да ме грабне и да ми задържи вниманието повече от няколко минути, през които по другите телевизии имаше рекламен блок. Затова е не се наемам да го анализирам или оценявам. То сигурно си има своите достоинства, но в конкуренцията на Вип Брадър, Х-фактор и Музикална академия просто няма шанс. На мястото на шефовете на БТВ аз бих го запазил за излъчване в по-подходящ период на годината, когато ще успее да привлече по-голяма част от аудиторията.
    Нова за пореден път заложи на Брадъра. При това - с доста добър кастинг на участниците. Фактът, че шампиони като Станка Златева и Тервел Пулев са част от шоуто сам по себе е показателен. Кой не би искал да ги опознае по-добре? Добавете към това уменията на Лияна да оплита в нежните си мрежи всяко мъжко същество, което се изпречи на пътя й и ще разберете, защо точно това е предпочетеното шоу от доста  зрители.


image

     Екипът от редактори за пореден път предлага и доста интересни мисии и игри, водещите традиционно са на ниво. Жалко за рано изгонената свенлива порноактриса - ако беше поостанала още седмица-две покрай нея неминуемо щеше да има интересни сюжети, според мен.

image

    Но най-фронтален е сблъсъкът между двата музикални формата - "Х-фактор" по Нова и "Музикална академия" на ТВ7. Апропо, опосумите Иван и Андрей и екипът им заслужават наистина сериозна похвала за формата, който са създали сами. И за смелостта да се заемат с неговата реализация в конкуренция с такъв световен бранд, като Фактора. Хитро е избран и часът за излъчване на Академията - половин час преди конкуренцията тя грабва зрителите и отвлича доста голяма част от тях.
    Да направиш кръстоска между "Стар академи", "Гласът на България" и "Сблъсък" и да съумееш да ангажираш в него такъв куп родни изпълнители - това отвсякъде си е интригуващо. Ефектът от тази успешна амалгама не може да бъде помрачен нито от досадните технически гафове, нито от някои отвратителни хореографски хрумки или изцепки на стилистите.

image

     Къде другаде може да се види Петя Буюклиева в цялата й истеричност, самовлюбеност и престорена набожност? Или Кичка Бодурова с неувяхващата й палавост? Да не говорим за Етиен с неговите вицове и откровения. А конфликтите между жури, ментори и изпълнители са онази пиперлива подправка, която изостря апетита ти за гледане още повече. Заедно с музиката, разбира се.
    Но точно по отношение на музиката и певческите таланти "Х-фактор" се оказа на много високо ниво тази година. Особено първите два концерта на живо. Убийствени изпълнения на почти всички. Момичетата от "Лоли Поп", двете гласовити рускини, кюстендилската хубавица, 15 годишната Ана-Мария...


image

   Наистина няма смисъл да изброявам всички - бяха впечатляващи. Чудесно попадение в журито е Заки. Предполагам, че до голяма степен добрата селекция тази година се дължи именно на него.

image

   Не знам как е при вас, но мен напоследък ме заболяват ръцете да превключвам между двата канала, за да не пропусна нещо важно. И някак с по-голямо разбиране изтърпявам досадно дългите рекламни блокове :)
   Впрочем, избрахте ли си вече фаворити в музикалните формати? За мен Поли Генова е без конкуренция в "Музикална академия". Но в "Х-фактор" ми е много по-трудно да избера.

    Нелина освен, че пее чудесно е и доста приятна гледка за всяко естетически възпитано око.


image

    Рапърът Атанас няма как да не разтопи сърцата на доста тинейджърки, които са основната гласуваща маса от зрителите.
   Но е факт, че тази година във Факторът няма безспорен фаворит, като Рафи, и битката ще е доста по-оспорвана.
  





Гласувай:
13



Следващ постинг
Предишен постинг

1. hristo27 - Не са ми интересни такива предав...
13.10.2013 10:11
Не са ми интересни такива предавания...
Особено Бай Брадър - толкова хиляди лв за нещо отвратително, а в същото време няма пари за нуждаещите се деца болни и стари хора!
цитирай
2. furiika - Аз също гледам двете музикални предавания
14.10.2013 11:53
и съм абсолютно съгласна с точно направения от теб анализ. Само мисля, че Рафи не беше без достойна конкуренция. И тогава си беше доста оспорвано. :)
цитирай
3. skarif - Могат да се оспорят определени пунктове в мнението...
14.10.2013 13:58
Според мен, Х-фактор е пълен провал тази година. Огромна част от участниците пеят фалшиво или направо крещят. Те не могат да изпълнят една нежна, мелодична песен, да вложат лично чувство и да докоснат слушателя. Суперлативите от страна на журито са обясними от психологическа гледна точка, но неоснователни в повечето случаи. А последният live беше направо озадачаващ. Мария беше права в изказването си, че бяха отстранени именно пеещите и че не проумява вота на публиката. Със сигурност, вотът бе подменен. Жана е супер крещяща и даже отблъскваща чисто визуално. Рапърът не струва- даже гласът му е неприятен. А този, който знаел баснословно число песни, от групата на Любо, звучи като недоразумение. Възможно е в залата да има проблем със звука- допустимо е, но провалите станаха прекалено чести. Допадат ми Теди, 15-годишното момиче- Нелина, ако не греша, близначките- и двете двойки, от които отпадна по-добрата, според мен, както и Лоли поп. Рускините не са за този формат. Едната направо крещеше това "Обичам те!". Беше отблъскващо. Другата е просто вече възрастна...
"Музикална академия" е любопитен експеримент. Не гледам всичко от нея, но при кратките превключвания харесах Сантра.
Риалитито на БТВ дори не се и опитах да гледам. Нито "Сървайвър", нито подобни предавания са ми по вкуса, така че не мога да дам мнение.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: idealist
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3788278
Постинги: 444
Коментари: 6971
Гласове: 20400
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930