Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.02.2012 14:11 - Икономическите убийства, САЩ и империята
Автор: idealist Категория: Политика   
Прочетен: 20459 Коментари: 56 Гласове:
38

Последна промяна: 11.02.2012 14:19

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

    „Има два начина, за да завладееш една нация. Единият е чрез меч, другият – чрез дълг.”
   Знаете ли кой е казал тези думи? Джон Адамс (1735-1826) – това е вторият президент на САЩ. А неговият син – Джон Куинси Адамс е шестият президент.
image

    Защо припомням тези думи ли? Защото сега ще стане дума за икономическите убийци и за завладяването на нации. И, за да не ме обвинят няколкото проамерикански настроени блогъри в субективизъм и какво ли не още, ще ви цитирам дословно думите на един от тези икономически убийци.

    Джон Пъркинс е агент на ЦРУ, който под маската на бизнес-консултант (бивш главен икономист на Chas) е изпълнявал поръчкови икономически убийства. Автор е на книги.
image image

    Ето част от неговия откровен разказ:

    „ Ние, икономическите убийци, сме виновни за създаването на първата истинска световна империя. И ние действаме по много различни начини. Но вероятно най-употребяваният е набелязването на дадена страна, която има ресурси, необходими на нашите корпорации (като петролът), и после ние даваме голям заем за тези страни от Световната банка или от нейни дъщерни организации. Но парите на практика никога не стигат до държавата. Те отиват в големите корпорации – за изграждане на инфраструктурни проекти в тази страна – електроцентрали, заводи, пристанища. Това са неща, облагодетелстващи малцина богати хора в тази страна. Както и нашите корпорации. Но всъщност не помагат на мнозинството от населението изобщо. Обаче тези хора, цялата държава, остава с огромен външен дълг. Толкова голям, че да не могат да го изплатят. И това е част от плана.

    И тогава ние, икономическите убийци, се връщаме и казваме: „Вижте, дължите ни много пари. Не можете да си платите дълга. Така че, продайте си петрола много евтино на нашите петролни компании, позволете ни да построим военна база в страната ви или да изпратим войници в помощ на някое място, като Ирак, или гласувайте като нас на следващото гласуване в ООН. Караме ги да се съгласят да приватизираме тяхната електрическа компания, техните водоснабдителни и канализационни системи и да ги продадат на американски или на други транснационални корпорации.” Получава се цяла пирамида и това е начинът, по който работят МВФ и Световната банка. Поставят една страна в дълг, който не може да изплати и тогава й предлагат да рефинансират този дълг и да платят още лихви. И я задължават да си продаде ресурсите, комуналните системи, застрахователните системи и т.н. Това е двойна, тройна, четворна примка.

ИРАН – 1953г.

 

    Прецедентът на икономическите убийци започна в началото на 50-те години, когато демократично избраният Мусадех стана премиер на Иран. Той беше смятан за надеждата на демокрацията в Близкия Изток и по света. Стана „Мъж на годината” на сп.”Тайм”. Но една от идеите, които той издигна и започна да реализира беше, че чуждите петролни компании трябва ад плащат на иранския народ много повече за петрола, който експортираха от Иран. И иранците да печелят от собствения си петрол.

    Странна политика, нали? На нас тя не ни хареса, разбира се. Но се страхувахме да направим това, което правехме обикновено дотогава – да изпратим военните. Затова изпратихме един агент на ЦРУ, Кърмит Рузвелт – роднина на президента Рузвелт. Кърмит отиде с няколко милиона долара, беше много внимателен и ефективен и за кратко време успя да свали Мусадех и да постави на неговото място шахът на Иран, който винаги е бил благосклонен към петрола.

    Във Вашингтон хората се спогледаха и си казаха: „Ха, ами това беше много лесно и ни излезе евтино!” Така се създаде изцяло нов начин за манипулиране на цели държави, за създаване на империя. Единственият проблем с Кърмит Рузвелт беше това, че той носеше служебна карта на агент на ЦРУ. И ако го бяха заловили – последиците можеха да са доста сериозни.

    Много бързо беше взето решение занапред да се използват частни консултанти, парите да минават през Световната банка, МВФ или друга подобна агенция, да се наемат хора като мен, които работят за частни компании. Така, в случай че ни хванат, няма да има връзка с правителството.

 

ГВАТЕМАЛА – 1954г.

 

    Когато Арбенц стана президент ан Гватемала, страната беше в ръцете на  „Юнайтед Фрут Къмпани”  и на други големи многонационални корпорации. Арбенц издигна лозунгът „Нека да върнем земята на хората!”. И след като взе властта, започна да провежда политика в тази посока. Връщаше земята на хората. А това не се хареса на „Юнайтед Фрут”. Затова те наеха голяма ПР-агенция и подеха кампания, чрез която да убедят амариканския народ, пресата и Конгреса на САЩ, че Арбенц е съветска марионетка. И че ако той остане на власт, СССР ще имат своя база в това полукълбо на света. А по това време в САЩ цареше голям страх от комунистически терор. В следствие на тази ПР кампания дойде ангажиментът на ЦРУ и военните да елиминират този човек. И го направихме. Изпратихме самолети, войници, „чакали” и всичко необходимо, за да го елиминираме. Този, който дойде на власт след него, на практика върна всичко в ръцете на големите транснационални корпорации, включително „Юнайтед Фрут”.

 

ЕКВАДОР – 1981г.

От дълги години държавата се управляваше от проамерикански диктатори, често много брутални. Тогава се реши да се проведат демократични избори. Хайме Ролдос се кандидатира и като своя главна цел посочи, че трябва ресурсите на Еквадор да се използват за благото на народа му. И спечели съкрушителна победа. Започна да реализира тази своя политика. За да е сигурен, че печалбите от петрола отиваха, за да се помага на хората от Еквадор.

   Е, това не ни хареса на нас тук, в САЩ. Аз бях изпратен, като един от няколкото икономически убийци, за да го разубедим. Да го корумпираме. Да му сменим позициите. Да му намекнем, нали знаете, че „Ако ни играеш по свирката – можеш да станеш много богат. Но ако продължаваш с тази своя политика – ще си отидеш.”

   Не ни послуша. Беше убит. Веднага, след като самолетът му се разби, цялата зона беше отцепена от американски военни от близката ни база. Двама от ключовите свидетели на започналото разследване загинаха в автомобилни катастрофи преди да могат да свидетелстват. Аз нямам абсолютно никакви съмнения, че това беше атентат. Беше елиминиран, защото не позволи да го корумпираме.

 

ПАНАМА – 1981г.

     Омар Торихос, президентът на Панама, беше един от любимите ми хора. Наистина много го харесвах. Беше много харизматичен и наистина искаше да помогне на страната си. И когато опитах да го подкупя, той ми каза:

   „Виж, Джон ... (впрочем, той ме наричаше Хуанито...та) Виж, Хуанито, не ми трябват парите. Това, от което се нуждая е страната ми да бъде третирана справедливо. Искам САЩ да изплати дълговете, които дължи на народа ми за цялото разрушение, което причинихте тук. Искам да съм в позицията да помагам на други латиноамерикански страни да спечелят независимостта си. Вие ни експлоатирате толкова  лошо. Искам Панамският канал да е обратно в ръцете на панамския народ. Това искам. Затова – остави ме на мира, не се опитвай да ме подкупваш.”

    Това беше в 1981 г. През май  в Еквадор Хайме Ролдос беше убит. Омар Торихос разбираше добре защо. Събра семейството си и им каза: „Аз сигурно съм следващият, но всичко е наред. Защото изпълних това, за което дойдох. Предоговорих Канала и той ще бъде вече в наши ръце. Тъкмо приключихме преговорите с Джими Картър.”

    През юни същата година, само няколко месеца по-късно , той също загина при самолетна катастрофа. Тя несъмнено беше изпълнена от „чакли”, които бяха на заплата в ЦРУ. Има много доказателства, които показват, че един от охранителите е предал на Торихос в последния момент един диктофон – при качването му в самолета. Малък магнитофон, в който е имало бомба.”

   За да не стане този постинг прекалено дълъг, само ще маркирам казаното от Джон Пъркинс по-нататък:

   Венецуела, 2002г. Уго Чавес е президент от 4 години и се изправя срещу САЩ. Заради петрола, отново. През 2002г. е подготвен преврат срещу него – от ЦРУ. По подобие на стореното от Кърмин Рузвелт в Иран. Изкарани са хора на улиците, протести, бунтове...Телевизиите представят действията на няколко хиляди души като масови протести в цялата страна. Но народът на Венецуела застава твърдо зад Чавес и не допуска превратът да успее.

 Ирак, 2003г. Това е идеалният пример за това, как работи системата. Първа стъпка – икономическите убийци се опитват да корумпират правителствата и да ги убедят да вземат заеми. Ако не успеят идва втората стъпка – изпращат се „чакалите”. Те или свалят правителството, или извършват атентат. В Ирак и двата метода се провалят. „Чакалите” не успяват – охраната е прекалено добра. Все пак Садам Хюсеин преди това е работил за ЦРУ и познава системата отвътре. През 1991г. отиват военните и унищожават армията на Ирак. Но не убиват Садам – с надеждата, че ще се поддаде и ще стане марионетка. Но той не се поддава. И се налага отново да бъде изпратена армията – този път за да довърши започнатото докрай. Подписани са много изгодни за американските корпорации договори. За да възстановят страната, която преди това са разрушили. Ирак е пример и за трите етапа на завладяване на една държава.

     Джон Пъркинс казва в заключение: „По този начин ние наистина създадохме империя. Но го направихме много деликатно, това беше тайна. Всички империи в миналото са били построени от военните и се е знаело, че те правят точно това. И винаги е имало извинения за действията им – за разпространение на цивилизацията, на религията и други такива. Но те са знаели какво правят. А ние не знаем. Мнозинството американци си нямат представа, че живеем от благата на нашата тайна империя. И че днес има повече робство по света от когато и да било преди...”

   За подробности - вижте приложените клипчета.













Гласувай:
39



1. анонимен - Интересно ми е какво ще кажат нашите ...
11.02.2012 14:26
Интересно ми е какво ще кажат нашите страстни американолюбци за тоя откровен цинизъм. Следвайки логиката на действие на Джон Пъркинс, не е трудно да предвидим някои събития в бъдещето.
цитирай
2. idealist - Както и да оценим
11.02.2012 14:29
kushel написа:
Интересно ми е какво ще кажат нашите страстни американолюбци за тоя откровен цинизъм. Следвайки логиката на действие на Джон Пъркинс, не е трудно да предвидим някои събития в бъдещето.

някои от съвсем близкото ни минало. Например, кой ни спретна реално хиперинфлацията през 1997г.? :) И дали не бе направено, защото не разпродавахме на безценица?
цитирай
3. анонимен - bre golqm filosof!
11.02.2012 14:30
stari knigi 4ete6, stari film4eta ot tub-ata puska6, stari istini povtarq6. ni6to novo na belia svqt!
цитирай
4. idealist - :)
11.02.2012 14:32
анонимен написа:
stari knigi 4ete6, stari film4eta ot tub-ata puska6, stari istini povtarq6. ni6to novo na belia svqt!

За теб и за мен може да не са нови, да. Но цяло поколение израстна, което хабер си няма за тези събития. Ти помниш ли защо е избухнала войната във Виетнам, например? Кое е било поводът за това? :)
цитирай
5. анонимен - палечка
11.02.2012 14:38
idealist написа:
Ти помниш ли защо е избухнала войната във Виетнам, например? Кое е било поводът за това? :)


ох, аз пък даже не съм била родена тогава :) кво е ставало във Виетнам? затова ли са идвали тука виетнамци?
цитирай
6. venziko - интересен постинг
11.02.2012 14:45
Интересно е да го четеш и гледаш. поздрави за постинга
цитирай
7. oranjevia - Подобна теза е изложена и във вто...
11.02.2012 14:46
Подобна теза е изложена и във втората серия на филма Zeitgeist .Тя прекрасно обяснява привидно алогичното в момента руско поведение -подкрепа на Сирия /съюзник-това как да е/но и на Иран -който е световен крепител на ислямизма -който пък е противостоеше на руснаците във войната в Кавказ .Просто руснаците от двете злини избират по малката и се опитват ако не да отклонят в друга посока,то поне да забавят настъпването на една асиметрична война на своя територия.
цитирай
8. idealist - Специално за теб - ще припомня под какъв измислен повод започва:
11.02.2012 14:48
анонимен написа:
idealist написа:
Ти помниш ли защо е избухнала войната във Виетнам, например? Кое е било поводът за това? :)

ох, аз пък даже не съм била родена тогава :) кво е ставало във Виетнам? затова ли са идвали тука виетнамци?

"В рамките на операция „Патрули де сото“ американките миноносци „Медокс“и „Тернер Джой“ са предислоцирани в Тонкинския залив с разузнавателна мисия. Военното командване нарежда и на самолетоносача „Тикондерога“ да се приближи към залива. В нощта на 4 август се случва прословутият „Тонкински инцидент“, когато „Медокс“ е подложен на обстрел. Съобщенията, които получават във Вашингтон от „Медокс“ са, че не е ясно какво се е случило. ДРВиетнам публикува официално съобщение, че негови плавателни съдове не са замесени в никакво нападение срещу американски кораби, въпреки постоянните провокации. Всичко това, обаче е напълно достатъчно за президента Л. Джонсън и администрацията му. „Създаден“ е официален повод за война – възможност за победа в Южен Виетнам чрез нападение срещу Северен Виетнам!
цитирай
9. idealist - Благодаря ти :)
11.02.2012 14:51
venziko написа:
Интересно е да го четеш и гледаш. поздрави за постинга

Добре е да се знаят тези неща.
цитирай
10. idealist - Ами руснаците
11.02.2012 14:53
oranjevia написа:
Подобна теза е изложена и във втората серия на филма Zeitgeist .Тя прекрасно обяснява привидно алогичното в момента руско поведение -подкрепа на Сирия /съюзник-това как да е/но и на Иран -който е световен крепител на ислямизма -който пък е противостоеше на руснаците във войната в Кавказ .Просто руснаците от двете злини избират по малката и се опитват ако не да отклонят в друга посока,то поне да забавят настъпването на една асиметрична война на своя територия.

и те си гледат интереса, естествено. Когато държава след държава се удря по тяхните икономически интереси - нормално е те да се противопоставят. Не може светът да се командва само от едно място - това е тезата на Путин, която ще му спечели поредните избори, впрочем.
цитирай
11. анонимен - Прудон
11.02.2012 14:54
Е какво толкова е станало. Който не разбира от демокрация, бой по манерката и чао. Американците не са ли хора. И те трябва да дебелеят.
цитирай
12. idealist - Но някои хора не знаят,
11.02.2012 14:57
анонимен написа:
Е какво толкова е станало. Който не разбира от демокрация, бой по манерката и чао. Американците не са ли хора. И те трябва да дебелеят.

че на това да ти крадат държавата и ресурсите му се казва "демокрация" :) Напоследък доста арабски държави го научават, де.
цитирай
13. анонимен - Прудон
11.02.2012 15:01
Уважаеми, Идеалисте, а вие какво разбирате под "демокрация"? Американците да гладуват заради някакви си диваци ли? Жаме!
цитирай
14. idealist - Драги Прудоне,
11.02.2012 15:09
анонимен написа:
Уважаеми, Идеалисте, а вие какво разбирате под "демокрация"? Американците да гладуват заради някакви си диваци ли? Жаме!

Няма да е зле да вземат просто демократично да поработят :) Да си вдигнат задниците от дивана пред телевизора и да поработят. Защото външният им и вътрешен дълг отдавна показва, че се простират не според чергата си. Докато ние мизерстваме тука и се правим на по-католици от папата. Я да им сложим един валутен борд и на тях - голямо шоу ще настане :)))
цитирай
15. анонимен - Обече върхът на цинизма, е че Джон ...
11.02.2012 15:13
Обече върхът на цинизма, е че Джон Пъркинс си ги разправя тия работи, като приказки на братя Грим, без сянка на неудобство или разкаяние. Чудни приятелчета си намерихме. Сега остава бързо да овладеем чалъмите и ще си живеем като американци.
цитирай
16. анонимен - Уважаеми, Идеалисте, а вие какво ...
11.02.2012 15:15
idealist написа:
анонимен написа:
Уважаеми, Идеалисте, а вие какво разбирате под "демокрация"? Американците да гладуват заради някакви си диваци ли? Жаме!

Няма да е зле да вземат просто демократично да поработят :) Да си вдигнат задниците от дивата пред телевизора и да поработят. Защото външният им и вътрешен дълг отдавна поксазва, че се простират не според чергата си. Докато ние мизерстваме тука и се правим на по-католици от папата. Я да им сложим един валутен борд и на тях - голямо шоу ще настане :)))


Надеждата ми е в Стандарт енд Пуърс. :)))
цитирай
17. idealist - Ами кой го знае
11.02.2012 15:17
kushel написа:
Обече върхът на цинизма, е че Джон Пъркинс си ги разправя тия работи, като приказки на братя Грим, без сянка на неудобство или разкаяние. Чудни приятелчета си намерихме. Сега остава бързо да овладеем чалъмите и ще си живеем като американци.

какъв компромат са му спретнали на него службите там, за да го направят свой агент и посредник. Аз се чудя пък как е оживял той след тия свои признания? Или може би е оживял точно затова - че вече всичко е разказал?
цитирай
18. valmont - а дали
11.02.2012 16:24
idealist написа:
kushel написа:
Обече върхът на цинизма, е че Джон Пъркинс си ги разправя тия работи, като приказки на братя Грим, без сянка на неудобство или разкаяние. Чудни приятелчета си намерихме. Сега остава бързо да овладеем чалъмите и ще си живеем като американци.

какъв компромат са му спретнали на него службите там, за да го направят свой агент и посредник. Аз се чудя пък как е оживял той след тия свои признания? Или може би е оживял точно затова - че вече всичко е разказал?


Всичко е разказал? Възможно ли е да е скрил нещо, да е премълчал нещо или направо да е излъгал нещо, случайно?
цитирай
19. idealist - valmont
11.02.2012 16:29
Те такива хора ако решат да говорят публично - обикновено казват всичко.
цитирай
20. valmont - аз
11.02.2012 16:33
idealist написа:
Те такива хора ако решат да говорят публично - обикновено казват всичко.

от вчера минах към нихилистите и съвсем ме обхванаха съмненията, затуй - питам :)))
цитирай
21. hristo27 - Икономическото поробване в пов...
11.02.2012 17:29
Икономическото поробване в повечето случаи идва след военна намеса на по-силната над по-слабата държава. Примери за това, колкото искаш.
цитирай
22. idealist - Това е
11.02.2012 17:33
hristo27 написа:
Икономическото поробване в повечето случаи идва след военна намеса на по-силната над по-слабата държава. Примери за това, колкото искаш.

третата стъпка, да - ако по първите два начина не стане.
цитирай
23. alexs - От нашата българска бедност също ...
11.02.2012 18:00
От нашата българска бедност също някой печели!
цитирай
24. idealist - Разбира се,
11.02.2012 18:02
alexs написа:
От нашата българска бедност също някой печели!

При тези жалки заплати дето се дават на хората - няма начин.
цитирай
25. secretcodes - Време на просветление е...
11.02.2012 18:06
Това, което четем, означава, че на американската политика, лека полека и се отварят очите да се погледне от дистанция. Колкото до нашите, ако не смятате, че не приеха подарък "от ахейците", лъжете се. Целта оправдава средствата. Не са виновни те и методите им обаче, защото този който трябва да си отстоява педята земя, е позицирал четирибуквието на местото на главата. Става въпрос за алчност, която се осъзнава, след като Левски си заложи главата и знаеше, какво прави, докато чуждите методи, градени с години, не ни показаха, колко струва нашият пишман държавник. Те сливите, ние сметта. Или обратно. На тъмната страна, това и е ролята, да ни възпитава, ние сме двойкаджиите. От времето на великите агнета, работническата класа, която взе властта, но бързо навлече вълчия костюм. Вълкът може да се трансформира, но агнето пораства и става овен, все овнешко. Не можем да се сърдим на другите, в този казус ние сме на изпит. Те само размахват изкушенията. Господ гледа моженето, не на парата, а на волята и духа. Американските предложения са само изпитателно средство за устойчивостта на нашия дух и воля. Така, че малко знания от езотериката, би ни била в полза. Всички сме на изпит. Те за тяхното си, ние за нашето си. Страхът на агнетата, и мълчанието на агнетата, е кодова дума. Който го играе жертва, така ще е. Не заслужава някой да го жали. Топките ни вместо в мозъка, са на друго място. Те си се обичат. Един е Левски и е българин. Бихте могли да прочетете съчинението ми за него. И да се досетите, че ролята му, е днешното просветление.
цитирай
26. idealist - secretcodes
11.02.2012 18:11
Не са толкова невинни изкусителите, както става ясно. Ако не вземеш - или преврат, или атентат. Жалкото е, че не успяхме да си изберем истински лидер на нацията вече 23 г.
цитирай
27. idealist - Кушел, тях не ги плашат рейтинговите агенции
11.02.2012 18:20
kushel написа:
idealist написа:
анонимен написа:
Уважаеми, Идеалисте, а вие какво разбирате под "демокрация"? Американците да гладуват заради някакви си диваци ли? Жаме!

Няма да е зле да вземат просто демократично да поработят :) Да си вдигнат задниците от дивата пред телевизора и да поработят. Защото външният им и вътрешен дълг отдавна поксазва, че се простират не според чергата си. Докато ние мизерстваме тука и се правим на по-католици от папата. Я да им сложим един валутен борд и на тях - голямо шоу ще настане :)))


Надеждата ми е в Стандарт енд Пуърс. :)))

Просто си печатат колкото пари са им нужни. А другото си го вземат от другите народи - срещу нищо не струващите си хартийки.
цитирай
28. secretcodes - Не можем да съдим другите
11.02.2012 18:23
Не можем да съдим другите, след бога, първо трябва да обикнем себе си. Това вече, след осъзнаването е номер две. Номер три, е да разбираме историята по нов начин. Тя е училище. Думите и квалификациите, са само понятия в думи. Еволюцията е дело и заслуга на "лошите", в полза на израстването на "добрите". От коя страна сме ние, го оценява само Господ. Всичко е театър, от който се учим да обичаме онова, на което той ни учи. И като народ, и като политика. Израстването до колективно съзнание е процес със много жертви по пътя. Да простим на "враговете си", значи да простим на себе си.
цитирай
29. idealist - Ти за кой Господ говориш точно?
11.02.2012 18:32
secretcodes написа:
Не можем да съдим другите, след бога, първо трябва да обикнем себе си. Това вече, след осъзнаването е номер две. Номер три, е да разбираме историята по нов начин. Тя е училище. Думите и квалификациите, са само понятия в думи. Еволюцията е дело и заслуга на "лошите", в полза на израстването на "добрите". От коя страна сме ние, го оценява само Господ. Всичко е театър, от който се учим да обичаме онова, на което той ни учи. И като народ, и като политика. Израстването до колективно съзнание е процес със много жертви по пътя. Да простим на "враговете си", значи да простим на себе си.

Защото то има доста - Господ Бог, Аллах, Буда, Хелиос, Дионисий, Зевс и т.н. За мен религията е важна част от системата, която трябва да държи хората в подчинение на властта.
цитирай
30. анонимен - :-)
11.02.2012 18:52
Ето го самия шах на Иран

http://www.youtube.com/watch?v=4bEhffsQNZ0

Освен това не всички които говоря оцеляват, ето пример, двамата вече са на оня свят :

http://www.youtube.com/watch?v=oAoibzBQtyU

Та в интервюто е и обяснението как е убит "диктатора" на Панама Торихос, след 2-та минута. Цялото интервю е едно малко бижу и е около час ;-).

Докато Пъркинс е бил на обучение в ЕнСиЕй ;-). Това са различни агенции, не ги бъркайте. Да не говорим че на срещата на Билдербергите в Гърция през 2009-а присъства не кой да е, заедно с Петреас ;-))).

http://en.wikipedia.org/wiki/Keith_B._Alexander
цитирай
31. idealist - анонимен_30
11.02.2012 19:27
Да, и други признания на различни служители вече са факт.
цитирай
32. анонимен - :-)
11.02.2012 19:40
ЕнСиЕй е агенцията която работи в Интернет, не ЦРУ ;-).

А Тед Гъндерсон е бил шеф на Майк Рупърт във ФБР и тогава е отказал да приеме възможноста ЦРУ да е замесено с дрога. Чип е "Пегас", а Майк говори за още две операции ;-):

http://www.youtube.com/watch?v=UT5MY3C86bk
цитирай
33. анонимен - :-)
11.02.2012 19:45
Та кой сега е шеф на Пентагона и кога той бе в София, при кой министър-председател ;-) ???
цитирай
34. idealist - E, то ясно
11.02.2012 19:49
анонимен написа:
ЕнСиЕй е агенцията която работи в Интернет, не ЦРУ ;-).
А Тед Гъндерсон е бил шеф на Майк Рупърт във ФБР и тогава е отказал да приеме възможноста ЦРУ да е замесено с дрога. Чип е "Пегас", а Майк говори за още две операции ;-):
http://www.youtube.com/watch?v=UT5MY3C86bk

че на Афганистан природният ресурс е дрогата - те затова и отидоха там американците. Че и ние подире им - само дето нищо не ни дават от печалбата :) А може би дават на някого тук? :)))
цитирай
35. анонимен - :-)
12.02.2012 00:28
Е там се произвежда "бялото" злато. Но не забравяйте за едно много по-важно злато "черното" злато - нефта и по-точно тръбопроводите ;-).

http://www.youtube.com/watch?v=SfNPOmnb4d8
http://www.youtube.com/watch?v=iDbnHrkT7Gg

Разбира се темата за златото е не по-малко важен, особено когато Китай вече е номер 1 производител и нищо от това злато не излиза на световните пазари ;-))).

http://www.youtube.com/watch?v=2NJnL10vZ1Y

Нещата са далееч по-заплетени и трябва да сме много по-внимателни

А на кого в България се плаща за дрогата, е това за домашно ;-))), не изглежда да е Митьо Очите и другия подобен цирк за тълпата ;-). Търсете, истината не е във вестниците, или поне огромна част е обикновена дезинформация. Лично се познавах с едно борче, което сега вече не е между живите та поназнайвам и съм виждал туйцък-онуйцък. И тогава още не бе нацапал в дрогата ;-).

Ето още една история как от "биг-бос" се стига до магазин на Епъл ако не слушкате когото трябва ;-))).

http://www.washingtonpost.com/wp-dyn/content/article/2010/07/13/AR2010071305992.html

Изобщо въпроса за контрола е ключов, но малко хора си го задават, дори например какъв ви е контрола в "свободните" блогове тук ;-)))???
цитирай
36. antivlaks - Икономически убиици
12.02.2012 00:31
Защо ли ми замириса на узо !?
цитирай
37. анонимен - ;-)
12.02.2012 10:33
Но най-важното е водата, защото това е смисъла на ПАРИТЕ ;=-))).

http://www.youtube.com/watch?v=6f6AC99Br-8
цитирай
38. idealist - Да не би да
12.02.2012 10:44
antivlaks написа:
Защо ли ми замириса на узо !?

правиш асоциация със случващото се с Гърция? :)
цитирай
39. idealist - Впрочем,
12.02.2012 10:59
анонимен написа:
Но най-важното е водата, защото това е смисъла на ПАРИТЕ ;=-))).
http://www.youtube.com/watch?v=6f6AC99Br-8

точно водата е едно от най-големите богатства на България. Друг е въпросът как я използваме и кой сега печели от нея.
цитирай
40. orlinpetkov - stari knigi 4ete6, stari film4eta ...
12.02.2012 11:04
idealist написа:
анонимен написа:
stari knigi 4ete6, stari film4eta ot tub-ata puska6, stari istini povtarq6. ni6to novo na belia svqt!

За теб и за мен може да не са нови, да. Но цяло поколение израстна, което хабер си няма за тези събития. Ти помниш ли защо е избухнала войната във Виетнам, например? Кое е било поводът за това? :)


Абсолютно, хората не помнят и не знаят точно тази икономическо-политическа истина.

цитирай
41. idealist - А сега
12.02.2012 12:11
orlinpetkov написа:
idealist написа:
анонимен написа:
stari knigi 4ete6, stari film4eta ot tub-ata puska6, stari istini povtarq6. ni6to novo na belia svqt!

За теб и за мен може да не са нови, да. Но цяло поколение израстна, което хабер си няма за тези събития. Ти помниш ли защо е избухнала войната във Виетнам, например? Кое е било поводът за това? :)


Абсолютно, хората не помнят и не знаят точно тази икономическо-политическа истина.


са наред Сирия и Иран...
цитирай
42. анонимен - ЗА ВСЕКИГО ПО НЕЩО
12.02.2012 13:02
В СЛУЧАЯТ СЪС ШИСТОВИЯ ГАЗ СЕ ОЧЕРТАВА РЕАЛНОСТТА ПАРИТЕ ОТ НЕГО ЗА ШЕВРОН, А ЗЕМЕТРЪСА И ХИМИКАЛИТЕ ЗА НАС.ПЕЙ СЪРЦЕ! ТОВА Е ТАКА ЗАЩОТО ТЕ ЩЕ НИ ПРОДАВАТ ГАЗА КОТО ТЕХЕН, А НЕ КАТО НАШ. ТЕХНИТЕ ДЕЦА НЯМА ДА ГИ ЛЮЛЯ ЗЕМЕТРЪС И ДА ПИЯТ ОТРОВНА ВОДА.
цитирай
43. анонимен - Ми сега?
12.02.2012 13:04
Който продаде и педя българска земя не го търсете ,повече няма да го видите!!!
А пък хеле и за някакви хартийки,кръвта не се купува.
цитирай
44. idealist - Искат
12.02.2012 13:10
анонимен написа:
В СЛУЧАЯТ СЪС ШИСТОВИЯ ГАЗ СЕ ОЧЕРТАВА РЕАЛНОСТТА ПАРИТЕ ОТ НЕГО ЗА ШЕВРОН, А ЗЕМЕТРЪСА И ХИМИКАЛИТЕ ЗА НАС.ПЕЙ СЪРЦЕ! ТОВА Е ТАКА ЗАЩОТО ТЕ ЩЕ НИ ПРОДАВАТ ГАЗА КОТО ТЕХЕН, А НЕ КАТО НАШ. ТЕХНИТЕ ДЕЦА НЯМА ДА ГИ ЛЮЛЯ ЗЕМЕТРЪС И ДА ПИЯТ ОТРОВНА ВОДА.

да ни наложат една технология, която в самите САЩ доведе до много протести, да. Хем там сондират в почти пустинни местности.
цитирай
45. idealist - Именно хартийки, да
12.02.2012 13:13
анонимен написа:
Който продаде и педя българска земя не го търсете ,повече няма да го видите!!!
А пък хеле и за някакви хартийки,кръвта не се купува.

САЩ си печатат колкото си искат долари и с тях изкупуват ресурсите на целия свят на безценица. А който посмее да се противопостави - действат по схемата "подкуп - преврат(атентат) - военна намеса".
цитирай
46. valmont - сещам се аз какво казват евреите
12.02.2012 13:40
Според тях има смисъл да се инвестира само в бизнес, който е насочен към децата, жените или войната...
цитирай
47. urilozev - От дълбока древност
12.02.2012 14:00
до сега, са се "изнизали" доста империи.Така че, тази няма да е последната.
цитирай
48. idealist - Ами защо пък да не е?
12.02.2012 14:13
urilozev написа:
до сега, са се "изнизали" доста империи.Така че, тази няма да е последната.

Нали технологиите се развиват много по-бързо. И възможностите пред човечеството са много повече. Докога една част от хората ще живее на гърба на другата?
цитирай
49. анонимен - Ами защо пък да не е?-поправка
12.02.2012 14:21
urilozev написа:
до сега, са се "изнизали" доста империи.Така че, тази няма да е последната.

По точно е са ни са се"нанизали".
цитирай
50. idealist - Защото
12.02.2012 14:23
анонимен написа:
urilozev написа:
до сега, са се "изнизали" доста империи.Така че, тази няма да е последната.

По точно е са ни са се"нанизали".

сме успели да заемем и да се задържим на едно много апетитно и райско кътче от планетата ни, да.
цитирай
51. анонимен - Не виждам къде е тук цинизма? Т...
12.02.2012 19:41
Не виждам къде е тук цинизма?
Това, че са свалили някакъв гватемалски простак, за да не пусне съветска база под носа им?
Това, че са свалили някакъв ирански простак, за да не ги изнудва с цените на нефта?
Политиката на САЩ защитава стандарта на 300 млн. Американци и още поне 3 пъти по толкова техни съюзници.
Когато става дума за живота на милиард и половина души е смешно и инфантилно да се говори за цинизъм в политиката.
цитирай
52. idealist - Ти нормален ли си?
12.02.2012 20:46
анонимен написа:
Не виждам къде е тук цинизма?
Това, че са свалили някакъв гватемалски простак, за да не пусне съветска база под носа им?
Това, че са свалили някакъв ирански простак, за да не ги изнудва с цените на нефта?
Политиката на САЩ защитава стандарта на 300 млн. Американци и още поне 3 пъти по толкова техни съюзници.
Когато става дума за живота на милиард и половина души е смешно и инфантилно да се говори за цинизъм в политиката.

цитирай
53. анонимен - КРЕТЕНИЗМА Е БЕЗГРАНИЧЕН!
13.02.2012 13:48
До ВСИЧКИ относно коментарите!
Ако не сте разбрали ВСЕ ОЩЕ какво се случва на ПЛАНЕТАТА в момента ЗНАЧИ СТЕ или КРЕТЕНИ или ЗОМБИТА!
Така или иначе ВИ остават не-повече от няколко месеца да се СЪБУДИТЕ!
След декември 2012 г. ще е ВСЕ ТАЯ!
Всичко останало ВЕЧЕ Е БЕЗ АБСОЛЮТНО НИКАКВО ЗНАЧЕНИЕ!
Иначе темата отразява сравнително вярно изтеклият исторически сегмент!
цитирай
54. анонимен - Какво ли ни чака?
13.02.2012 16:54
В природата на човека е да се съмнява. Е, и аз така.За да ни го пробутват тоя да признава тези истини, значи ни чака нещо още по - лошо. Може просто някой да иска да отклони вниманието от себе си.Иначе тези неща на всички, вече са им ясни.Е...,не бях гледал клипчетата до сега, но съм го чел на много места. Само не съм съгласен, че цялото нещо тръгва от САЩ, те са само параван, изполват ги, а те използват нас. Нищо не каза за Европа или иска да каже, че е незвисима? Май ше т'реа да бегаме към Сибир. Тук обикновените хорица май нищо добро не ги чака.
цитирай
55. sparotok - I OWE YOU
13.02.2012 22:12
В духа на постинга препоръчвам една прекрасна книга на Noreena Hertz - I OWE YOU.

Заглавието подсказва за какво става дума.
цитирай
56. idealist - И друга нейна книга си струва да се прочете, да
13.02.2012 22:32
sparotok написа:
В духа на постинга препоръчвам една прекрасна книга на Noreena Hertz - I OWE YOU.
Заглавието подсказва за какво става дума.

Казва се "Глобалният капитализъм и смъртта на демокрацията". Благодаря, че ми напомни за тази авторка :)
цитирай
57. sparotok - Шокова Доктрина
14.02.2012 18:45
idealist написа:
sparotok написа:
В духа на постинга препоръчвам една прекрасна книга на Noreena Hertz - I OWE YOU.
Заглавието подсказва за какво става дума.

Казва се "Глобалният капитализъм и смъртта на демокрацията". Благодаря, че ми напомни за тази авторка :)


Мога да ти препоръчам и друга добра авторка - Наоми Клайн, а и една от най-хубавите й книги- Шокова Доктрина...
Тази работа е много актуална що се отнася до последните няколко десетилетия от историята ни...
цитирай
58. idealist - Дано да я преведат скоро на български
15.02.2012 14:34
sparotok написа:
idealist написа:
sparotok написа:
В духа на постинга препоръчвам една прекрасна книга на Noreena Hertz - I OWE YOU.
Заглавието подсказва за какво става дума.

Казва се "Глобалният капитализъм и смъртта на демокрацията". Благодаря, че ми напомни за тази авторка :)


Мога да ти препоръчам и друга добра авторка - Наоми Клайн, а и една от най-хубавите й книги- Шокова Доктрина...
Тази работа е много актуална що се отнася до последните няколко десетилетия от историята ни...

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: idealist
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3783799
Постинги: 444
Коментари: 6971
Гласове: 20400
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031