Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.09.2015 18:01 - Гърция показа един среден пръст на САЩ
Автор: idealist Категория: Политика   
Прочетен: 7076 Коментари: 6 Гласове:
25

Последна промяна: 06.09.2015 18:10

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
   




    Значи какво се оказа то? Американците не дават на Русия да доставя хуманитарна помощ за Сирия по въздуха. Или по-скоро натискат гърците да откажат достъп.
   И защо правят това, много интересно? За да се пречи на легитимното правителство да се бори срещу терористите от Ислямска държава ли? Ама нали те уж САЩ самите се борят против ИД?! От една страна ги въоръжиха и въоръжават. А от друга твърдят, че се борят с тях:) Заедно с това, вече открито, подкрепят и така наречената "умерена" сирийска опозиция. Т.е. - официалните си протежета, които се опитват да турят там на власт, за да могат спокойно да разграбват Сирия.
   И в тази ситуация е съвсем нормално Русия също да доставя  ръжие. Забележете - на законната и легитимна власт в страната. 

   А "големите" европейски лидери страхливо и послушно си мълчат, наблюдавайки унищожаването на сирийската държавност.  
   А, вярно, не мълчат, ами направо плачат и хълцат, че ги заливали бежанци. Ще ги заливат, разбира се - като им е толкова акъла да играят по свирката на Чичо Сам.

www.blitz.bg/news/article/359396
  
www.segabg.com/article.php






Гласувай:
28



1. idealist - Да,
06.09.2015 19:30
kushel написа:
Ако си забелязал, макар че Гърция е в НАТО от десетки години, нито веднъж не е дала и един войник за американските авантюри. Никога и нито един.

гърците си имат и достойнство, и политическа култура. Гледат си интересите хората и не рушат мостове, а ги ползват.
цитирай
2. ok3223 - Гърците са народ бе, древен.
07.09.2015 14:15
Много има да се учим от тях, но сме със слаб ангел като народ, и не ни бива за нищо.
Една тиква ни управлява и овните, и днес го крепят и ДА ГИ ОПРАВЯ.
ОВНИТЕ ЧАКАТ ОТ ВЪЛКА СЪЧУСТВИЕ И ДОБРО УПРАВЛЕНИЕ, А ТОЙ МИСЛИ САМО ЗА ЕДНО, КАК ДА ГИ СТРИЖЕ ДО ГОЛО. ГОРКИТЕ ОВНИ, ОВНЕШКА ИМ РАБОТА.
цитирай
3. idealist - Така си е, да
07.09.2015 14:41
ok3223 написа:
Много има да се учим от тях, но сме със слаб ангел като народ, и не ни бива за нищо.
Една тиква ни управлява и овните, и днес го крепят и ДА ГИ ОПРАВЯ.
ОВНИТЕ ЧАКАТ ОТ ВЪЛКА СЪЧУСТВИЕ И ДОБРО УПРАВЛЕНИЕ, А ТОЙ МИСЛИ САМО ЗА ЕДНО, КАК ДА ГИ СТРИЖЕ ДО ГОЛО. ГОРКИТЕ ОВНИ, ОВНЕШКА ИМ РАБОТА.

Не знам колко има още за остригване, но 2-3 % доста добре си заживяха напоследък. Сигурно с честен труд и без да пипат от общите пари на народа...
цитирай
4. asthfghl - Всички са един дол дренки
07.09.2015 16:47
Ако си мислиш, че руснаците или американците въоръжават своята си съответна предпочитана страна в този конфликт само заради едните тъмни очи на своите сирийски "приятели", жестоко се лъжеш. В геополитиката няма приятелства. Има само интереси. Русия има интерес да има своя база на Средиземно море. А Америка се стреми да бутне последната руска пионка на Средиземно море. Иран има свой интерес да завърши сухоземния коридор от приятелски настроени режими, който ще му позволи да прекарва петрол до Средиземно море. А Саудитска Арабия има интерес да осуети тези планове. И Израел си има свои интереси в региона. И Египет, и Турция също. В морето край Кипър откриха огромни залежи на петрол - сега всички тези играчи ще се борят за достъп до удобните пристанища на Сирия и Ливан. Всичко е интереси, брат. Приятели, принципи, братство и солидарност, съпричастност и обикновени човешки ценности - това са измишльотини за тези хора.

А най-тъпото е, че все се намират удобни клакьори, които като по сигнал да ръкопляскат на едната страна и да дюдюкат по другата. И да си вярват, че така на себе си помагат. Коне с капаци и доброволни пионки - това са клакьорите - били те про-руски, про-американски, про-брюкселски или каквито и да било. А нормалните човешки отношения къде остават? В канавката - ето къде.
цитирай
5. idealist - asthfghl
07.09.2015 17:28
Всеки си има своите интереси и ги отстоява, да - това е ясно. Въпросът е, че САЩ искат САМО техните интереси да се налагат навсякъде. А допусне ли се еднополюсен свят, с един хегемон и жандарм - такива дребни народи като нас съвсем никога нама да се отърват от хомота.
цитирай
6. asthfghl - 6.
07.09.2015 21:20
Кое те кара да мислиш, че някой друг от основните световни играчи търпение няма да се съобрази с интересите на другите? Това е наивно. Никой не е склонен да отстъпи от своите интереси просто ей тъй, щото някой друг му е много симпатичен. Да не се заблуждаваме!

Ние и в двуполюсния свят не можехме да кажем гък от хомота, пък ти си седнал да се тръшкаш от еднополюсния. Освен това, това за еднополюсния свят го забрави. Никоя сила няма ресурса да поддържа подобна система задълго, ако ще и най-могъщата в човешката история да е. Американците се пробваха известно време и хич не им се получи. Затова сега предимно гледат да си траят. Просто прекалено скъпо излиза подобно начинание. И почва да тежи на собствения интерес. А както казах, той е в основата на всяка политика.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: idealist
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3788526
Постинги: 444
Коментари: 6971
Гласове: 20400
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930