Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.11.2012 12:44 - Медиите са виновни!
Автор: idealist Категория: Политика   
Прочетен: 3760 Коментари: 11 Гласове:
35


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
    Във вчерашните новини имахме възможност да се насладим на поредното рязане на лента от премиера слънце. На откриването на новото сметище на Ботевград Б. Борисов, покрай дежурните самохвалби, сподели и нещо много симптоматично.
   Ще предам казаното по памет, без да цитирам дословно: "Те медиите не обичат много да говорят за тези неща (успехите на правителството - б.а.), не им е приятно. Но ние ще продължаваме да градим и да показваме на хората какво сме направили. Пък нека българите сами да преценят."
   Ще попитате - какво му е симптоматичното на това изказване? Ами много просто - намерен е новият виновник за сриващия се рейтинг на Б.Борисов и ГЕРБ.
   Три години и половина всяка несполука и гаф се прехвърляше върху лошото наследство на тройната коалиция. Но тази "плоча" отдавна се изтърка и хората не искат повече да слушат подобни оправдания.
   Поизтърка се и тезата, че всичките ни беди идват от световната финансова и икономическа криза. Защото българите отдавна знаят, че дори и в най-задлъжнелите европейски държави хората живеят с пъти по-добре от нас. И че Европа продължава да им дава пари, а ние ходим там да им слугуваме, за да избягаме от мизерията в собствената ни "преуспяваща" държава.

image

image

   Няма как Б. Борисов да обвини ЕС и лидерите на големите държави-членки, защото повечето от тях са негови съпартийци. И ако той си позволи да гъкне срещу политиката им, шамарите от еврокомисията ще станат още по-чести и по-силни.
   Още по-малко може да обвини собствения си народ за некадърното си управление. Впрочем, имаше и такива опити. Помним за "лошия матриял", "кучетата" и т.н. Но помним и реакцията на хората срещу подобни нагли изказвания. Помни я и Б. Борисов и вече си затваря устата по въпроса.
   И ето - най-сетне се намери новият виновник. Това са медиите. Защото, видите ли, наглеците му с наглеци, вместо да говорят и пишат постоянно и единствено за успехите и победите на правителството и премиера-слънце, те си позволяват и да критикуват!
   Всички у нас прекрасно знаят чия собственост са и кому служат повечето от частните медии. Искат или не, притежателите им са принудени да се подмазват на правителството, ако искат бизнесът им да оцелее или да докопат някое лакомо парченце от държавната баница. И те услужливо премълчават гаф след гаф, провал след провал. Ще дам само един пример - до 400 % по-скъпи станаха част от лекарствата под мъдрото Бойково управление. Нали се сещате, че само заради това в Европа на момента би си отишло всяко правителство? Просто медиите щяха да го разкъсат. Да не припомняме цените на яйцата или замразените заплати и пенсии. Или скока на цената на тока и горивата.
   У нас се броят на пръстите на едната ръка що-годе обективните и критични към управниците ни медии. "Канал 3" и "СКАТ" са единствените сред телевизиите.

image

Както и отделни програми в "БТВ" и "Нова" - "Шоуто на Слави" и "Часът на Милен Цветков". Слагаческата редакционна политика тотално обезличи вестници като "Труд" и "24 часа", "Монитор", "Телеграф" и "Стандарт". Дори жълтият "Уикенд" усърдно припява на управляващите. Да не говорим за любимата на премиера "ТВ7", където Бареков, Кулезич, Кошлуков и сие усърдно громят всеки надигнал глава опонент на правителството. Впрочем, забелязвате ли колко пари за реклама на европроекти по оперативни програми се изсипват напоследък в тази телевизия? Поне 3 пъти повече от колкото в "БНТ". Стигна се до там, че в седмичната ТВ програма на в-к  "Уикенд" поставиха "ТВ7" на трето място, вместо Нова телевизия!  :) Жалко и смешно, но - факт.
    Да припомняме ли констатациите на Нели Крус при визитата й у нас? А тя не  е кой да е - зам.-председател на Европейската комисия и еврокомисар по информационните технологии.


image

   Та - думата ми беше за новия виновник за провалите на Б. Борисов. Ако все още някой не е разбрал - това са именно българските медии. Така каза Той!
   Но нека да му припомним една малка подробност. Последният стадий на всяко едно падащо от власт правителство е точно този - да обвини за своите грехове именно медиите. От момента, в който направи това до собствения му край обикновено остават броени месеци.

  



Гласувай:
35



1. gocho52 - Колко е хубав,Господи!!!
03.11.2012 13:35
Ненагледен...
цитирай
2. hristo27 - Правилно! Щом не са виновни озон...
03.11.2012 13:38
Правилно! Щом не са виновни озоновата дупка и земното притегляне, виновни са медиите! Няма друг кой да е.
цитирай
3. idealist - :)
03.11.2012 14:05
gocho52 написа:
Ненагледен...

Да нямаш предвид Сашо Диков?
цитирай
4. idealist - И това
03.11.2012 14:08
hristo27 написа:
Правилно! Щом не са виновни озоновата дупка и земното притегляне, виновни са медиите! Няма друг кой да е.

при положение, че никой досега не се е радвал на такъв медиен комфорт :)
цитирай
5. анонимен - ЩОМ ДИКОВ И КЛОУНА СА ЕТАЛОНА ТИ
03.11.2012 19:17
СВАЛЯМ ТИ ШАПКА !!!
цитирай
6. idealist - :)
03.11.2012 19:31
анонимен написа:
СВАЛЯМ ТИ ШАПКА !!!

Не помня да съм споменавал за еталони? Впрочем, Диков поне се опитва да представя нещата без цензура. И не замита под килима разни случки, като пребития от лидер на ГЕРБ доктор, нали? Но ти си гледай Баречето - там е истината! :)))
цитирай
7. chavdar01 - ПУТИН МУ Е ДАЛ СРОК ДО ДЕКЕМВРИ МЕСЕЦ!
03.11.2012 21:22
ЗА ДА ПАДНЕ ОТ ВЛАСТ И СЛЕД ТОВА ДА ДОЙДЕ НА ПРЕГОВОРИ В БЪЛГАРИЯ С НОВОТО ПРАВИТЕЛЕСТВО!
ТОЙ ВЕЧЕ ГО Е ОТПИСАЛ!
ОСТАВА САМО ДА СЕ СЛУЧИ?!
цитирай
8. idealist - Чавдаре,
03.11.2012 21:38
Мисля, че Путин си гледа интересите на Русия. А нашите вътрешни проблеми ще трябва да си ги решим сами.
А иначе - на Путин му е много по-лесно да постигне целите си в България като звънне на Меркел. Тя след това просто ще даде указания на Б.Б. :)
цитирай
9. chavdar01 - МИСЛЯ ЧЕ Е ЗВЪННАЛ ВЕЧЕ!
03.11.2012 22:05
ТО И В ЧУЖБИНА ВЕЧЕ НИКОЙ НЕ ГО ПОНАСЯ!
цитирай
10. анонимен - българин-хубаво се джафкате
04.11.2012 08:39
Хубаво се дърлите,но никой от по-горе писалите не каза мнението си по ОСНОВНОТО в написаното!Лично аз считам че написаното е много точно,истинско и актуално и всички коментари би трябвало да са в посока на подкрепата или отхвърляне на написаното.Останалото е БЛЯ-БЛЯ,вината на тройната,международната криза,лунното притегляне и т.н. и целия репертоар описан от автора,който пречи не само на управляващите,но и на всички УМНИЦИ,пишещи в сайтовете/без да искам да обидя никой разбира се/,който влизат в тази роля.
Българския народ е много търпелив,толерантен и не забравяйте МНОГО УМЕН!
Пример:
-Когато не желаеш да направиш нещо-търсиш ПРИЧИНА,но когато си решил да го направиш-НАМИРАШ НАЧИН!
Това се отнася с пълна сила за всичко случващо се у нас,като се започне от правителството,парламента,президенството и се завърши в последното българско семейство!
Колкото до idealist-а/пиша на кирилица,моля да бъда извинен,но се считам че съм българин/,много ми е интересно,какъв му е ИДЕАЛА?!!Защото за мен той е целокупния български народ,България и естествено в частност моето благосъстояние и считам че точно това би трябвало да е идеала на всеки българин,още повече тези,което използват сайтовете да изкажат своите възгледи.А като гледам "работата" на това правителство,май всичко в тяхното "управление"е много далеч от моя идеал!
цитирай
11. idealist - Анонимен-10
04.11.2012 09:57
Темата за това "Що е идеал и идеализъм и има ли той почва у нас?" е много дълга и сериозна. :)
Да речем, че "идеалист" е човек, който вярва в доброто у хората - това може да свърши работа на първо време, мисля? :)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: idealist
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3800629
Постинги: 444
Коментари: 6971
Гласове: 20400
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930